VVE Peuterspeelzaal De Kindertuin

Sterrenschool Apeldoorn en Doomijn Kinderopvang bieden samen opvang aan voor kinderen van 2-4 jaar bij VVE Peuterspeelzaal De Kindertuin. Deze opvang is speciaal voor kinderen die in hun ontwikkeling extra aandacht nodig hebben. De locatie is vlakbij aan de Marconistraat. VVE Peuterspeelzaal De Kindertuin is een complete plek waar gewerkt wordt vanuit één team aan dezelfde thema’s zowel in het onderwijs als de kinderopvang met veel aandacht voor cultuur, sport en recreatie.

Samen met Kinderdagverblijf De Kindertuin en een instroomgroep van de Sterrenschool kunnen we veel van elkaar leren. De stap naar de basisschool is heel klein, doordat we werken aan dezelfde thema’s en regelmatig in de Sterrenschool komen. Samen met kinderdagverblijf De Kindertuin, de instroomgroep en BSO Sterrenschool, bieden we kinderen een doorgaande leerlijn van 0-13 jaar op Sterrenschool Apeldoorn.

Dit maakt VVE Peuterspeelzaal De Kindertuin bijzonder

  • Het gebouw is licht en ruim, net als de centrale speelhal. Hier ontmoeten de kinderen elkaar, net als op de natuurlijk speelplek buiten. Een heus klim- en klauterparadijs vol natuurlijke speelelementen.
  • Elke dag is er veel ruimte voor vrij spelen zowel binnen als buiten. Zo ontstaat er een afwisseling van creatieve activiteiten, muziek, dans, techniek.
  • We gaan uit van de eigenheid van het kind en dagen het elke dag uit om actief te leren en zelf op onderzoek te gaan.
  • In de peuterspeelzaal zijn aantrekkelijke hoeken waarin kinderen zelfstandig of met de medewerkers op onderzoek kunnen gaan. Er is een huishoek, een atelier, een bouwhoek, boekenhoek, ministad en een zand/waterhoek. De kinderen kunnen zelf aan de slag met de materialen, die overigens in de huishoudhoek uit alle delen van de wereld komen.
  • Wij werken met de methode Kaleidoscoop. Een methode waarbij kinderen spelenderwijs ondersteuning krijgen. Taalstimulering speelt een belangrijke rol.

Meer informatie

Voor meer informatie over VVE Peuterspeelzaal De Kindertuin kunt u bellen met Marijke van Meer (manager, Doomijn Kinderopvang) via telefoonnummer (055) 87 06 512 of mail naar m.vmeer@doomijn.nl.