Groep 7

Welkom bij groep 7, wij zijn een super gezellige groep van 16 kinderen (5 meiden en 11 jongens). Op ma, di, wo en vrij staat juf Lisanne voor de klas en op donderdag juf Stefanie. Vanaf November zal juf Stefanie haar LIO stage gaan lopen in groep 7 en dan 2 dagen lesgeven in de groep.

Zelfstandigheid en de sociaal-emotionele vorming zijn twee speerpunten in groep 7. We willen de kinderen klaar stomen voor een fijne uitstroom naar het middelbaar onderwijs. Daarom zullen we in groep 7 gaan werken met een agenda en bijvoorbeeld een takenrooster in plaats van de klassendienst. Ook vinden wij het heel erg belangrijk dat de kinderen sociaalvaardig zijn en met een fijn gevoel terug gaan kijken op de laatste jaren van de basisschool. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de klas.

In groep 7 staat ook het verkeersexamen centraal. Ze zullen hiervoor een theoretisch en een praktisch examen afleggen. Het is belangrijk om veel te fietsen met de kinderen en de verkeersregels ook thuis of onderweg met ze door te nemen.

Verder krijgen de kinderen aan het einde van groep 7 het voorlopig schooladvies. Dit vinden de kinderen vaak erg spannend.