Onderbouw locatie Kindertuin

De Sterrenschool binnen de Kindertuin

Dit is de eerste kennismaking voor de vierjarige leerling op Sterrenschool Apeldoorn. We noemen deze groep de instroomgroep. Juf Lisanne op maandag en dinsdag, juf Alide op woensdag en donderdag én op vrijdag, maar deze laatste dag, dan aan de Buys Ballotstraat.

Om kwart over acht komen de kinderen binnen en mogen nog even aan de tafel met de ouder een klein werkje doen. Na het afscheid van de ouders gaan de kinderen in de kring. De kinderen mogen vertellen en is er aandacht voor een taal- of rekenactiviteit.

Dan maar eens lekker buitenspelen! Er is genoeg te doen en te kiezen. Rond tien uur wordt er opgeruimd en is het tijd voor een gezond tussendoortje en wat te drinken.

Hierna wordt een activiteit gekozen via het digikeuzebord en gaan de kinderen spelen- en werken. Van werkje uit de kast tot spelen in de huishoek, op verschillende manieren leren kinderen de wereld om hen heen en de ander kennen.

Tijd voor de lunch! In de eigen groep aan tafel wordt het eten wat van thuis is meegenomen, lekker opgegeten.

Als alle kinderen klaar zijn is er nog tijd om even buiten te gaan spelen. De middag wordt tot kwart over twee ingevuld met een gevarieerd aanbod van educatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld een schooltelevisie programma, ontwikkelingsmateriaal, thema gericht werken of kieskast werkje. Als om kwart over twee de kinderen opgehaald zijn om naar huis te gaan. Lopen de overige leerlingen samen met de juf mee naar de Buys Ballot locatie om hier naar de BSO (buitenschoolse opvang) of naar niveau 1-2 te gaan om het laatste schoolblokje in deze groep in te vullen. Om half vier is het dan ook voor deze kinderen tijd om naar huis te gaan of naar de BSO.

Een volle dag vol ervaringen die weer meegenomen kan worden!