Groep 3

In deze groep staat het leren lezen centraal.

We werken met de nieuwe versie van Veilig leren lezen; de Kim versie. Deze methode kent 11 kernen met allemaal een eigen thema. Na iedere kern worden de kinderen getoetst. Dan weet de leerkracht waar het kind zit en op welk niveau. De lesstof passen we er dan op aan. We leren nieuwe woorden bij elk thema en bij iedere kern nieuwe letters. We leren iedere twee dagen een nieuwe letter. Daar doen we dan allerlei oefeningen mee zodat we de letter goed kunnen onthouden. Na kern 6 kennen we alle letters en dan houden we een letterfeest met een letterspeurtocht door de school. Daarna krijgen we het LETTERDIPLOMA. 

Natuurlijk zijn er ook al veel kinderen die al een beetje kunnen lezen. Deze kinderen krijgen extra werk en verdieping zodat ieder kind op zijn eigen niveau werkt. 

De letters worden ook geschreven. We schrijven blokletters, dat is veel fijner dan lusletters want ze lijken heel veel op de letters die we lezen. Dus het gaat iets makkelijker. 

Rekenen doen we iedere dag. We werken dit schooljaar met een nieuwe methode; Getal & ruimte junior. Even wennen aan nieuw lesmateriaal. Maar het is erg leuk. We doen veel spelletjes, oefenen samen en daarna doen we het zelfstandig. Voor de rekenaars die het leuk vinden zijn er uitdagende oefeningen. Voor ieder wat wils dus. 

Tussendoor eten we een gezonde kleine hap en lunchen we samen en dat is heel gezellig. 

Natuurlijk spelen we ook nog veel, binnen en buiten en daarnaast

  • gaan we naar de gymzaal 

  • leren we hoe we ons moeten gedragen in het verkeer  

  • leren we nieuwe woorden  

  • leren we over de natuur, aarde en vroeger 

  • kijken we schooltelevisie 

  • leren we goed omgaan met elkaar. 

 Kortom een drukke gezellige boel in groep 3.