Groep 3

In deze groep staat het leren lezen centraal.

We werken met de nieuwe versie van Veilig leren lezen; de Kim versie. Deze methode kent 11 kernen met allemaal een eigen thema.

We leren nieuwe woorden bij dit thema en iedere kern nieuwe letters. Na kern 6 kennen we alle letters en dan houden we een letterfeest met een letterspeurtocht door de school.

Daarna krijgen we het LETTERDIPLOMA.

We leren iedere 2 dagen een nieuwe letter. Daar doen we dan allerlei oefeningen mee zodat we de letter goed kunnen onthouden.

Ook schrijven we de letter. En we schrijven blokletters, dat is veel fijner dan de lusletters want ze lijken heel veel op de letters die we lezen. Dus het gaat iets makkelijker.

Natuurlijk zijn er ook al veel kinderen die al een beetje kunnen lezen. Deze kinderen krijgen extra werk en verdieping zodat ieder kind op zijn eigen niveau werkt.

Na iedere kern ( 11 in totaal) worden de kinderen getoetst. Dan weet de leerkracht waar het kind zit en op welk niveau. De lesstof passen we er dan op aan.

Ook rekenen we iedere dag. We werken dit schooljaar met een nieuwe methode; Getal & ruimte junior. Even wennen aan nieuw lesmateriaal. Maar het is erg leuk. We doen veel spelletjes, oefenen samen en daarna doen we het zelfstandig. Voor de rekenaars die het leuk vinden zijn er uitdagende oefeningen. Voor ieder wat wils dus.

Tussendoor eten we een gezonde kleine hap en lunchen we samen….en dat is heel gezellig.

Kortom……in groep 3 wordt hard gewerkt.

Maar natuurlijk spelen we ook nog veel …… binnen en buiten, gaan we naar de gymzaal, leren we nieuwe woorden, kijken we schooltelevisie, en leren we goed omgaan met elkaar.

Kortom een drukke gezellige boel in groep 3.