Groep 3

Groep 3.

Wat een leergierige kinderen in groep 3.  Deze kinderen willen super graag  leren lezen en rekenen. En daar doen we heel erg hard ons best voor.

We werken met de nieuwe versie van Veilig leren lezen; de Kim versie. Deze methode kent 11 kernen met allemaal een eigen thema.

We leren iedere 2 dagen een nieuwe letter. Daar doen we dan allerlei oefeningen mee zodat we de letter goed kunnen onthouden.

Ook schrijven we de letter. En we schrijven blokletters, dat is veel fijner dan de lusletters want ze lijken heel veel op de letters die we lezen.

Natuurlijk zijn er ook al veel kinderen die al een beetje kunnen lezen. Deze kinderen mogen zelfstandig verder weken met een opdrachtkaart. Dat vinden ze fijn en is ook erg leuk. Zo proberen we ieder kind lesstof te bieden op maat.

Na iedere kern ( 11 in totaal) worden de kinderen getoetst. Dan weet de leerkracht waar het kind zit en op welk niveau. De lesstof passen we er dan op aan.

Ook rekenen we iedere dag. We leren splitsen, de verliefde harten en de tweelingsommen. We oefenen eerst samen en daarna ieder op eigen niveau met Gynzi op de ipad.

Tussendoor eten we een gezonde kleine hap en lunchen we samen….en dat is heel gezellig.

Kortom……in groep 3 wordt hard gewerkt.

Maar natuurlijk spelen we ook nog veel …… binnen en buiten, gaan we naar de gymzaal, leren we nieuwe woorden,  kijken we schooltelevisie, en leren we goed omgaan met elkaar.