Eten, drinken en trakteren

Eten en drinken

Sterrenschool Apeldoorn biedt schoolfruit aan op school. Dit houdt in dat elk kind in de ochtendpauze fruit via school krijgt. Zo maken we gezonde voeding bereikbaar voor iedereen. Hierdoor hopen we de voordelen van gezond eten aan te leren zodat kinderen later ook een gezonde leefstijl blijven aanhangen.

In de lunchpauze eten de kinderen in het lokaal met de juf of meester. Graag vragen wij van u of u gezonde etenswaren mee wilt geven in het lunchtrommeltje zoals volkoren brood en gezond drinken. (melk/water)

Ongezonde dranken als cola en sportdranken zijn niet toegestaan op school.

Heeft u vragen over voeding of wat u uw kind wel of niet kunt meegeven? Vraag dit dan aan de leraar, zij staan u graag te woord.

Trakteren

Trakteren is altijd een feest voor kinderen. In de ochtendpauze mag de jarige trakteren en daarna de klassen rond.

Traktaties hoeven niet groot te zijn en ook niet altijd eetbaar, een klein cadeautje zoals een mooi potlood of een bellenblaas is ook altijd leuk. Eetbare traktaties zijn bij voorkeur gezonde traktaties.
Op internet zijn veel voorbeelden te vinden van leuke en gezonde traktaties. Op de website http://www.gezondtrakteren.nl/ staan leuke en gezonde traktatietips!

Ongezonde traktaties mogen wel worden uitgedeeld, maar eten we niet op in de klas. Deze gaan in de tas mee naar huis.