nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 8 juli 2022

Tot ziens!

 

Beste ouders en kinderen,

 ‘Afscheid nemen bestaat niet’ is een regel uit een bekend lied. Dat heeft dit jaar wel een extra zware lading gekregen. Een lading die doorwerkt in deze laatste weken en het doen en laten van al het onderwijspersoneel heeft bepaald.

Ik had me mijn afscheid ook anders voorgesteld, maar mijn ongemak valt in het niet bij het verdriet dat er nu bij de familie van juf Ineke is. Mijn officiële afscheid staat nu gepland op woensdag 21 september.

Dan neem ik nu maar voorlopig afscheid van een prachtige school met een sterk team, leuke kinderen en dito ouders. Het was me een eer om de school samen met het team te vormen en te ontwikkelen. Dat daar een sterk team voor nodig is, moge duidelijk zijn, zoiets kan je als leidinggevende niet in je eentje. Ook heb je samenwerking met de ouders nodig, anders gaat het met de beste bedoelingen niet lukken. Fijn dat dit door de jaren heen zo constructief is gebeurd.

Ik kijk ook terug op een fijne samenwerking met Kinderopvang OOK en later met Doomijn. Het is nog lang niet van zelfsprekend dat er een samenwerking is. Ik zie veel scholen met IKC (Integraal Kindcentrum) op de gevel, maar veel verder dan een BSO is er vaak niet, of de samenwerking bestaat uit elkaar een vriendelijk goedemiddag wensen. Nee, dan hebben wij het beter voor elkaar met de Kindertuin en onze BSO. Het zou mooi zijn als alles (Kindertuin en het hele onderwijsdeel) onder één dak zou kunnen komen. Maar dat is voorlopig nog (verre) toekomstmuziek.  Dat heeft ons niet weerhouden om te gaan doen, wat we nu doen.

Ik heb met Geeske en fijne en volwaardige opvolger. Het overnemen van een school waar al jarenlang dezelfde directeur zit, is een hele klus. Bij ons met onze toch wel speciale punten en ontwikkelzaken, nog een veel lastigere klus. Maar als dezelfde samenwerking en chemie een kans krijgt te ontstaan tussen de directeur, het team, de medezeggenschapsraad, de ouderraad, de ouders en natuurlijk de kinderen dan staat de school een mooie toekomst en doorontwikkeling te wachten. Natuurlijk zullen er zaken anders gaan, maar dat hoort ook zo!

Voor nu zeg ik tot ziens in september!

Een fijne vakantie!

Groetjes: Meester Hans

 

 

 

Groep 3

Wat hebben de kinderen van groep 3 veel geleerd in het afgelopen jaar. Ze kunnen lezen, rekenen zelfs al verhaaltjes schrijven.

Waar ze in september 2021 nog echte kleuters waren zijn het nu grote schoolkinderen geworden die naar groep 4 gaan en daar nog meer gaan leren. Ze hebben er zin in.

Ik wens iedereen een fijne vakantie en heel veel plezier in groep 4.

Annemieke van der Linde.  

 

 

 

Thema's groep 5

Wat heeft groep 5 veel gedaan en veel geleerd bij de thema's dit jaar. Het laatste thema aardrijkskunde "Lekker eten" werd afgesloten met het maken van een proviciekaart. Voor elke provincie werd een specialiteit uitgekozen en van deze specialiteit een plaatje erin geplakt. Hoe lekker is het, als je dan ook een stukje sûkerbôle (Fries suikerbrood) krijgt om te proeven.  

Lekker beppe sûkerbôle.

Een heel fijne vakantie allemaal; Juf Marion

 

Eindmusical

Maandag 4 juli was het zover voor groep 8, de eindmusical!

De kinderen van groep 8 speelden het Goud van Eiland Albatros voor bijna 200 toeschouwers. En wat ging het goed!

De dag erna zijn de kinderen de school ‘uitgespoten’ en sloten ze hun basisschoolperiode echt af.

Als aandenken aan deze groep hebben we een heel mooie nieuwe picknickbank gekregen voor op het schoolplein.

Veel dank hiervoor!

Met vriendelijke groet,

Marjo de Heus-Nijman

Leerkracht groep 8

 

 Na ruim 10 jaar met plezier de combinatiefunctie op de Sterrenschool te hebben mogen  vervullen, heb ik ervoor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik ga als ZBO’er (zorg begeleider onderwijs)  aan de slag bij de Passerel. Ik wil jullie bedanken voor de fijne tijd hier op school, jullie, openheid en vertrouwen. Ik ga jullie onwijs missen! 

 

---

Het is geen doei of dag, maar  tot ziens met een glimlach! ♥️

Lieve groet juf Perein 

Tot de volgende keer

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Zoals jullie al weten moet ik jullie jammer genoeg verlaten. Ik heb de afgelopen 2 schooljaren met plezier op De Sterrenschool gewerkt.

Dat ik weg moet vind ik heel jammer, maar gelukkig heb ik een andere uitdaging gevonden. Ik ga na de zomervakantie werken op Basisschool De Vlinder.

Ik wil jullie als ouders/verzorgers bedanken voor het vertrouwen in mij en de gezelligheid. Ik kom zeker nog een keer op visite.

Daarom zeg ik niet vaarwel, maar tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Rens Boeve

 

Even voorstellen

Zo vlak voor de zomervakantie is mij gevraagd een stukje te schrijven om mijzelf vast voor te stellen. Mijn naam is Geeske Bloemberg en ik heb de eer om vanaf augustus het stokje van Hans van der Most over te nemen. Ik noem het een eer en zo voel ik het ook, het zal namelijk een aardige klus worden om de bevlogenheid van Hans te evenaren.

 

 

Gelukkig staat er een ontzettend warm en sterk team klaar om mij hierbij te helpen. Tijdens mijn sollicitatiegesprek op 7 juni heb ik ook kennis mogen maken met juf Ineke. Gelukkig maar, zij heeft mij namelijk nog kunnen laten zien met welke passie zij voor de Sterrenschool stond. Ook het afscheid heb ik samen met het team mogen meemaken, hier ben ik erg dankbaar voor.

Tijdens mijn sollicitatiegesprek op 7 juni heb ik ook kennis mogen maken met juf Ineke. Gelukkig maar, zij heeft mij namelijk nog kunnen laten zien met welke passie zij voor de Sterrenschool stond. Ook het afscheid heb ik samen met het team mogen meemaken, hier ben ik erg dankbaar voor.

Afgelopen jaren heb ik gewerkt als directeur van basisschool de Tweede Stee in Loenen. Daarvoor heb ik in Deventer op een basisschool gewerkt, in die stad ben ik ook woonachtig. Mijn twee kinderen, Alex van 13 en Milou van 12, zijn inmiddels beide naar het VO. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen met onze hond, een goed boek te lezen en om te koken.

Bij vragen kunt u mij bereiken via gbloemberg@leerplein055.nl. Ook vind ik het prettig om korte lijnen te houden. Dus speelt er iets, heeft u een vraag, loop gerust even binnen! Mijn werkdagen zijn in principe ma-di-do-vr.

Graag tot snel!

Geeske Bloemberg

 

Wijziging Ipadregeling

 

Beste ouders, verzorgers,

Sinds 2014 werken we op school met Ipads. In 2018 zijn we gestart met de Ipads die de kinderen nu in gebruik hebben. Sommige kinderen maken van de thuisregeling gebruik en de ouders betalen daar een jaarlijkse bijdrage voor. We zijn nu 4 jaar verder en daarmee loopt de huidige Ipadregeling af. We gaan na de zomervakantie over op een nieuwe regeling met nieuwe Ipads (dat zal pas rond de maand december zijn) en chromebooks.

Chromebooks zijn apparaten die we niet mee naar huis geven, ook niet met een thuisregeling. Eventuele wijzigingen door bijv. Corona daargelaten.

Om geen onderscheid te maken tussen klassen met een Ipad en klassen met een chromeboek en we ook niet halverwege een schooljaar willen wisselen van regeling, komt na de Zomervakantie de thuisregeling te vervallen.

De kinderen die een thuisregeling hebben, mogen de Ipad in de Zomervakantie nog mee naar huis nemen. Na de zomervakantie kunnen ze hun Ipad nog wel gebruiken op school, maar de Ipad mag in principe niet mee naar huis. 

 

 

Zomeractiviteiten

Beste ouders, verzorgers,  

Stimenz verzorgt in de vakantie tal van activiteiten, zowel voor kinderen als volwassenen. Open de bijgevoegde link en u krijgt een overzicht van de vele activiteiten!  

A4-folder Zomeractiviteiten 2022_webversie

 

We wensen iedereen een heel fijne vakantie en tot ziens op 22 augustus!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055