nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 5 maart 2020

Goed nieuws uit Den Haag

We hebben positief nieuws uit Den Haag gekregen. Uiteindelijk heeft alle druk die is uitgeoefend door de scholen, onze vereniging, maar zeker ook door u, de ouders, erin geresulteerd dat de minister bakzeil heeft gehaald. Een aantal eisen die de minister aan het nieuwe experiment heeft gekoppeld zijn bijgesteld. Nu is het voor meer scholen reëel om mee te doen. 

Is alles nu meteen geregeld? Nee, zeker niet. We hebben groen licht om in te tekenen op het nieuwe experiment. Daar moet weer heel wat papier voor worden ingevuld, maar we kunnen er in ieder geval mee aan de slag.

Voor eind april moeten we de aanvraag hebben ingediend. We krijgen dan rond 12 juni bericht over deelname en voortgang.

Voor die tijd kunnen we nog geen aanvragen behandelen voor flexibele vakanties. Maar als we groen licht krijgen, kunnen we wel meteen aan de slag. Dat is later dan anders, maar dat moet geen probleem zijn. We hebben tenslotte ervaring genoeg!

 

Kom jij onze Ouderraad (OR) versterken?

De ouderraad houdt zich bezig met het organiseren van (leuke) activiteiten, maar ook met zaken die vooral voor ouders en leerlingen belangrijk zijn.

Om onze taken goed uit te kunnen voeren zijn we op zoek naar:

• Twee algemeen OR leden. (per direct)

De voornaamste taken van een algemeen OR lid zijn meedenken in de vergaderingen over de activiteiten die gedurende het schooljaar uitgevoerd worden, maar ook de helpende hand bieden om enkele activiteiten te organiseren en hierbij aanwezig te zijn. Denk hierbij (naast de reguliere feestdagen) aan de schoolfotograaf, Pannenkoekdag, scholierencross, afscheid groep 8, en een inzamelingsactie. We zijn met meerdere leden, dus je hoeft niet bij elke activiteit aanwezig te zijn. Bovendien proberen we ook hulpouders in te schakelen.

• Een nieuwe penningmeester (vanaf september 2020)

Een penningsmeester is iemand die de ontvangsten en uitgaven beheert en uitvoert en zorgt voor financieel overzicht.

• Hulpouders die af en toe bijspringen (per direct)

Een hulpouder die af en toe bijspringt is vooral handig tijden het uitvoeren van grote activiteiten uitvoeren zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst. Denk hierbij aan onder andere aan het versieren van de school, het inpakken van cadeautjes, het aanwezig zijn bij een activiteit, of het schoonmaken naderhand.

Tijdsinvestering

De tijd die je voor een van bovenstaande taken nodig hebt hangt natuurlijk sterk af van de activiteit(en), maar zal gemiddeld genomen 1-3 uur per maand zijn. Een kleine moeite, een groot gebaar dus! J

Benieuwd of het wat voor je is?

Je kunt natuurlijk ook eerst een keer aansluiten bij een vergadering om een indruk te krijgen van wat gebeuren moet.

Met betrekking tot het penningmeesterschap: ben je niet zeker of je het kan, maar wil je het juist leren? We hebben iemand die jou in het begin kan helpen en waar nodig ondersteunt bij het opstarten. Het is wel handig als je gestructureerd kunt werken en het leuk vindt om met cijfers te werken.

Aanmelden

Als je ons wilt helpen of een keer een vergadering wilt bijwonen om ‘te proeven’, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Je kan dan een mailtje sturen naar: or@sterrenschoolapeldoorn.nl

Je kunt eventueel ook bellen naar onze voorzitster (Wendy) op het nummer: 06-46603463

 

Alvast bedankt en we hopen op jouw support!

Pensioen juf Marian!

Na bijna 27 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan de laatste 4 jaar met veel plezier op de Sterrenschool, heb ik de mogelijkheid aangegrepen om met vervroegd pensioen te gaan per 1 mei 2020.

Na de kleuterkweek in Arnhem ben ik aan het werk gegaan bij de kleuters in Elst, aansluitend heb ik gewerkt in Brummen en Eerbeek.

Een aantal jaren thuis voor onze 4 kinderen gezorgd, waarna ik weer begon met invalwerk op de school van onze kinderen in Doesburg.

Na de verhuizing naar Apeldoorn via invalwerk, wederom op de school van onze kinderen, weer fulltime het onderwijs ingerold. De laatste 6 jaar heb ik parttime gewerkt, waarvan dus bijna 4 jaar op de Sterrenschool.

Langs deze weg wil ik alle kinderen, ouders en collega’s bedanken voor de gezellige tijd op de Sterrenschool.

Marian Essenstam.

Juf Suzanne vertrekt (ook)

Met pijn in mijn Sterrenschoolhart is het moment daar dat ik heb besloten mijn ontwikkeling in een andere baan voort te zetten. Vanaf 1 mei aanstaande ga ik werken op een naschoolse dagbehandeling voor kinderen met een licht verstandelijke beperking.

Nadat ik mijn studie Pedagogiek 2 jaar geleden heb afgerond, zat het wel in de lijn der verwachting dat ik mij meer wilde gaan specialiseren. Vooral met de kinderen die net wat extra hulp nodig hebben. In de behandelende vorm hoop ik mijzelf te versterken op pedagogisch vlak en deze kinderen op weg te helpen.

Voor het afscheid nemen van alle kinderen, van jullie; ouders/verzorgers, en natuurlijk het team hebben we nog eventjes de tijd. Gelukkig maar want naast dat, betekent het voor mij ook afscheid nemen van het helpen neerzetten van het 5-Sterrenconcept, de combinatiefunctie, van pionieren, van vallen en opstaan, van 10 stappen vooruit willen en 3 weer achteruit moeten, met al die kinderen, ouders en collega’s die weg bewandelen, en van heeeel veel leren. Waarvoor ik iedereen zooo dankbaar ben. Dus tussen de slikmomentjes door ga ik nog even flink genieten van alle kinderen, fijne mensen en het goede van Sterrenschool Apeldoorn ;-).

 

(juf) Suzanne

(Niveau 1 en 2, BSO)

 

 

 

Vertrek juf Suzanne Hofman en juf Marian Essenstam

Zoals u heeft gelezen, nemen er binnenkort 2 collega's afscheid. De redenen zijn heel verschillend, maar toevalligerwijs beiden uit de onderbouw en ook beiden op hetzelfde moment.

Hoe het afscheid vorm zal krijgen, is nog niet duidelijk. Zodra daar meer over bekend is, hoort u weer van ons.

Voor de vacature van juf Marian wordt er vanuit Leerplein055 een vacature uitgezet. De directeur van de school en een leerkracht zijn nadrukkelijk bij de procedure betrokken. Zodra er meer bekend is, brengen we u op de hoogte

Voor de vacature van juf Suzanne  wordt er vanuit de Sterrenschool Apeldoorn en Doomijn Kinderopvang een vacature uitgezet om een nieuwe combinatiefunctionaris aan te stellen. De directeur van de Sterrenschool Apeldoorn, de manager van kinderopvang Doomijn en een combinatiefunctionaris van de Sterrenschool zijn bij de procedure betrokken. Zodra iemand wordt aangesteld, brengen we u op de hoogte.

Thema Kunst

Thema Kunst

In de vorige nieuwsbrief hebben we hier ook al aandacht aan besteed, maar er is nu meer informatie beschikbaar.

School als museum

De mooiste kunstwerken hangen in de lokalen en in de gangen. Ook onze Sterrenschool kunstenaars staan vereeuwigd op een prachtig doek in de hal. Ieder kind heeft een eigen museum gekregen en veel geleerd over verschillende kunstenaars.

Deze kunstwerken zijn ook voor ouders, opa's, oma's e.d. te bekijken. We houden een inloopmoment op vrijdag 20 maart van 13.45 tot 14.30, 

Als afsluiting van het thema gaan we dit keer een dagje uit!!

Woensdag 8 April

Groep 1,2 en 3 gaat naar het Kröller Müller museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, zij gaan met auto's.

Ze bezoeken het museum.  Als voorbereiding op dat bezoek, verdiepen zij zich in een boek over Zwaan.

 Zwaan gaat samen met Wolkenherder het museum verkennen. Daar ziet ze bijzondere kunstwerken en ontmoet ze de schilder Georges Seurat. Hij stippelt heel nauwkeurig met verschillende kleuren om een schilderij te maken. Dat ziet er mooi uit! Dat wil Zwaan ook wel…

Groep 4, 5,6,7 en 8 gaat naar Amsterdam met bussen.

's Ochtends gaan groep 4 tot en met 6 een rondvaart door de grachten maken.

De prachtige stad Amsterdam heeft zoveel bezienswaardigheden. Superleuk om al dit moois met een rondvaart te bekijken. De rondvaart voert o.a. langs grachtenpanden uit de Gouden Eeuw met klok-, tuit- en halsgevels, de zevenbogen-bruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. 

De bovenbouw gaat dan naar het Anne Frankhuis. Educatief programma, daarna gaan ze het museum bezoeken. Dit is de start van hun volgende thema: 75 jaar vrijheid.

's Middags gaan alle groepen naar het Rijksmuseum.

Ze krijgen eerst een workshop.  Jij & de Gouden eeuw of Ontdekkers en Reizigers

 Jij & de Gouden Eeuw.

Leerlingen kruipen in de huid van iemand uit de Gouden Eeuw. In een 17de-eeuws theater in de Tekenschool spelen de leerlingen met professionele acteurs verhalen over hun eigen personages. Ze ontmoeten Rembrandt, vluchten mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Zo krijgen de objecten in het museum betekenis.

Workshop Ontdekkers en Reizigers.

Deze beeldende workshop gaat over de eerste expedities naar de Oost. In het museum vinden de leerlingen sporen van de VOC, onderzoeken zij deze geduchte macht en zien zij met eigen ogen luxe handelswaar uit die tijd. In het Atelier van de Tekenschool tekenen en schilderen leerlingen een rijk reisverslag met zelfgemaakte inkt en verf.

Verder informatie over deze dag volgt in de volgende nieuwsbrief.

Meerijders gezocht...

Zoals u in het vorige bericht heeft gelezen, gaan de leerlingen van niveau 1-2 en 3 woensdag 8 april a.s. naar het Kröller- Müller museum om daar aandacht te besteden aan schilders die wij voor ons thema Kunst hebben leren kennen. Wij zijn nog op zoek naar rijders/begeleiders die ons deze dag kunnen brengen en halen. Ook voor de begeleiding, van de groepjes, zoeken we nog mensen die het leuk vinden om mee te gaan. Als we niet genoeg aanmeldingen krijgen dan kunnen we dit bezoek niet door laten gaan en dat zouden we echt héél jammer vinden! Bij de groepen 1,2 en 3 hangen de intekenlijsten. Namens de leerkrachten en onderwijsassistenten van niveau 1,2 en 3.

 

Kunst? Geen kunst aan...

Binnen de Kindertuin zijn we in de groep heel druk met alles wat met kunst te maken heeft. Kleuren, materialen alles komt voorbij en wordt uitgeprobeerd!

De muren zijn nu al bijna helemaal volgeplakt met allemaal kunst. Nieuwsgierig??? Kom maar eens kijken....Kunt u meteen kennis maken met onze kunstenaars!

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055