nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 7 januari 2019

Beste wensen

Voor zover we nog geen handen hebben geschud. We wensen alle ouders en kinderen een goed, gezond en leerrijk 2019.    

We zetten bij de start van dit jaar weer een paar belangrijke afspraken op een rijtje.

Begintijden

Kindertuin

De deuren van de klas in de Kindertuin gaan om 08.15 u open (wel even aanbellen). De ouders zorgen er voor dat hun kind uiterlijk 08.30 u in de groep aanwezig is. Indien u eerst een ander kind naar de Buijs Ballotstraat moet brengen, kan daarvan worden afgeweken. Dit graag aangeven bij de leerkrachten van de locatie Kindertuin. U kunt uw kind om 14.15 u. weer ophalen. Kinderen die een rooster hebben tot 15.30 u. gaan om 14.15 u. onder begeleiding van de leerkracht naar het schoolgebouw aan de Buijs Ballotstraat, u kunt uw kind daar om 15.30 u. ophalen. Ook de kinderen die naar de BSO gaan, lopen mee naar de Buijs Ballotstraat.  

 

Buijs Ballotstraat:

Kinderen die op de fiets komen moeten voor het groene hek afstappen, fietsen op het schoolplein is niet toegestaan.

De kinderen kunnen vanaf 08.15 u. naar binnen. Om 08.25 u. gaat de eerste bel, de kinderen die dan nog buiten zijn, komen naar binnen. De eerste bel geldt ook voor de ouders, u kunt dan afscheid gaan nemen van uw kind(eren). Om 08.30 u. gaat de tweede bel, we willen dan met de lessen beginnen, alle ouders moeten dan het klaslokaal hebben verlaten. Dat geldt ook voor de ouders van de kleuters!

Kinderen die na 08.30 op school komen, worden eerst even opgevangen in de BSO ruimte. Dit is geen straf, maar het is heel storend wanneer er het eerste kwartier van de dag kinderen in de klas komen.

Parkeerafspraken

Om de verkeersoverlast rond de school te verminderen verzoeken we een ieder zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Indien u toch met de auto komt, dan graag de volgende afspraak in acht nemen.

Aan de Buijs Ballotstraat uitsluitend parkeren aan de schoolzijde. Enerzijds om overlast voor de overburen zo veel mogelijk te beperken, anderzijds zien we dat de doorgang anders erg smal wordt en daardoor ontstaat er een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie. Vaak steken kinderen zonder goed uit te kijken opeens de straat over met alle mogelijke gevolgen van dien. Als u parkeert aan de schoolzijde hoeven kinderen niet over te steken. We horen vaak; "Het is zo vol". Dat klopt, maar verderop in de straat is vaak nog plaats zat, een stukje lopen is gezond. Een andere mogelijkheid is om te parkeren aan de Fahrenheitstraat (naast de school). Na de werkzaamheden is daar dan ook een ingang naar het plein.

Bij regenachtig weer zien we dat er veel meer kinderen met de auto naar school worden gebracht. Juist dan is het belangrijk dat u zich aan deze afspraken houdt.

Dus uitsluitend parkeren aan de schoolzijde van de Buijs Ballotstraat, of parkeren aan de Fahrenheitstraat.

Het ophalen van de kinderen kan om 14.15 u. of 15.30 u. Het is de bedoeling dat ouders buiten het schoolgebouw op het schoolplein op de kinderen wachten.

Nog een verzoek. Als u in de auto wacht, graag de motor uitzetten. De leerkrachten die bij de weg staan om een veilige oversteek te garanderen, staan in de uitlaatgassen.

 Let op!

Er zijn nieuwe parkeerplekken gemaakt voor de school. Het is NIET de bedoeling dat ouders daar parkeren. Dit met het oog op de veiligheid.

We zien nu dat ouders daar parkeren en hun kinderen afzetten. Als ouders vertrekken terwijl er nog kinderen naar school komen, dan is de kans op ongelukken erg groot.

Ook bij het afhalen de auto niet op de parkeerplaats voor de school zetten. We hebben hier ook al gevaarlijke situaties gezien. Ouders die vertrekken terwijl er nog kinderen vanaf het schoolplein lopend of met de fiets langskomen. Vertrekkende ouders belemmeren de doorgang en het zicht op de straat.

Als u na 15.30 naar school komt om bijv. uw kinderen van de BSO op te halen, is parkeren wel toegestaan.

 

 

Leuk om te lezen

Een artikel over onze school in Der Spiegel  

http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/schulferien-in-apeldoorn-entscheiden-schueler-wann-sie-freimachen-a-1244459.html

 

Als de link niet werkt, deze kopiƫren en in de browser plakken.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055