nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 21 maart 2018

Inspectiebezoek

 

Morgen, donderdag 22 maart, krijgen we 2 inspecteurs op bezoek. Zij komen bekijken hoe ons onderwijs is georganiseerd rond de flexibele schooltijden  en of we een goede administratie daaromtrent bijhouden. Verder worden er een aantal lessen bekeken, hulpplannen gelezen, gesprekken gevoerd enz. Dit alles heeft te maken met het besluit over de voortgang van de flexibilisering van de schooltijden; wordt het experiment met meer scholen uitgebreid, wordt het experiment in een andere vorm voortgezet of wordt er een streep onder gezet.

Het wordt voor u en voor ons de komende weken spannend wat er wordt besloten. We houden u op de hoogte.

 

Open dag

Woensdag 11 april houden alle basisscholen in Apeldoorn weer hun open dagen. Zo kunnen ouders die op zoek zijn naar een basisschool zich goed oriënteren. Ook wij doen weer mee en we heten ouders die op zoek zijn, of binnenkort hun kind willen aanmelden van harte welkom tussen 09.00 en 12.00. Dat geldt zowel voor de locatie aan de Buijs Ballotstraat als de locatie van de Kindertuin.

Kinderen en hun sociale talenten

Sociale competentie; we doen er wat aan!

Het is belangrijke taak van ons om gericht aandacht te besteden aan sociale competenties van onze leerlingen. Wij willen onze leerlingen zo optimaal mogelijk laten profiteren van alle facetten van het onderwijs, maar we willen ze ook goed voorbereiden op het vervolgonderwijs en hun deelname aan de maatschappij.

We zijn er al enige tijd actief mee bezig op school; maar hebben nu een nieuwe methode waarmee we les geven in sociale competentie. Wellicht heeft u al iets gehoord van uw kind over samen spelen, samen werken en omgaan met ruzie. We willen dat onze leerlingen, uw kinderen, goed met elkaar om kunnen gaan. Zowel in de klas, op het schoolplein, op straat en thuis. Doet u ook mee?

De volledige ouderbrochure over 'Kinderen en hun Sociale talenten' is hier te lezen (klik op onderstaande link).

Brochure Kinderen en hun sociale talenten.

 

Zwerfboeken

 

 

Iedereen moet kunnen lezen! 

Bij Sterrenschool Apeldoorn wordt een Zwerfboekstation geopend op 25 april. Daarna kan iedereen uit omgeving van de school hier terecht voor een zwerfboek. Zwerfboeken stimuleren het lezen en (daarmee) de taalvaardigheid. Er worden in Nederland steeds meer (Kinder-)zwerfboekstations opgericht, in de hoop dat iedereen lekker kan lezen.

Wat zijn zwerfboeken?

Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van persoon naar persoon. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, (Kinder-)Zwerfboekstations, enzovoorts. Zwerfboeken zijn herkenbaar aan een speciale zwerfboekensticker. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Hoe werkt het?

- Na de opening van de Zwerfboekenkast (op 25 april a.s.) mag iedereen, een boek uit de kast meenemen om lekker te lezen!

- Voor ieder wat wils. In de boekenkast zullen zowel boeken voor de jonge lezer, als voor de wat oudere lezer staan en ook boeken voor volwassenen. Ook zijn er tijdschriften te vinden.

- Bij een overschot aan boeken worden deze bewaard om later alsnog in de kast te worden gezet.

 

Stuur je boek op een spannende tocht!

Kortom, heb je een leuk boek dat in de Zwerfboekenkast (op school) mag? Lever deze dan in bij je leerkracht/ de leerkracht van je kind. De leerkracht controleert de boeken en voorziet deze vervolgens van een zwerfboekensticker. Naast de ‘normale’ boeken, zijn bijvoorbeeld prentenboeken, tijdschriften en Engelstalige boeken ook van harte welkom!

Bij voorbaat dank!

Studenten van de KPZ

 

Paasviering

 

Zondag 1 april en maandag 2 april zijn de paasdagen dit jaar.

Pasen: Religieuze viering binnen verschillende geloven.

Op donderdag 29 maart vieren wij binnen Sterrenschool Apeldoorn het Paasfeest. Hier staat de dag in het teken van het éi en het samenzijn. De kinderen zullen een groot deel van de dag in samengestelde groepjes met elkaar doorbrengen. De morgen zal gevuld zijn met verschillende paasactiviteiten en een gezamenlijke voorbereiding van de paaslunch. Dat betekent dat uw kind zelf wat voor de kleine pauze mee kan nemen maar voor de lunch wordt gezorgd.

De middag zal in het teken staan van het ‘eiertikken’, zo langzamerhand een gekoesterde traditie waarbij de winnaars van elke groep op het plein de eindstrijd aangaan om zó duidelijk te krijgen wie dit jaar de beste eiertikker wordt!

Wij hebben helpende handen nodig, van 10.30-12.30u. bij het voorbereiden van de paaslunch. Als u zin en tijd heeft kunt u zich aanmelden bij de leraar van uw kind.

We zouden het ook heel fijn vinden als u bij de eiertikfinale aanwezig kunt zijn. Deze zal vanaf kwart voor twee op het plein van start gaan.

Met vriendelijke groet, de paascommissie

Juf Marian(messenstam@leerplein055.nl) en juf Alide(abrookhuis@leerplein055.nl)

 

Gratis spelen op open dag 11 april

 

Bezoek je met je kleuter de open dag van de basisschool en heb je nog jongere kinderen?

Laat ze op woensdagochtend 11 april GRATIS spelen bij Doomijn!

Apeldoornse basisscholen openen op woensdag 11 april a.s. (tussen 9 en 12 uur) hun deuren, om kleuters en ouders te laten kennismaken met school. Kleine broertjes en zusjes tussen 0 en 4 jaar zijn die ochtend van harte welkom in onze kinderdagopvang locaties, die ook gehuisvest zijn in dezelfde school of daar dicht in de buurt!

 

Gratis kennismaken met de Doomijn én school 

Laat ze een ochtend gratis spelen en ontdekken hoe leuk het is in onze peuter speel of kinderopvang groepen. Lekker rondkijken, knutselen of ravotten met de andere kinderen en onze gezellige medewerksters én het is natuurlijk superstoer als ze die ochtend óók al een beetje naar ‘school’ mogen. Ondertussen kun je met jouw kleuter in alle rust kennis gaan maken op de basisschool!

Buitenschoolse opvang 

We kunnen ons voorstellen dat je ook wilt weten welke buitenschoolse opvang mogelijkheden er zijn in, of in de omgeving van de basisschool van jouw voorkeur. Informeer er naar op de open dag van de school of check www.doomijn.nl/locaties welke Doomijn bso in jouw buurt zit!

Belangstelling?  Wil je jouw kind gratis laten spelen? Neem vooraf even mailcontact op met Jessica Rattink: j.rattink@doomijn.nl. Ben je op 11 april niet in de gelegenheid om te komen? Maak dan gerust een afspraak voor een ander kennismakingsmoment (op de kinderopvang, peuterspeelzaal óf de bso van jouw voorkeur).

 

ATTENTIE: NIEUWE LEDEN OUDERRAAD GEZOCHT!

 

 

 

 

Beste ouders van de Sterrenschool Apeldoorn,

 

Wij zijn dringend op zoek naar ouders die de Ouderraad willen komen versterken.

Wat doet een Ouderraad?

De vaders en moeders van de ouderraad leveren een bijdrage aan de school en daarmee aan de kinderen die er op school zitten.

Typische taken van een ouderraad zijn: 

•  het organiseren en/of ondersteunen van activiteiten op school, zoals de sinterklaasviering, kerst, scholierencross, pannenkoekendag etc.

•  het behartigen van de belangen van ouders bij de directie en de medezeggenschapsraad;

•  het innen en beheren van de vrijwillige ouderbijdrage;

•  het betrekken van ouders bij school.

Op dit moment zijn we met te weinig leden om alles te kunnen blijven doen. We kunnen jouw support daarom goed gebruiken, bijvoorbeeld voor het organiseren en/of ondersteunen bij verschillende activiteiten.

Als er geen nieuwe leden komen, dan zullen er (veel) minder activiteiten voor de kinderen georganiseerd kunnen worden. En dat zou zonde zijn toch?!

Wil jij een steentje bijdragen? Of: Kom jij ons helpen?

Meld je dan aan bij de leerkracht of bij de Intern Begeleider Mirjam Hafkamp.

 

Vergaderen

Wij vergaderen meestal 1x per maand en de vergadering duurt normaliter 1 uur.

De eerstvolgende vergadering is op: vrijdag 13 april, 8.30 uur, lerarenkamer Sterrenschool

 

We hopen je daar te verwelkomen!

Vriendelijke groet; leden van de Ouderraad,

 

 

 

Maart

2 Byron Hartgers (2010) Niveau 4

4 Sandra Nab (2009) Niveau 5

6 Seline Isik (2008) Niveau 6

7 Tomás Erkemeij (2015) Niveau 1A; 7 Tigo Jansen (2010) Niveau 4; 7 Olcay Kaya (2011) Niveau 3

10 Naomi van Hunen (2005) Niveau 8; 10 Nikkie Knulst (2006) Niveau 8

15 Mika Grouwstra (2012) Niveau 2

18 Arda Kocer (2011) Niveau 3

23 Daan ten Rouwelaar (2007) Niveau 7b

26 Django Meijer (2013) Niveau 1A

29 Safa Raouf (2006) Niveau 7b

 

 

April

3 Thom Visser (2007) Niveau 7b

4 Marly van Belzen (2011) Niveau 3

5 Nikita van den Berg (2011) Niveau 3

6 Joey Bo Krijnen (2006) Niveau 8

6 Merlijn Omta (2007) Niveau 6

6 Laurens Segaar (2006) Niveau 7b

8 Destiny Arets (2009) Niveau 5

9 Mila Havekes (2006) Niveau 8

11 Alan Eralp (2006) Niveau 7b

12 Sterre Van Eekelen (2013) Niveau 1B

17 Peter van der Horst (2010) Niveau 4

19 Jaime Bonekamp (2011) Niveau 3; 19 Luigaina Obialo (2013) Niveau 1B

21 Rida el Hajjami (2009) Niveau 5

23 Hebe Veldkamp (2007) Niveau 7a

24 Fabian ter Maten (2010) Niveau 4

27 Dihlaysa Endendijk (2012) Niveau 2

27 Marciano Rijkers (2011) Niveau 3

29 Rick Visser (2009) Niveau 5

30 Timo van IJperen (2011) Niveau 3

 

 

 

 

Belangrijke data

 

Voor de komende periode een aantal belangrijke data op een rij;

• Donderdag 22 maart; Inspectiebezoek

• Donderdag 29 maart; Paasviering

• Vrijdag 30 maart; Goede vrijdag: onderwijs gesloten

• Maandag 2 april; Tweede Paasdag: school gesloten

• Dinsdag 3 april; Studiedag: Onderwijs gesloten

• Woensdag 11 april; open dag basisscholen

• Vrijdag 20 april: Koningsspelen

• Vrijdag 27 april; Koningsdag: School gesloten

• Maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei: Tulp vakantie

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055