Thema Kunst

dinsdag 18 februari 2020

Onze school begint steeds meer op een museum te lijken. De mooiste kunstwerken hangen in de lokalen en in de gangen. Ook onze Sterrenschool kunstenaars staan vereeuwigd op een prachtig doek in de hal. Ieder kind heeft een eigen museum gekregen en veel geleerd over verschillende kunstenaars.

Als afsluiting van het thema gaan we dit keer een dagje uit!!

Groep 4, 5,6,7 en 8 gaat naar Amsterdam met bussen.

’s Ochtends gaan groep 4 tot en met 6 een rondvaart door de grachten maken.

De prachtige stad Amsterdam heeft zoveel bezienswaardigheden. Superleuk om al dit moois met een rondvaart te bekijken. De rondvaart voert o.a. langs grachtenpanden uit de Gouden Eeuw met klok-, tuit- en halsgevels, de zevenbogen-bruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven.

De bovenbouw gaat dan naar het Anne Frankhuis. Educatief programma, daarna gaan ze het museum bezoeken. Dit is de start van hun volgende thema: 75 jaar vrijheid.

’s Middags gaan alle groepen naar het Rijksmuseum.

Ze krijgen eerst een workshop. Jij & de Gouden eeuw of Ontdekkers en Reizigers

Jij & de Gouden Eeuw.

Leerlingen kruipen in de huid van iemand uit de Gouden Eeuw. In een 17de-eeuws theater in de Tekenschool spelen de leerlingen met professionele acteurs verhalen over hun eigen personages. Ze ontmoeten Rembrandt, vluchten mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Zo krijgen de objecten in het museum betekenis.

Workshop Ontdekkers en Reizigers.

Deze beeldende workshop gaat over de eerste expedities naar de Oost. In het museum vinden de leerlingen sporen van de VOC, onderzoeken zij deze geduchte macht en zien zij met eigen ogen luxe handelswaar uit die tijd. In het Atelier van de Tekenschool tekenen en schilderen leerlingen een rijk reisverslag met zelfgemaakte inkt en verf.

Verder informatie over deze dag volgt in de volgende nieuwsbrief.

Delen via