Nieuws uit groep 4

donderdag 15 oktober 2020

In groep 4 zijn we de afgelopen periode eigenlijk bezig geweest met 2 thema’s. Het eerste is “Ik en mijn familie.” We bekeken of er verschil zat in vroeger en nu. Hoe zagen ouders en opa’s en oma’s er uit toen ze klein waren. Gingen ze naar school? Hoe zag die school er dan uit? We keken er filmpjes over en zagen grote verschillen. Daarnaast liep en tussendoor nog het thema “Start” van de taal methode. Daarbij gaat het over spelletjes doen en afspraken en regels maken daarvoor. Dat past goed bij het begin van het schooljaar. We maken namelijk in de klas ook samen nieuwe afspraken over hoe we in de klas met elkaar omgaan.

Voor de leerlingen is het begin van het schooljaar altijd een spannende periode. Ook al is er een goede doorgaande lijn in de school toch is iedere leerkracht anders. Hieronder een paar opmerkingen van de leerlingen over opvallende dingen in groep 4:

· Soms doen we elk spel.

· Snelle kinderen mogen soms andere kinderen helpen met restwerk

· We gaan vaak naar buiten om woordjes te lezen.

· Met rekenen doen we andere sommen dan vorig jaar.

· We hebben een herfsttafel.

· We beginnen iedere dag met een gesprek.

· De methode van taal is leuk en de juf ook

 

OPROEP: Voor de leerlingen uit groep 4 is het belangrijk om veel te lezen. Iedere maandag is er de mogelijkheid om onder schooltijd naar de boekenbus te gaan. Uw kind kan voor 2 euro 50 ingeschreven worden en wekelijks boeken lenen. Uw kind heeft daarvoor een inschrijfformuliertje gekregen. Het is GEEN verplichting maar het zou fijn zijn als er veel kinderen heen mogen.

Delen via