Begintijd school

woensdag 7 november 2018

Eén van de kenmerken van Sterrenschool Apeldoorn is de flexibele schooltijd. Daar zijn vaste afspraken over het aantal dagen naar school per week, compensatiedagen, wanneer vakantie enz. Wat daar niet bij hoort is de flexibele begintijd die we nu weer steeds meer gaan waarnemen.

We zien de laatste weken weer meer ouders die hun kinderen na half 9 naar school en in de klas brengen. De lessen beginnen om 08.30 u. We willen dan dat alle kinderen op die tijd in de groep aanwezig zijn. Het is erg storend wanneer er telkens kinderen binnendruppelen, de les wordt zo verstoord en de kinderen worden onrustig. Zeker als de brenger ook nog even snel iets tegen de juf wil zeggen.

We hebben een inlooptijd van 08.15 tot 08.25. Dan heeft u de gelegenheid om de leerkracht nog iets mee te delen en/of te vragen. De kinderen moeten de klas in vanaf 08.25 u, de ouders dienen dan afscheid te nemen en de school te verlaten. Om 08.30 u. moet eigenlijk iedere ouder weer vertrokken zijn, zodat we in alle rust kunnen beginnen.

De kinderen die na half 9 de school binnen druppelen worden vanaf volgende week maandag weer opgevangen in de BSO tot na de startactiviteit van de klas. De kinderen kunnen dan een boekje lezen, huiswerk maken oid. Het is voor deze kinderen geen strafmaatregel, maar zoals eerder geschreven we willen de rust in de klas niet onnodig verstoren.

 

Voor de ouders die kinderen op de locatie van de Sterrenschool en op de locatie van de Kindertuin hebben geldt dat zij eerst de kinderen naar school brengen en dan naar de Kindertuin. De Kindertuin heeft voor die ouders/kinderen een iets ruimere inlooptijd.

Delen via