Groep 1A

De Sterrenschool binnen de Kindertuin

Dit is de eerste kennismaking voor de vierjarige leerling op Sterrenschool Apeldoorn. We noemen deze groep de instroomgroep.

Om kwart over acht komen de kinderen binnen en mogen aan de tafel een werkje doen, dit doen we in een circuitmodel. Als het tijd is, wordt er opgeruimd en gaan de kinderen in de kring. Binnen de kring mogen de kinderen vertellen en is er aandacht voor een taal- of rekenactiviteit.

Dan maar eens lekker buitenspelen! Er is genoeg te doen en te kiezen. Rond tien uur wordt er opgeruimd en is het tijd voor een gezond tussendoortje en wat te drinken.

Hierna wordt een activiteit gekozen via het kiesbord en gaan de kinderen spelen- en werken. Van werkje uit de kast tot spelen in de huishoek, op verschillende manieren leren kinderen de wereld om hen heen en de ander kennen.

Tijd voor de lunch! In de eigen groep aan tafel wordt het eten wat van thuis is meegenomen, lekker opgegeten.

Als alle kinderen klaar zijn is er nog tijd om even buiten te gaan spelen. De middag wordt tot kwart over twee ingevuld met een gevarieerd aanbod van educatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld een schooltelevisie programma, ontwikkelingsmateriaal, thema gericht werken of een werkje uit de kast. Om kwart over twee worden de kinderen opgehaald om naar huis te gaan. De overige leerlingen samen met de juf mee naar de Buys Ballot locatie om hier naar de BSO (buitenschoolse opvang), te gaan.

Een volle dag vol ervaringen die weer meegenomen kan worden!