nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 16 november 2017

Staken 12 december?

Het is in onderwijsland nog erg onrustig. Onze nieuwe minister heeft tot nu toe weinig beweging laten zien.  Er is aangekondigd dat als de staking van een paar weken geleden geen resultaten zou opleveren, we de scholen twee dagen zouden sluiten. Inmiddels is dat bijgesteld naar één dag. Deze dag is vastgesteld op dinsdag 12 december. Of dit doorgaat is nog helemaal niet zeker, maar dan bent u alvast op de hoogte van deze mogelijke stakingsdag. Ons bestuur en onze werkgeversorganisatie steunen de acties.

 

Jarigen in de maand november

7 Gidio Aartsen (2009) Niveau 4

7 Yusuf Abdi (2012) Niveau 2

7 Bas Zevenhuizen (2012) Niveau 2

8 Elaan Abou Mahmoud (2011) Niveau 2

9 Taylor Keizer (2010) Niveau 4

11 Amy van IJperen (2006) Niveau 7b

16 Robyngail Ribbink (2013) Niveau 1A

21 Jaimy Schuilenburg (2006) Niveau 7b

23 Anne Wiebe van Schuppen (2006) Niveau 8

26 Jean Molenkamp Savel (2010) Niveau 4

26 Rémon Quist (2007) Niveau 6

28 Marente Hollander (2006) Niveau 8

 

Doe-middag niveau 8

 

De kinderen van groep 8 gaan volgend jaar naar de middelbare school. Maar hoe kiezen ze nou een goede school die bij hun past? Daarom organiseren middelbare scholen doe-middagen.

Dan krijgen de kinderen leuke en leerzame activiteiten om te doen, zo is er bijvoorbeeld sport, kunst en drama. Zo kunnen kinderen de school beter leren kennen. Dat maakt de keuze wat makkelijker om te kiezen. Je kan naar verschillende doe-middagen. Op elke woensdagmiddag in de maand novemberzijn er doe-middagen. Maar wat vinden de kinderen nou eigenlijk van de doe-middagen? Tot nu toe vinden de kinderen het hartstikke leuk om een kijkje te nemen in verschillende middelbare scholen en kennis te maken met de docenten. Nu onze meningen:

 Marente: Ik ben naar KSG geweest en naar Edison College en ik vond het heel eg leuk om kennis te maken met de school en met de docenten.

 Mila: Ik ben naar Christelijk Lyceum geweest, en ik vond het leuk om kennis te maken met een paar docenten, en om de school van binnen te zien. Ik zou het liefste naar Christelijk Lyceum willen.

 Serren: Ik ben tot nu toe naar het Walterbosch geweest en vond het hartstikke leuk.

 Naomi: Ik ben naar KSG geweest. En daar heb ik internationalisering gedaan en design mijn voorkeur is daarom ook KSG!

Geschreven door: Marente, Mila, Serren en Naomi

 

 

 

Serious Request

Vandaag ontvangen de kinderen een speciale editie van onze Serious Requestkrant. Niet digitaal, maar "ouderwets" op papier.

Veel leesplezier toegewenst!

 

Griezelen en feesten op de BSO een groot succes.

 

 

 

Dinsdag 31 oktober was het Halloween. Tijd om te griezelen dachten we bij de BSO! Samen met de kinderen was er al een aantal weken hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit spookachtige festijn.

Het in één van de BSO-ruimtes ingerichte spookhuis moest je sterk in je schoenen staan. Hier kon heerlijk gegriezeld worden en gezocht worden naar de meest angstaanjagende versiering. Er stond een hapje & drankje klaar en kinderen konden zelf Halloweenversiering maken. En alsof dat nog niet genoeg is, was er leuke muziek en werden de gezichten van de kinderen nog enger of spannender gemaakt met schmink.  Al met al een gezellige, griezelige drukte met kinderen van de hele school in de mooiste en meest angstaanjagende kostuums. Zeker een feest dat voor herhaling vatbaar is. We nemen de complimenten en de leerpuntjes mee, en vinden dit zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lisanne. Ik ben 20 jaar en ik zit momenteel in het 2e jaar van de PABO op de KPZ in Zwolle. Sinds september loop ik met veel plezier stage in niveau 4. Ik zal hier blijven tot en met december. Daarna zal ik een paar maanden bij de kleuters stage gaan lopen. Ook hier heb ik veel zin in!'

 

 

 

Rectificatie Biebbezoek niveau 3

 

 

Niveau 3 gaat binnenkort naar de bieb.

De datum die eerder is aangegeven is niet juist. De juiste datum is woensdag 22 november. Dat levert een probleempje op. Niet alle ouders die zich  voor de andere datum opgegeven hadden, kunnen op 22 november rijden. Daarom vragen we nog een paar ouders die willen rijden en begeleiden op woensdag 22 november van 8.30 uur tot ongeveer 10.30uur. Met vriendelijke groet, Annemieke van der Linde.

 

Het ASK-Theater presenteert 'Ali Baba en de 40 Rovers'!

Dit jaar bezoeken de kinderen ven de bovenbouw (6-7-8) de voorstelling van het ASK-Theater in Schouwburg Orpheus. De voorstelling is voor ons op dinsdagavond 28 november. Dit jaar speelt het ASK theater de voorstelling 'Ali Baba en de 40 Rovers'. Ali Baba is een arme waterdrager die niets liever wil dan Morgiana, een slavin waarop hij verliefd is geworden, vrij te kopen. Geld heeft hij daar natuurlijk niet voor. Toevallig ziet hij hoe een groep rovers een grot vol met schatten opent met de spreuk: “Sesam, Open U”. Als de rovers weg zijn sluipt hij naar binnen en pakt wat goud. Met dit goud kan hij zijn grote liefde vrijkopen. Als de rovers dit ontdekken gaan ze op zoek...  Meer informatie over het ASK-Theater vind u op www.ask-theater.nl. 

We verzamelen om 18:40 uur bij de Lindenhoven (dit ligt aan de Loolaan no 41; naast de Chinees). Om ongeveer 20:50 uur kunt u uw kind daar ook weer ophalen!

Het is voor sommige kinderen een latertje, daarom mogen zij woensdag 29 november later op school komen. Zij worden uiterlijk om 10.30 u op school verwacht. De juf is wel op de normale begintijd aanwezig.

 

Sinterklaas in niveau 1 en 2

 

In de groep is alweer goed te merken dat de Sint aankomende zaterdag aankomt met de stoomboot. Iedere dag volgen we het Sinterklaasjournaal en de aankomende weken gaan wij natuurlijk uitgebreid met de kinderen aan de slag over Sint en de Pieten. Wij hebben u via de mail al geïnformeerd over de diverse activiteiten. Hierbij toch nog even een klein overzicht. Er zijn al diverse, enthousiaste aanmeldingen voor de pietenochtend. Wij zijn nog op zoek naar een aantal ouders die op deze gezellige ochtend, een groepje willen begeleiden. Ook zijn wij nog op zoek naar een ouder of opa/ oma, die foto’s zou willen maken op de Pietenochtend.  U kunt zich opgeven d.m.v. de opgave lijst die bij de klassendeur hangt of natuurlijk bij de leerkrachten en leerkrachtondersteuners.

Knutselavond 22 november

Tussen 19.00 en 20.30 zien we u graag tegemoet op de Kindertuin aan de Marconistraat 211 voor de knutselavond.

Pietenochtend 23 november 

Alle kinderen (ook niveau 1) starten deze dag aan de Buys ballotstraat. Om 9:00 start de Pietenochtend. In circuitvorm kunnen de kinderen aan allerlei spelletjes meedoen die deze pietenochtend zo speciaal maken. Uw kind hoeft deze dag geen fruit/drinken mee te nemen voor de ochtend, maar wel een lunch meenemen.

Schoen zetten 29 november

Zie hiervoor het bericht verderop in deze nieuwsbrief.

Sintviering op school 5 december  

Ook deze dag wordt gevierd op de locatie Sterrenschool.  Dus de kinderen van niveau 1 (Kindertuin) van de Sterrenschool starten ook aan de Buys Ballotstraat! We zullen met ons allen met spanning afwachten op het schoolplein of hij komt…???  Uw kind hoeft deze dag geen fruit/drinken mee te nemen voor de ochtend, maar wel een lunch meenemen.

We hopen op een hele gezellige feestmaand!

 

 

Pietengym middenbouw

De middenbouw (groep 3, 4 en 5) houdt 28 november in de gymzaal een Pietengym middag.

Die week gymen de kinderen dus niet op de vaste tijd maar allemaal op dinsdag 28 november. Gym spullen hoeven niet mee!!!

 

 

 

 

 

Schoen zetten 29 november

Op woensdag 29 november zetten wij met alle kinderen van de school de schoen.

De kinderen van niveau 1 en 2  hoeven hiervoor geen extra schoen mee te nemen , zij knutselen een schoen in de klas.

De kinderen van de overige groepen mogen die dag een extra schoen meenemen.

 

Kerstknutselen

Niveau 3, 4 en 5 gaat knutselen voor de kerstmarkt.

Wij hebben nog wel wat spullen nodig. Gevraagd: houten schijven van ongeveer 10 cm doorsnee                    Knopen, kralen en ander gekleurd klein versiersel. Lange takken uit het bos. Kleine kerstversiersels en lint. Graag inleveren bij een van de leerkrachten van de middenbouw. Marion, Annemieke en Gerrie.

 

Nieuwe Vloerbedekking

In de herfstvakantie hebben de kantoorruimten van de school nieuwe vloerbedekking gekregen. Daar zijn we blij mee, want de gaten vielen er op sommige plekken bijna in. 

In de kerstvakantie krijgt een gedeelte van de school nieuwe vloerbedekking (marmoleum), om precies te zijn wordt het marmoleum vervangen in:

• het lokaal van niveau 3

• het lokaal van niveau 6-7

• de gangen en trappen in het hoofdgebouw

Dat betekent dat we vlak voor de kerstvakantie een gedeelte van de school leeg moeten halen en de materialen in andere lokalen op moeten slaan. Dat stuit op logistieke problemen, een korte uitleg.

Woensdag 20 december hebben we onze Kerstviering, aansluitend zijn de kinderen donderdag en de meesten vrijdag nog op school. En op deze laatste vrijdag hebben we nu een knelpunt. We moeten dan 2 lokalen en alle gangen leeghalen en de materialen, nl; stoelen, tafels, kasten, boeken, schriften etc. in de andere lokalen opslaan. Dat is een karweitje waar we wel een dag mee zoet zijn. Als we deze interne verhuizing in gang zetten, waar laten we dan de kinderen? In het ene lokaal wordt het materiaal weggehaald en in andere lokalen wordt het opgeslagen.

Om die reden willen we de Kerstvakantie met een dag verlengen, donderdag 21 december 2017 is dan de laatste schooldag en vrijdag 22 december zijn de kinderen vrij. Mocht dat voor u op problemen stuiten, dan verzoek ik u contact op te nemen met de directie; dat kan telefonisch, via de mail of persoonlijk. Graag horen we dat uiterlijk vrijdag 15 december.

We gaan de boel vrijdag 5 januari 2018 weer inrichten. Daar kunnen we wel wat ouderhulp bij gebruiken. Als u in de gelegenheid bent, dan maken we die dag graag gebruik van uw hulp, ook dat graag voor 15 december doorgeven.

Alvast bedankt voor de medewerking!

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055