nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 26 oktober 2017

Herfst bij de BSO

 

In de herfstvakantie is er bij de BSO  lekker gespeeld, geleerd en geknutseld in het thema "Herfst". Heerlijk buiten genoten van het zonnetje en gespeeld. Binnen waren nog wat activiteiten in het kader van het thema van de Kinderboekenweek "Gruwelijk Eng". Zo werden er "monstersnot"en "verfmonsters" gemaakt. Ook de wandelende takken werden niet vergeten.

 

 

Toverboom

 

In de herfstvakantie hebben de kinderen die op school waren, als nasleep van de kinderboeken week het gehad over een ´Bang mannetje´ Hieronder het verhaal en de moraal!

 

Bang Mannetje

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).

Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen - maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.

Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje.

Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.

Onze leerlingen werden opgebeld door Mannetje Bang. Hij deelde zijn angsten en vroeg de leerlingen hem te helpen om zijn angsten te overwinnen. Ze maken een heuse toverboom voor hem.  Dat zal hem zeker helpen!!!

 

Vloerbedekking

In de herfstvakantie hebben de kantoorruimten van de school nieuwe vloerbedekking gekregen. Daar zijn we blij mee, want de gaten vielen er op sommige plekken bijna in. We hebben voor de vakantie de ruimten leeggeruimd en in de vakantie weer ingeruimd op een dusdanige manier dat de kinderen daar zo min mogelijk last van hebben ondervonden.

In de kerstvakantie krijgt een gedeelte van de school nieuwe vloerbedekking (marmoleum), om precies te zijn wordt het marmoleum vervangen in:

• het lokaal van niveau 3

• het lokaal van niveau 6-7

• de gangen en trappen in het hoofdgebouw

Dat betekent dat we vlak voor de kerstvakantie een gedeelte van de school leeg moeten halen en de materialen in andere lokalen op moeten slaan. Dat stuit op logistieke problemen, een korte uitleg.

Woensdag 20 december hebben we onze Kerstviering, aansluitend zijn de kinderen donderdag en de meesten vrijdag nog op school. En op deze laatste vrijdag hebben we nu een knelpunt. We moeten dan 2 lokalen en alle gangen leeghalen en de materialen, nl; stoelen, tafels, kasten, boeken, schriften etc. in de andere lokalen opslaan. Dat is een karweitje waar we wel een dag mee zoet zijn. Als we deze interne verhuizing in gang zetten, waar laten we dan de kinderen? In het ene lokaal wordt het materiaal weggehaald en in andere lokalen wordt het opgeslagen.

Om die reden willen we de Kerstvakantie met een dag verlengen, donderdag 21 december 2017 is dan de laatste schooldag en vrijdag 22 december zijn de kinderen vrij. Mocht dat voor u op problemen stuiten, dan verzoek ik u contact op te nemen met de directie; dat kan telefonisch, via de mail of persoonlijk. Graag horen we dat uiterlijk vrijdag 15 december.

We gaan de boel vrijdag 5 januari 2018 weer inrichten. Daar kunnen we wel wat ouderhulp bij gebruiken. Als u in de gelegenheid bent, dan maken we die dag graag gebruik van uw hulp, ook dat graag voor 15 december doorgeven.

 

 

Alvast bedankt voor de medewerking!

 

 

Thema: Breng ze weer samen

 

 

Ons komende thema met als titel; "Breng ze weer samen" is gekoppeld aan de acties van Serious Request. Daarover hebben we u al eerder geïnformeerd. We starten samen met de kinderen ons thema op maandag 6 november.

Ook uw bijdrage hebben we nodig om het thema te laten slagen. Maar daarover hoort u in een speciale Nieuwsbrief,  die binnenkort verschijnt, meer.

Zoals u ongetwijfeld weet, staat dit Glazen Huis van 18 t/m 24 december op het marktplein in Apeldoorn.  Enige tijd geleden hebben 18.000 basisschoolleerlingen in Apeldoorn een klein exemplaar van dit Glazen Huisje ontvangen.  De bedoeling daarvan was om dit huisje als een soort spaarpot te vullen en de opbrengst te schenken aan Serious Request.

We hebben al leuke reacties van kinderen die al wat (spaar)centjes in het huisje hebben gedaan. Hoe we daar verder mee om gaan krijgt u ook in de speciale nieuwsbrief te lezen.

Wat is er tot nu toe zoal gedaan om de spaarpotten bij de kinderen te vullen;

• “Heitje voor een karweitje”; je doet klusjes en de opbrengst daarvan stop je in het glazen huisje.

• Statiegeldflessen inleveren en de opbrengst gaat in het glazen huisje.

• Van één of meerdere weken je zakgeld opsparen en in het huisje doen.

• Leerlingen die jarig waren hebben een gedeelte van hun verjaardagsgeld gedoneerd.

• Cupcakes bakken en die verkopen.

• enz.

Er zijn ook kinderen die langs de deur gaan als bij een collectie. Dat mag wel, maar we zijn er geen grote voorstander van om kinderen met een gevuld huisje langs de deuren te sturen.

 

Voor nu geldt; als je al iets hebt bedacht en op de één of andere manier geld hebt opgehaald, dan is dat heel fijn en moet je je gevulde huisje goed bewaren. En heb je een leuk idee om je huisje te vullen, laat het ons weten!

 

Voor meer informatie; kijk ook op https://apeldoornvoor3fmseriousrequest.nl/agenda/

 

 

 

 

Beste ouders/verzorgers, Hierbij een paar mededelingen vanuit de OR.

• We nemen afscheid van een paar leden:

Marijke, moeder van Simran en Safi is met ingang van dit schooljaar gestopt met haar werkzaamheden voor de OR.  Marjolein, moeder van Guus, heeft besloten haar taken als voorzitter van de OR neer te leggen. We zullen hen nog wel tegenkomen in de school. Dames, bedankt voor jullie inzet!!

• We mogen ook nieuwe leden verwelkomen:

Chérita Isik, moeder van Fleur (niv.2) en Seline (niv.6), Wendy moeder van Byron (niv.4), Manja, moeder van Kiki (6) en Saar (3) en Rianne, moeder van Nikita (3) en Christiaan (2). Heel erg fijn dat jullie het team van de ouderraad willen komen versterken! Van harte welkom!!

• Nog wat praktische zaken:

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Na dit schooljaar zullen weer wat leden vertrekken, omdat hun kinderen naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Wie heeft zin om ons te komen helpen? De OR organiseert en verzorgt de niet-leergebonden activiteiten, in de praktijk zijn dat de feestjes, zoals Kerst, Sinterklaas en de sportieve activiteiten, zoals de avondvierdaagse en de versnaperingen tijdens Koningsspelen en schoolvoetbal. Ook heel belangrijk is dat de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester vrijkomen. Heb je zin om een van deze rollen te gaan vervullen voor de school? Of gewoon ondersteunend lid zijn? Neem dan contact op met de OR: or@sterrenschoolapeldoorn.nl of via het team: info@sterrenschoolapeldoorn.nl Graag tot ziens! Met vriendelijke groeten van de OR.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055