nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 3 april 2017

In de Tulpvakantie naar school

Week 17, 24 april tot en met 28 april, is de Tulpvakantie. Ook nu gaan er weer kinderen naar school. Via de link komt u bij het overzicht van de kinderen die in deze vakantie naar school gaan; LET OP: Donderdag 27 april is iedereen vrij ivm Koningsdag.

Mocht de lijst voor uw kind(eren) niet kloppen, neem dan contact op.

 

Tulpvakantie 2017

 

Vooraankondiging

 

 

In juni zijn er op woensdag 28 juni twee activiteiten waar we u nu alvast op wijzen:

We vieren dan de Meester en Juffendag (alle juffen en de meester vieren die dag hun verjaardag) en 's middags is er een sponsorloop en aansluitend de Sterrenfair. 

Globale tijdsindicatie:

Meester en Juffendag:                 08.30 u. tot 13.30 u.
Sponsorloop:                               14.00 u tot 15.00 u.
Sterrenfair met Ruilbeurs: Vanaf 15.00 u tot 18.00 u. 

U bent vanaf 14.00 u van harte welkom en kan met de festiviteiten meedoen, uw aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd. Nadere informatie volgt tzt.

 

 

Schoolfotograaf

Zoals in de vorige nieuwsbrief is aangekondigd komt donderdag 6 april de schoolfotograaf op school. Voor de kinderen die op school zitten, worden naast de individuele portretfoto's ook de zgn. "broertje-zusje" foto gemaakt. Heeft u kinderen die nog niet of niet meer op school zitten en u vindt het leuk om een foto te hebben van al uw kinderen dan kan dat. U moet dan met de kinderen die niet (meer) op school zitten om 08.30 u op school zijn. Zit uw kind op de Kindertuin dan moet u dat kind ook meenemen naar school. Dat geldt dus alleen voor groepsfoto's van gezinnen waar de kinderen nog niet of niet meer op school zitten.  Alle andere foto's van broertjes, zusjes en andere combinaties worden in de loop van de ochtend op school gemaakt.

 

 

 

 

Paasnieuws

Aan de ouders, verzorgers van alle leerlingen,

Donderdag 13 april vieren wij Pasen. Dat doen wij met een gezellige lunch op school, daar hebben de kinderen een bord, beker en bestek voor nodig. Graag woensdag 12 april,  voorzien van naam, mee naar school nemen.

De kinderen hoeven voor die dag geen lunch mee te nemen. Wel een hapje voor in de kleine pauze.

De dag wordt verder gevuld met gezellige activiteiten, waaronder de bekende eiertik-wedstrijd. Dit jaar hoeven de kinderen geen ei mee te nemen voor het eiertikken, daar zorgt de OR voor. De finale van de eiertik-wedstrijd begint om 14.00uur op het plein en u kunt aan komen moedigen!

 

Even alles op een rijtje:

-woensdag 12 april bord, beker, bestek mee naar school,

-donderdag 13 april geen lunch mee i.v.m. Paaslunch,

-geen hardgekookt ei mee.

 

Vriendelijke groet, namens de Paascommissie,

Marian Essenstam.

 

 

School Maatschappelijk Werk(SMW)

Wat leuk om mezelf voor te mogen stellen in de nieuwsbrief. Ik houdt ervan om mensen persoonlijk te ontmoeten, maar dat is in dit geval een grote uitdaging. Vandaar op deze manier. Graag stel ik mezelf voor en leg ik uit wat ik doe.

Mijn naam is Titianne Geerlinks, 30 jaar en vanaf 2011 werkzaam bij Stimenz. Sinds januari ben ik werkzaam als School Maatschappelijk Werker (SMW) en verbonden aan de wijk Noord West en Centrum. Vanaf het moment dat ik werk heb ik altijd met kinderen gewerkt. Ik zit erg op mijn plek op deze functie. Fantastisch om ouders, kinderen en school te ontmoeten en te ontdekken wat er nodig is om weer zelf verder te kunnen. Laat ik jullie wat meer vertellen over het werk van een schoolmaatschappelijk werker;

SMW is een preventieve en laagdrempelige vorm van hulp- en dienstverlening. Ik ben een brugfunctie tussen de leerling, ouders, school en zorg. Ouders en leerkrachten kunnen snel en gemakkelijk om advies, ondersteuning of begeleiding vragen. De gesprekken kunnen op verschillende plekken (bijvoorbeeld thuis of op school) gevoerd worden.

Om korte lijnen en goede samenwerking te waarborgen, neemt de SMW’er deel aan het kernteam. Het kernteam bestaat uit; ouders, intern begeleider, jeugdverpleegkundige, gedragswetenschapper en SMW’er. Het kernteam kan gezien worden als een denktank waar verschillende disciplines met elkaar in gesprek gaan over hoe de leerling het beste geholpen kan worden. De SMW’er werkt integraal, systeem gericht en kijkt naar de verschillende leefgebieden.

Het betekent niet dat ik alle hulp zelf oppak. Ik kijk naar het netwerk om mij én het gezin heen, om te kijken waar mensen het beste bij geholpen kunnen worden. Ik ben adviserend en ondersteunend. Stimenz biedt diensten aan onder de vlag van het CJG, maar ik ben als SMW-er in dienst van Stimenz. Dit heeft voordelen. Bij CJG korte lijnen (o.a. middels verwijsformulier), en bij Stimenz kunnen we gebruik maken van diverse andere diensten en expertises. Daarnaast heb ik een onafhankelijke positie. Behalve individuele gesprekken biedt Stimenz ook een groepsgericht aanbod, zoals: Kr8kidzz (sociale vaardigheidstraining), KIES (training voor kinderen in echtscheidingssituaties), Piep zei de muis (een groep voor kinderen van 4 t/m 8 jaar die thuis spanningen ervaren) en nog veel meer.

Mocht u meer willen weten of mij willen spreken? Dat kan, ik ben bereikbaar via t.geerlinks@stimenz.nl of via 06-13341973.

 

 

Koffieochtend

 

Dinsdag 28 maart was onze eerste koffieochtend. De opkomst was niet groot maar het was wel erg gezellig. Ook via de mail hebben we leuke reacties gekregen en zijn er ideeën geopperd voor een volgend koffiemoment.

Tijdens de koffie en thee hebben we kennis met elkaar gemaakt, iedereen heeft zich voorgesteld en verteld wat hij/zij doet. Vervolgend ging het gesprek al snel over de opvoeding. Het was erg leuk om van elkaar te horen hoe je dingen aanpakt in de opvoeding. Ook is het erg fijn om te merken dat elke ouder tegen zaken aan loopt, dat je er niet alleen in staat. Dit is ook precies de bedoeling van de koffieochtenden, ervaringen met elkaar delen en ideeën van elkaar opdoen in een ontspannen sfeer. Elkaar niet afvallen maar elkaar steunen.

Tijdens de volgende koffieochtenden zullen we een gedeelte van de tijd besteden aan een thema, bijvoorbeeld zindelijkheid/ hoog sensitiviteit/ gezonde voeding etc., heeft u een leuk idee voor een koffieochtend laat dit ons dan weten (mhafkamp@leerplein055.nl). Verder zal de tijd besteed worden aan het gezellig kletsen met elkaar en ervaringen uitwisselen.

De volgende koffieochtend staat gepland voor dinsdag 16 mei, u komt  toch ook?

 

Dansnieuws

Afgelopen zaterdag hebben de kinderen van niveau 5 na een aantal weken goed geoefend te hebben letterlijk hun beste beentje voorgezet bij dansschool Wensink.  Er stonden een aantal kinderen van deze groep in de halve en hele finale. Het was heel spannend want er was ook door de kinderen van andere scholen goed geoefend. Na diverse dansrondes was er een zesde plaats voor Carmen en Vera en zijn Djeago en Adriana op de 3e plaats geëindigd. Heel knap gedaan natuurlijk, maar ook alle andere dansers hebben enorm hun best gedaan. Het was in ieder geval heel leuk en leerzaam om te doen.

O ja, James en Chayenna werden ook nog geïnterviewd door de Stentor.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055