Ipad regeling

maandag 21 augustus 2017

In het maart 2015 zijn we gestart met het werken met Ipads en daaraan gekoppeld de zgn Ipadregeling/contracten. Deze oude Ipadregeling loopt voor veel contracten in maart 2018 af. Hoe we hier verder mee omgaan, hoort u later in het jaar meer. Maar onderstaand is ook belangrijk voor u om te weten.

Voor de nieuwe kinderen en hun ouders wilden we de thuisregeling, zoals dat hier de afgelopen jaren gebruikelijk was, voortzetten. Vanaf maart 2018 zou er voor alle kinderen een andere opzet komen. Echter er geldt vanaf dit schooljaar al een geheel andere opzet. Deze nieuwe opzet kiezen we niet vrijwillig. Er is namelijk vlak voor de zomervakantie een probleem opgetreden waardoor wij ons beleid op korte termijn drastisch moeten wijzigen. Onderstaand geldt per direct voor nieuwe ouders en op termijn voor alle ouders, maar daarover later meer.

Het probleem waar wij mee worden geconfronteerd, is namelijk dat Apple vlak voor de zomervakantie besloten heeft te stoppen met de productie van de mini Ipad. Deze productiestop is meteen ingegaan. Aangezien alle kinderen met een mini werken, heeft dat verstrekkende gevolgen voor onze school.

De gewone (grote) Ipads worden uiteraard nog wel geproduceerd. Overstappen op een “gewone” Ipad is technisch gezien niet zo’n probleem, maar financieel wel. Deze Ipad kost aanzienlijk meer dan de Ipad mini. Daarnaast zijn er ook andere covers nodig, iets wat ook de nodige kosten met zich mee brengt. De ouderbijdrage voor de regeling zou daardoor minimaal 50% hoger worden, voor veel ouders wordt het kostenplaatje dan wel erg hoog. De kosten voor de school stijgen ook aanzienlijk en dat iets dat wij als school niet kunnen en willen dragen.

Uiteraard zijn we op zoek naar oplossingen, want wij willen wel doorgaan met het werken met Ipads, ook met een thuisregeling.  Voor de lopende contracten verandert er niets. Een probleem dat nu wel ontstaat met deze productiestop treft vooral de kinderen die dit jaar nieuw zijn op school. We kunnen geen mini Ipads volgens de oude procedures meer bestellen.  We zijn bij diverse leveranciers op zoek naar mini Ipads die nog ergens op de schappen liggen. We hebben goede hoop dat dat lukt, het kan wel zo zijn dat het daardoor langer duurt voordat nieuwe kinderen een Ipad tot hun beschikking krijgen.

Uiteraard zitten we niet stil en zijn we met een groepje deskundigen van het bestuur en diverse scholen de mogelijkheden aan het onderzoeken. Deze mogelijkheden zijn zeker aanwezig en één ding weten we al wel voor de nieuwe regeling, we zullen hoe dan ook met een andere opzet voor het (thuis) gebruik van de Ipad moeten komen.

Eén van die wijzigingen die per direct ingaat is dat er vanaf heden voor de nieuwe kinderen in niveau 1 en 2 geen Ipads meer ter beschikking komen met een thuisregeling. Voor nieuwe kinderen in groep 3 en verder zijn we, zoals gezegd,  op zoek naar nog beschikbare exemplaren van de mini uitvoering.

We zijn er ons van bewust dat er nu in, met name in de onderbouwgroepen, tussen de kinderen verschillen optreden. Er zijn kinderen die een Ipad ter beschikking hebben volgens de oude regeling en er zijn kinderen die geen Ipad meer beschikking krijgen. uiteraard hebben we op school voor dit verschil de nodige aandacht. aan u vragen we begrip voor de situatie waarmee we worden geconfronteerd.

 

Delen via