Ouders in de klas

maandag 25 september 2017

In de vorige nieuwsbrief stond een artikel over het halen en brengen en de schooltijden. We zijn blij om te constateren dat heel veel ouders en kinderen zich aan de afspraken houden.

We willen er nog wel iets aan toevoegen. De schooldeuren zijn open van 08.15 tot 08.25 voor iedereen die de school in wil. Traditiegetrouw zien we dat veel ouders uit de onderbouw en de middenbouw kinderen tot in de klas brengen. Er wordt een spelletje gedaan, (voor) gelezen, even iets aan de juf gevraagd e.d. Dat is prima.

Bij de bovenbouw zien we dat afnemen, er zijn kinderen die duidelijk aangeven dat het van hen niet meer zo hoeft, ze worden tenslotte groot. Een aantal ouders loopt nog wel de klas in, op zich is dat natuurlijk ook mogelijk. Wat we deze ouders wel willen vragen om als u uw kind de klas in heeft begeleid en u verder niks te vragen of te bespreken heeft om dan zo snel mogelijk de klas weer te verlaten. Het komt regelmatig voor dat ouders met elkaar in gesprek raken over van alles en nog wat. Kinderen hebben oren op stokjes en niet alles is voor hun oren bedoeld. Indien u met elkaar in gesprek wil, dan kan dat elders in de school (bijv. de BSO ruimte). Voor de leerkrachten is het ook niet altijd prettig als ouders in de klas blijven hangen. Je wil tenslotte zsm aan het werk. We vragen ook hiervoor graag uw medewerking.

 

Alvast dank voor de medewerking

team Sterrenschool Apeldoorn

Delen via