nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 19 december 2019
---

Sinterklaas

We kijken terug op een leuke Sinterklaasviering. Het was eerst nog wel even spannend of Sinterklaas zou komen. Er kwamen eerst alleen maar Pieten langsfietsen en Sinterklaas was foetsie. Bleek hij zich vergist te hebben. Stond hij bij de buren in de Nieuwbouw. Hij dacht dat we een nieuw schoolgebouw kregen. Was dat maar waar! Gelukkig is alles nog goed gekomen en hadden we een gezellige dag. Met dank aan alle ouders die ons op deze dag en in de voorbereiding hebben geholpen.

 

Winterles en schaatsen

Op 9 januari waren we met niveau 5 uitgenodigd voor een les over de koninklijke kersttafels. Wat leuk om te leren hoe bij de koninklijke familie de tafel gedekt wordt (vroeger en nu). Aansluitend mochten we schaatsen. Sommigen hadden het vaker gedaan en schaatsten zo weg. Anderen deden dit voor het eerst. Geweldig om te zien dat ze het ook zo onder de knie hadden. We boften ook met het weer. De zon scheen en er viel geen spatje regen. Kortom een heel geslaagde ochtend.  

 

---

Wij spelen buiten

Alleen als het regent gaan we niet buiten spelen maar verder zijn we elke dag buiten te vinden. Wilt u hier rekening mee houden nu het weer kouder wordt? Hartelijk dank namens de juffen van de onderbouw.

.

Kerststukjes maken

Traditiegetrouw maken we op school met de leerlingen een fraai Kerststukje. Er is door de kinderen vol overgave gewerkt en er zijn erg mooie Kerststukjes gemaakt.

 

---

Nieuws uit niveau 3

Afgelopen maanden is er hard gewerkt in groep 3. We hebben al heel veel letters geleerd en zijn al in kern 5 begonnen. Wat doen de kinderen goed hun best. We kunnen al veel woorden lezen en zelfs kleine verhaaltjes.

Van Sinterklaas kregen we een pen om mee te schrijven. Dat was fijn want het schrijven gaat nu nog beter? Ook het rekenen gaat hard. We tellen al tot 100 en kunnen ook de cijfers al herkennen die daarbij horen. Natuurlijk gaat het niet vanzelf allemaal. Daarom is het fijn om te blijven lezen in de Kerstvakantie zodat we alles goed onthouden. Want leeskilometers maken is heel belangrijk. Ik wens iedereen hele fijn dagen ……lekker genieten van en met elkaar.

 Juf Annemieke

Foute kersttruiendag

Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd. Bij ons was  vrijdag de 13e, foute kersttruiendag.

 

Drukke tijden in groep 7/8!

Na een geslaagde sinterklaasviering zijn we gelijk helemaal in de kerst gedoken. Kerstbakjes maken, lichtjes en sterren maken, kaartjes voor de buurt maken en bezorgen en daarnaast natuurlijk ook nog van alles leren, we zijn er maar druk mee. Om de rust af en toe te vinden zijn we begonnen met aandachtstraining/ mindfulness. Elke week lassen we even een momentje in dat we zo'n oefening doen. Eerst alleen met groep 8 en sinds deze week ook met groep 7.

Leuk om te zien hoe de kinderen zich dan kunnen ontspannen en zich kunnen focussen.

 

---

Kidsrun Midwinter Marathon 2020

Beste ouders, verzorgers, Op zondag 2 februari 2020 vindt weer de Jaarlijkse Centraal Beheer KIDSRUN plaats tijdens de Midwintermarathon.

De afstand van 500 m of 1 km. wordt met groot enthousiasme gelopen door kinderen onder aanmoediging van ouders, medeleerlingen en overige toeschouwers.

De KIDSRUN is voor alle kinderen t/m 12 jaar.

De KIDSRUN bestaat uit 4 onderdelen:

• 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdsgroepen van 6 en 7; 8 en 9; 10, 11 en 12 jaar.

• Een prestatieloop van 500 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

• Bij de prestatieloop mag er één ouder per kind meelopen, dus NIET bij de wedstrijden.

• Start en finish vinden plaats op de Loolaan/kruising Bosweg.

• Meer info en aanmelden op;  https://www.midwintermarathon.nl/

 

---

Ons schoolplein rookvrij met ingang van 1 januari

 

 

De Rijksoverheid heeft in het Nationaal Preventieakkoord met verschillende organisaties afspraken gemaakt over het terugdringen van roken. De ambitie is dat er in 2040 een rookvrije generatie is.

Eén van de afspraken in het akkoord is dat per 1 augustus 2020 alle schoolterreinen rookvrij zijn. De basisscholen van Leerplein055 willen hier niet op wachten. Wij vinden het belangrijk nu werk te maken van rookvrije schoolterreinen en daarom wordt er vanaf 1 januari niet meer gerookt op de schoolpleinen van de Leerplein055-basisscholen.

Onze school is al jaren rookvrij dank zij de medewerking u, onze dank daarvoor.

 

Niet roken in het zicht van kinderen

Leerplein055, en dus ook onze school, wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt: ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien.

Wij doen het op de Sterrenschool al jaren erg goed, maar toch vragen we nu wat extra's van u.

Wij vragen nu van u om ook niet te roken buiten het schoolplein bij de ingang van het plein of bij het hek, in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van uw kind(eren). Bij voorkeur ook niet in de auto als u staat te wachten. We kunnen en willen niets verplichten, maar vragen om uw medewerking. Alvast onze dank daarvoor, met elkaar dragen we bij aan een gezonde leer- en speelomgeving voor onze kinderen!

 

Zichtbaar rookvrij

Het wordt natuurlijk ook zichtbaar dat we een rookvrij schoolplein hebben. In de kerstvakantie wordt bij de ingangen van ons schoolplein een bordje opgehangen met de tekst ‘rookvrij’ en het onderschrift ‘op weg naar een rookvrije generatie’. Dit geldt voor alle basisscholen van Leerplein055. U herkent het bord misschien al van een sportterrein bij u in de buurt. Met het plaatsen van de borden is bij de start van het nieuwe kalenderjaar ook duidelijk zichtbaar dat ons schoolplein rookvrij is. 

Een rookvrij schoolplein geldt voor medewerkers van onze school, voor u als ouder maar ook voor medewerkers van organisaties die in onze school werken en bijvoorbeeld bezoekers en leveranciers.  De borden ‘rookvrij’ maken bezoekers hierop attent en in onze online schoolgids komt natuurlijk ook informatie over ons beleid.

 

Acties 30 en 31 januari

Al eerder onder de aandacht gebracht en ook al regelmatig in het nieuws geweest.

Ondanks maatregelen en toezeggingen van de minister, staan er nog steeds acties/stakingen op de rol voor 30 en 31 januari. Waarom blijft onderwijsland toch zo ontevreden? Er is een serieuze salarisverhoging geweest en er wordt nog meer toegezegd. Er is geld vrijgemaakt voor o.a. werkdrukverlichting en nog is het niet genoeg?

Nee zeker niet.

In de media wordt slechts een zeer klein deel belicht en het accent ligt vooral op de loonontwikkeling. Indien u meer over de achtergronden wil weten.

Nota-Algemene-Onderwijsbond-Investeer-in-onderwijs-januari-2019

Het is een lijvig stuk, maar geeft wel veel duidelijkheid waar de schoenen wringen.

Gaan we 30 en 31 januari staken? De meeste vakbonden hebben opgeroepen tot staken. Staken blijft een individuele aangelegenheid. Het kan zijn dat we allemaal meedoen, het kan zijn dat we niet mee doen. Het kan ook zijn dat een deel wel en een deel niet staakt. Nu is daar nog weinig over te zeggen. We houden de ontwikkelingen in januari nauwlettend in de gaten en houden u op de hoogte.

 

Kerstviering

We kijken terug op een geslaagde Kerstviering. De ochtend was al erg gezellig, maar de avond helemaal. Er werden weer fantastische gerechten bereid. Er was voor ieder wat wils. In de klassen werd er volop genoten van de gezelligheid, maar ook van het eten natuurlijk.

's Avonds was het heel gezellig op het plein. De ouders waren in grote getale naar school gekomen. Daar werd genoten van oer hollands stampotbuffet en later van de overgebleven hapjes.

De ouders van de ouderraad enorm bedankt voor jullie inzet de afgelopen weken. Het liep op school allemaal op rolletjes!      

.

 

We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2020

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055