nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 30 september 2019

Zoals u in de agenda heeft kunnen lezen, zijn we maandag 7 oktober gesloten ivm een studiedag.

---

Nieuwe afspraken

De eerste weken is het altijd weer even wennen aan de schoolafspraken. Naast de oude zoals de parkeerafspraken, schooltijden en fietsen op het plein, zijn er ook nieuwe afspraken bij gekomen. De belangrijkste daarvan is het 's ochtends niet meer meelopen van de ouders naar de verschillende klassen. Het is heel fijn om te zien dat veel ouders zich aan deze afspraak houden. Het grote voordeel daarvan is dat het 's morgens minder druk is in de school en de leerkrachten en ondersteuners zich bij de aanvang van de dag meer kunnen richten op de kinderen. De ouders die wel naar de leerkracht toe gaan, hebben dan ook iets belangrijks mede te delen of te vragen. Heel fijn dat dit nu zo gaat.  

 

Welbevindingsgesprekken.

Binnenkort starten de welbevinden gesprekken. We gaan met u in gesprek over het wel en wee van uw zoon of dochter in de klas en of er nog bijzonderheden zijn.

Deze gesprekken zijn zonder kind, alleen met de ouder(s)/verzorger(s).

De intekenlijsten zijn binnenkort beschikbaar.

 

 

 

Engels bezoek

Niveau 6/7 kreeg vorige week maandag bezoek van Karen. Een Amerikaanse vriendin van de moeder van Peter. De kinderen mochten allemaal vragen stellen in het Engels. In het begin was dit heel erg spannend, maar het lukte steeds beter. We hebben het bezoek afgesloten met het Engelse spelletje 'Simon says'. Het was een zeer geslaagd bezoek en super leuk om op deze manier een keer Engels te oefenen.

 

Lezen in niveau 3.

In niveau 3 zijn we bijna klaar met de eerste kern. We kennen al veel letters en lezen ook al een paar woordjes. De kinderen hebben heel hard gewerkt!

Deze week krijgen de kinderen leesbladen mee om thuis te oefenen en te laten horen wat ze al kunnen. Dagelijks 10 minuutjes oefenen helpt mee aan een vlotte leesontwikkeling. Zogenaamde leeskilometers maken. 

Ook erg blij zijn wij met de goed gevulde boekenkast in de klas. Veel verschillende boeken bij alle 11 kernen van Veilig leren lezen.

Lezen is een feest!!!!

 

schoolreis niveau 3 en 4.

Wat hadden we geweldig weer en wat was het een superleuke dag.

Botsautootjes, bootjes en een echte achtbaan. De dag vloog voorbij.

Natuurlijk hoorde een patatje en een ijsje er ook bij.

 

Helaas duurde de terugreis erg lang door de vele files. Maar dan is het supertof dat alle ouders ons op stonden te wachten. Het was een hartverwarmend welkom.

Meer foto's volgen......

Schoolkamp niveau 8

Wat hebben we een leuk kamp gehad met niveau 8! Drie dagen in Vierhouten met stralend weer. We hebben gespeeld bij 't Smallert, veel gefietst, veel spelletjes gedaan, bij het kampvuur gezeten, gezongen met Silver, geshopt en ook nog best veel geslapen. Kortom een geslaagd kamp! Niveau 7 is nu op kamp, we zijn benieuwd naar al hun verhalen

Schoolkamp niveau 7

Wel, hier zijn die verhalen.

Niveau 7 is afgelopen donderdag en vrijdag op kamp geweest. De regen hield ons niet tegen, we hebben vele leuke bosspellen gedaan. De kinderen vonden het juist leuk om een keer lekker door de modder te rennen. Aan het uitdagingenspel, dat de hele dag door gespeeld kon worden, werd ook fanatiek meegedaan. Het nachtspel 'Sandwichman' met meester Hans was ook heel leuk. Wel een beetje spannend zo in het donker. Daarna de dag afgesloten met een groot kampvuur. Uiteraard hebben de kinderen veel te weinig geslapen maar dat hoort er natuurlijk bij een schoolkamp. Op vrijdag zijn we naar Landal gefietst waar we mochten bowlen en midgetgolfen. Ook nog lekker geluncht met frietjes en vrij gespeeld. Sommige kinderen hebben ook nog het mysterie op kunnen lossen van de verdwijning van juf Marjo C.

Het was echt een fantastisch kamp.

(foto aob)

Staking 6 november

Zoals u wellicht al uit de media heeft vernomen, blijft het onrustig in onderwijsland. Vlak voor de zomer eisten de vakbonden en werkgevers een noodpakket van ruim 420 miljoen euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Dat was een eerste stap naar een brede investering in het hele onderwijs, dus ook voor het mbo en hoger onderwijs. Tijdens de algemene politieke beschouwingen werd echter duidelijk dat dit kabinet niet wil investeren in onderwijs. Er werd nauwelijks iets over gezegd, een ernstige schoffering gezien het afgelopen jaar.

Om een duidelijk signaal aan de politiek af te geven, is het gehele onderwijs, leerkrachten, docenten en schoolleiders,  opgeroepen om te demonstreren op 6 november. Dan wordt namelijk de onderwijsbegroting behandeld in de Tweede Kamer. 

Dat is dit jaar de 'laatste kans' om extra geld voor het onderwijs los te krijgen. Het is er op of er onder. Een eerste peiling geeft aan dat de stakingsbereidheid in Nederland heel groot is.

Of we meedoen is nog niet bekend. Maar gezien de actiebereidheid vorig schooljaar is het verstandig om er rekening mee te houden dat de school woensdag 6 november is gesloten.

We begrijpen dat dit lastig is voor u. Maar nog lastiger is het om 's morgens om 07.00 u een telefoontje te krijgen met de mededeling dat uw zoon of dochter niet naar school kan vanwege ziekte van de leerkracht en het ontbreken van een vervanger. Vorig jaar is dat acht maal het geval geweest op onze school. Nog erger is het dat een school, zoals vorige week in Amsterdam, helemaal dicht moet vanwege een gebrek aan leerkrachten. Ruim 100 kinderen en hun ouders die binnen een paar weken op zoek moeten naar een andere school. Het is maar de vraag of daar wel plek is, want ook die scholen kampen met een leerkrachttekort.

En denk nu niet 'dat is in Amsterdam', ook dichterbij huis nemen de problemen toe. In onze regio is vorig jaar van de 100 ziektegevallen maar voor 90 vervanging gerealiseerd. Dat betekent dat 10% niet is vervangen. Zoals het er nu uit ziet, zijn er dit jaar nog minder vervangers beschikbaar.

We houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055