nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 5 november 2019

Schoolfoto’s

Vandaag hebben de kinderen hun inlogcodes meegekregen van de gemaakte schoolfoto. Indien u binnen 10 dagen besteld, krijgt u de groepsfoto gratis.

 

Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Een week lang. Ook dit jaar gaan zo'n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen ontbijten.

Vrijdag 8 november doen wij traditiegetrouw mee met het nationaal schoolontbijt.

De kinderen van 3 t/m 8 moeten die dag een bord, beker en bestek meenemen. De kinderen van 1 en 2 doen wel mee, maar daarvoor hebben we spulletjes op school.

Klik voor meer informatie op onderstaande link.

OudernieuwsbriefNSO2019VRIJDAG

 

Thema afsluiting

Vrijdag 8 november is ook de afsluiting van ons thema van de afgelopen periode. De ouders hebben de gelegenheid om vrijdagmiddag tussen 14.00 u en 14.30 u een kijkje te komen nemen.

 

---

Letterpret

Op dinsdag 15 oktober hebben we in niveau 3 woorden geschreven die we eerst moesten zoeken. In het speellokaal hingen 10 woorden. Die moesten we heel goed onthouden. Terug naar de klas lopen en daar opschrijven. Dat was super spannend en erg leuk. Ennnnn.......alle woorden gevonden. Knap hoor.

 

---

Paddestoelen

Niveau 6/7 heeft vrijdagochtend 18 oktober  een leuke en leerzame ochtend gehad in het bos bij het Woudhuis. We hebben heel veel verschillende paddenstoelen gezien. En mochten ook op zoek naar dieren in het bos. We hebben zelfs een pad gevonden en een minisalamander. Er stond ook een excursie gepland voor niveau 8, helaas kon deze geen doorgang vinden doordat er te weinig begeleiding voorhanden was.

 

Breukenpret

 

In niveau 6/7 zijn we druk bezig met het aanleren en oefenen met breuken. De leerlingen mochten thuis op zoek naar een breuk en deze mee naar school nemen voor de breukentafel.

 

We hebben er op school diverse spelletjes meegedaan. De leerlingen zijn enorm enthousiast en begrijpen de breuken steeds beter!  

 

---

Herfstvakantie

Naar school in de Herfstvakantie. In deze vakantie hebben we met drie groepen gewerkt: niveau 1/2/3, niveau 4/5/6 en niveau 7/8. Elke leerling werkte op de ochtend keihard aan zijn individuele weektaak. In de middag werkten we aan het thema vervoer. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis en de toekomst van ons vervoer. Daarnaast zijn er prachtige luchtballonnen  gemaakt en bijzondere raketten ontworpen. Kortom: een goede en gezellige werkweek.

 

Halloween

Vijf leerlingen uit groep 7b/8 bedachten een paar weken geleden dat ze graag een Halloweenfeest wilden. Die stond niet gepland, zodoende zijn ze het zelf gaan organiseren. Deze vijf kinderen hebben de afgelopen vijf weken het feest voorbereid. Alles deden ze zelf: van versiering regelen tot mailtjes naar ouders. Vrijdag 1 november was het zover: het klaslokaal in Halloweensfeer, een modeshow, griezeldansen, een eigen gemaakte spannende film kijken, een uitgebreide lunch, tekenwedstrijd en een zoekwedstrijd. Wat hebben ze dit knap georganiseerd!

 

Flexibele schooltijden

Woensdag 12 november komen de scholen die meedoen met het experiment over de flexibele schooltijden weer bij elkaar op het ministerie van Onderwijs. We krijgen dat uitsluitsel over de toekomstige gang van zaken.

Belangstelling is er nog steeds voor ons concept en manier van werken;

Lees hier meer.

 

 

Voorlezen in de Kindertuin

Voorlezen in de Kindertuin

Weet je wat wij hebben gehad op de Kindertuin? Voorlezers uit niveau 8! Ze kwamen bij de baby's, peuters, kinderen van de peuterspeelzaal en bij ons:-) Het was heel bijzonder om alle kinderen te zien die genoten van het boek wat op dat moment gelezen werd. Voor ons mag het wel vaker gebeuren!

 

Staking woensdag 6 november

Na een turbulent weekeinde met tegenstrijdige berichten hebben we u maandag direct op de hoogte gesteld van het feit dat de staking in Nederland doorgaat. Ook wij doen mee.

We beseffen heel goed dat een stakingsdag erg lastig is voor ouders. Maar nog lastiger is het wanneer we weer kinderen naar huis moeten sturen als er bij een vervanging niemand voorhanden is. Dat is een grote dreiging die boven ons hoofd hangt, er zijn simpelweg te weinig studenten die de PABO afronden. Straks zijn er duizenden banen waarvoor geen invulling is. Dat merken we nu al, maar dit probleem wordt elk jaar groter. We krijgen de PABO weer gevuld indien de arbeidsvoorwaarden en de beloning drastisch worden aangepakt en aangepast.

Heel fijn is om te merken, in woord en via de mail, dat we steunbetuigingen van ouders ontvangen.

Op 1-11 kwamen minister Slob en belangenvertegenwoordigers van leraren, directies, onderwijsondersteuners en -bestuurders een onderwijsakkoord overeen. Dit akkoord is niet afgestemd met degenen die het aangaat en het draagvlak voor dit akkoord ontbreekt dan ook volledig. Dit is #NIETONSAKKOORD!

Wij

@POinactie, leraren PO/VO, directies, onderwijsondersteuners, -bestuurders, ouders en sympathisanten

 constateren

• dat het ondertekende onderwijsakkoord op geen steun kan rekenen vanuit de verschillende onderwijsachterbannen. Ruim 99% van 10000 respondenten @POinactie gaf binnen 8 uur aan dat dit #NIETONSAKKOORD is.

• Een structurele crisis als het lerarentekort verlangt een structurele investering. Van de beloofde 460 miljoen is slechts 16,5 miljoen structureel extra, 97 miljoen betreft een boekhoudkundige truc (kasschuif) en de rest is incidenteel.

 en verzoeken

• minister Slob dat hij dit akkoord zónder draagvlak bij lerareren, directies, onderwijsondersteuners en -bestuurders nietig verklaart. Dit is #NIETONSAKKOORD.

• Wij eisen structurele investeringen, te beginnen met het dichten van de salariskloof als belangrijkste oplossing van het lerarentekort. Hiervoor is structureel 560 miljoen extra nodig.

• Wij eisen een heronderhandeling, om kinderen het onderwijs te kunnen bieden dat ze verdienen.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055