sterrenschool-apeldoorn
nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn | december 2022
koffie

Komt u koffie drinken?

Vanaf 2023 willen wij regelmatig een koffie-uurtje organiseren voor u als ouder. Hierbij kunnen diverse thema's aan bod komen. Maar het kan ook zijn dat u vragen heeft over school of opvoeding.
Wellicht heeft u goede ideeën en wilt u meedenken over de invulling van een ochtend. Geef dan even een seintje aan mij (juf Geeske) zodat we samen kunnen kijken wat er mogelijk is.
Het eerste koffie-uurtje houden we op maandagochtend 16 januari van 08.30-09.30u. We gaan deze ochtend uitleggen hoe de toetsen (op de basisschool werken en ik ben daarnaast benieuwd of er vragen zijn vanuit jullie over zaken die op school plaatsvinden. Op die manier kunnen we de behoefte peilen en de volgende koffie-uurtjes plannen.
Er komt een uitnodiging via Parro waarbij u kunt aangeven of u komt koffie drinken bij ons. En houdt u niet van koffie, geen probleem, wij hebben uiteraard ook thee.

Traktaties verjaardag

Bij een feestje hoort een traktatie! Dus is uw kind jarig, vinden we het ontzettend leuk als daar een feest van kan worden gemaakt mét traktatie.
Wel vinden we het belangrijk dat de traktaties niet te groot zijn. Een feest kan ook met iets gezonds of iets kleins.
Deze afspraak hebben wij door de hele school, dus van groep 1 t/m groep 8. Wilt u alstublieft rekening houden met deze afspraak?
Er bestaan veel sites met ideeën voor gezonde traktaties. We hebben er vast één voor u gezocht: http://www.kidspalace.nl/gezondtrakteren/
traktatie
verkeer

Denkt u aan de veiligheid?

Het is vaak erg druk tijdens het ophalen van de kinderen om 14.15. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat alle leerlingen veilig naar huis kunnen. Daarom graag aan deze kant van de weg parkeren (dus niet aan de overkant, dat maakt het namelijk onoverzichtelijk). Ook zou het fijn zijn als u de motor van de auto uitzet zodat de leerkrachten niet in de uitlaatgassen staan.
Ondertussen zijn wij ook in overleg met de gemeente om het ophaalmoment veiliger te maken. Zodra hier meer bekend over is, laten wij het u uiteraard weten.
Alvast bedankt voor uw medewerking!

Schoolregels

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan. Dit houdt ook in dat wij op school afspraken maken over hoe wij met elkaar en onze spullen omgaan.
Zo hebben wij de afspraak dat leerlingen allemaal met de jas aan naar buiten gaan. In deze tijd van het jaar verwachten wij ook dat de leerlingen een jas mee hebben die warm genoeg is om de kou te trotseren. Is een leerling ontzettend druk aan het voetballen, dan begrijpen wij dat de jas even uitgaat zodat het niet te warm wordt. Wij stimuleren hierbij de eigen verantwoordelijkheid van het kind.
Ook hebben wij de afspraak dat wij op het schoolplein niet stoeien. Er lopen en rennen teveel kinderen om het veilig te kunnen doen. Toch begrijpen wij dat stoeien ook bij de ontwikkeling van een leerling hoort, zeker als je kind even de energie kwijt moet. Wij bieden stoeien dan ook aan tijdens een aantal gymlessen, zodat we de veiligheid van de leerlingen in de gaten kunnen houden.

Zoon of dochter bijna 4 jaar?

Alle gezinnen met een kind die voor augustus 2020 zijn geboren, hebben een brief van de gemeente gekregen om bij een school aan te melden. Het is voor ons belangrijk om op tijd te weten welke leerlingen wij op school mogen verwelkomen.
Dus wordt uw kind bijna 3 of 4 en staat uw kind nog niet ingeschreven, laat het even weten. Kinderen die een broer of zus op school hebben, krijgen automatisch voorrang bij de aanmelding op school.
vier jaar
DPL

Studiedag 19 oktober

Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van onze ontwikkelingen.
Op 19 oktober hebben wij een studiedag gehouden voor al ons lesgevend personeel. Hierbij hebben wij in de ochtend een start gemaakt met het 'doordacht passend lesmodel'. Met deze manier van lesgeven krijgen wij de leerlingen (nog) meer betrokken bij de lessen en kunnen wij de leerlingen beter op eigen niveau aan het werk zetten. Het was een erg inspirerende ochtend, het vervolg vindt volgende week plaats.
In de middag hebben wij naar onze visie gekeken. Waar staan we voor en waar gaan we voor? Het ministerie zal binnenkort met een evaluatie komen over het experiment ruimte in onderwijstijd, waar wij als Sterrenschool aan meedoen. Om niet alleen volgend aan het ministerie te zijn, maar juist ook voor een eigen mening te staan, is het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven. Ook de medezeggenschapsraad wordt hierin meegenomen.
Wordt vervolgd dus!

Studiedag 9 november

Op 9 november volgde een studiedag met alle medewerkers van Leerplein055. En dat zijn er nogal wat; meer dan 400! We hebben inspirerende lezingen bijgewoond, verhalen gehoord, een video gemaakt en portretten getekend. Dit alles werd muzikaal ondersteund. We hebben een mooie dag gehad!
Leerplein
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...