sterrenschool-apeldoorn
nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn | oktober 2022
herfst

Herfst! En corona...

De blaadjes beginnen te verkleuren en de eikeltjes vallen van de bomen. Herfst is aangekomen! Ik vind het zelf een heerlijke tijd om in het bos te wandelen en daarna een kop thee te pakken.
In de herfst komen vaak ook weer de eerste virussen op. Zo ook het coronavirus, waar we helaas echt nog niet vanaf zijn.
Ik kan mij zo voorstellen dat de maatregelen en afspraken wat zijn vervaagd. Daarom hier een reminder:
  • Bij klachten die passen bij het coronavirus, blijft uw kind in eerste instantie thuis. Met een negatieve zelftest kan uw kind weer naar school.
  • Wij hebben zelftesten op school beschikbaar, wilt u een aantal voor uw kind thuis dan mag u dat laten weten aan de juf of aan juf Ina.
  • Bij een positieve zelftest blijft uw kind 5 dagen thuis (geteld vanaf de dag dat de klachten begonnen). Is uw kind 24 uur klachtenvrij dan mag hij/zij weer naar school.
  • Het kan zijn dat een leerkracht thuis zit met corona. Wij bekijken altijd per keer wat de beste oplossing is. Soms kan het zijn dat uw kind korte tijd thuis (online) onderwijs krijgt. Dit heeft niet onze voorkeur maar gezien de opleving van het virus en het tekort aan invallers, wil ik u er wel vast op wijzen dat het kan gebeuren.
  • Wij volgen de richtlijnen gesteld vanuit het ministerie, deze staan ook op deze website.
  • Bij vragen weet u ons te vinden!

Nieuw aanmeldbeleid

In Apeldoorn geldt een nieuw beleid voor het aanmelden van kinderen die bijna 4 jaar worden.
Alle ouders krijgen rond de derde verjaardag van hun kind een brief van de gemeente Apeldoorn. Hier staat de nieuwe aanmeldprocedure in beschreven. Het is belangrijk om uw kind ook via de site van de gemeente aan te melden, zodat zij overzicht hebben van het aantal kinderen in iedere wijk.
Heeft u uw kind al eerder bij ons aangemeld en weet u niet zeker wat u moet doen, laat het dan even weten aan juf Geeske. We kijken samen of alles klopt zodat we geen vervelende verrassingen tegenkomen. Kinderen die al een grote broer of zus op school hebben, krijgen altijd voorrang.

Wij kunnen per periode een aantal plaatsen openzetten voor onze school. Voor de eerste periode van het nieuwe schooljaar zitten we al vol, dus het is erg belangrijk om op de juiste manier aan te melden. Dus heeft u vragen, laat het echt even weten! Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de gemeente Apeldoorn.
aanmeldbeleid
letterbord

Nieuws uit groep 3

Wat zijn de kinderen in groep 3 druk met lezen, schrijven en rekenen. We hebben al zoveel geleerd en daar zijn we apetrots op. Natuurlijk spelen we ook veel en werken we in de middag vaak aan een thema.
Nu hebben we het thema : tijd. Alles wat met tijd te maken heeft komt voorbij; de klok, maanden , dagen, seizoenen enz. Regelmatig krijgen de kinderen een blad mee naar huis met woorden en letters. Leuk en zeker ook heel zinvol om dat thuis ook even te oefenen.
Lezen leer je door te doen en heel veel kilometers maken. De zogenaamde 'leeskilometers'.
Heel veel plezier daarmee.
Annemieke

Kinderboekenweek

Morgen start de Kinderboekenweek met het thema

Gi-Ga-Groen!

Natuurlijk laten we dit niet zomaar aan ons voorbij gaan.
Op maandag 10 oktober (komende maandag dus!) houden we een fotopuzzeltocht door de wijk.
Wat is de bedoeling?
Komende maandag mag u met uw kind(eren) om 17.00u naar school komen. U krijgt van ons een opdracht met foto's om op zoek te gaan naar bijzondere groene plekken in de buurt van de school. Bij deze bijzondere plekken staan juffen en meesters te wachten met een puzzelstukje. Heeft u de puzzel compleet? Dan mag u weer terug naar school voor wat drinken, wat lekkers en zelfs een aardigheidje om de buurt nóg mooier te maken!
U komt toch ook? Graag even aangeven in de Parro app (bij de agenda) zodat wij weten hoeveel mensen er ongeveer komen.
kinderboekenweek

Toestemming gebruik beeldmateriaal

Wij zijn verplicht ieder jaar opnieuw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal (foto's) voor bijvoorbeeld sociale media en de website. Dus vindt u het goed dat wij af en toe een foto plaatsen waar uw kind op staat? U kunt dit nu aangeven via Parro, bij 'privacy-voorkeuren'.
Hier kunt u uw voorkeur opgeven voor verschillende items:
  • Voor de nieuwsbrief
  • Voor Parro (dit gedeelte is alleen zichtbaar voor de ouders van de klas)
  • Voor de website
  • Voor sociale media zoals FaceBook.
Wilt u uw voorkeur uiterlijk 10 oktober opgeven? Dan kunnen wij hier rekening mee houden. Alvast bedankt, en heeft u vragen, laat het weten!
parro

Volleybalclinic bij Casa Bonita

Zoals u wellicht heeft gehoord, is het WK Volleybal van start gegaan en is Apeldoorn één van de speelsteden.
Op donderdag 29 september werden de dames van Team NL enthousiast onthaald in Apeldoorn. Groep 6, 7 en 8 hadden het geluk hierbij aanwezig te zijn!
De dames van Team NL kwamen op 29 september namelijk naar woonzorgcentrum 'Casa Bonita'. Ook de burgemeester van Apeldoorn, dhr. Heerts, was hierbij aanwezig. Op het veld waren diverse activiteiten voor onze leerlingen zodat zij hun volleybalskills konden laten zien. Het feest werd pas echt compleet toen de burgemeester een potje mee wilde volleyballen.
De kinderen mochten na de clinic weer terug naar school. Maar niet voordat er een gezonde fruitsalade was getrakteerd en de kinderen allemaal een eigen strandbal hadden gekregen. Met deze bal kunnen ze weer goed verder oefenen om misschien ook wel de top te bereiken!

Meer lezen
Volleybalclinic bij Casa Bonita

Burendag

Op 23 en 24 september was het burendag. En wij vinden het uiteraard erg belangrijk om goed contact te hebben met onze buren! Gelukkig kregen we een ontzettend leuke uitnodiging van onze buren, woonhuis 'September', om op bezoek te komen. Bij dit woonhuis wonen mensen met dementie. Groep 2 had dit keer geluk, een volgende keer mag een andere groep op bezoek.
Hieronder leest u een kort verslag van deze bijzondere dag, geschreven door de medewerkers van September. Nogmaals dank voor deze bijzondere ontmoeting!

Wat hebben we genoten van het bezoek van groep 2 van de Sterrenschool ter gelegenheid van de burendag.
24 Kleine en vrolijke muiters (21 jongens en 3 meisjes van 5 en 6 jaar) kwamen ons verblijden met hun komst met de 2 begeleidende juffen. Gelijk allerlei vragend stellend kwamen ze binnen in de hal mooi twee aan twee. Terwijl er 1 vroeg of we ook een hond hadden, …

Meer lezen
Burendag
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...