nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 15 oktober 2021

Nieuws uit groep 1a

Beroepen

Groep 1a is druk bezig met het thema 'beroepen'. De kinderen hebben nagedacht over wat ze later willen worden. We maken kennis met verschillende beroepen en na de vakantie komt er zelfs een echte politieagent op bezoek bij ons in de klas. 

Samen hebben we vragen bedacht voor de politie die we hem gaan stellen.

 

 

Nieuws uit groep 1-2

Wat zit er in de bruine tas?

Sinds een paar weken zijn we in groep 1B- 2 druk om elke maandag te ontdekken wat er in de bruine tas zit. Met een klein raadsel wordt een klein voorzetje gegeven maar dan begint het...denken, tekenen wat het zou kunnen zijn. Soms gaat het raadsel via de Parro app naar huis en soms moeten de kinderen zelf bedenken wat het zou kunnen zijn. Geen probleem! Op dinsdag gaan we ontdekken wat er wél in de tas zit! Of met een extra omschrijving óf met een presentatie op het digibord wordt het eindelijk duidelijk. Wat worden we hier slim van:-)                                                                                                      

 

Nieuws uit groep 3

Leeskilometers

In groep 3 wordt hard gewerkt. We kennen al heel veel letters en kunnen ook al veel woorden en zinnen lezen. Het is heel belangrijk dat we goed blijven oefenen. Ook als je vrij bent.

 

Leren lezen lukt alleen door heel veel te doen. Leeskilometers maken. Daarom krijgen alle kinderen oefenbladen mee om thuis te lezen. En een leesbingo. Kruis aan wanneer en waar je hebt gelezen en neem het blad na de vakantie weer mee naar school.

Ook hebben alle ouders via de mail een webadres, inlogcode en wachtwoord gekregen om thuis op de computer of iPad te oefenen met veilig leren lezen. Super leuk en je leert er heel veel van.

Heel veel lees en leerplezier met Zoem.

 

Nieuws uit groep 4

Happy Stones

De leerlingen zijn inmiddels al redelijk gewend in groep 4. Veel dingen worden hetzelfde gedaan als in groep 3 maar er zijn natuurlijk ook dingen die anders gaan. Het leukste “nieuwe” ding is misschien wel Nieuwsbegrip. Daarbij lezen ze elke week een andere tekst.

Die tekst gaat over iets dat ook in het nieuws is. En juist dat maakt het leuk. Dat het eigenlijk ook gewoon begrijpend lezen is dat valt dan niet eens echt op. Er werd bijvoorbeeld gelezen over: 70 jaar televisie , de vuurtoren van Den Helder die kan omvallen en de vulkaan op La Palma. Daardoor vinden sommige leerlingen het ineens ook leuk om thuis naar het jeugdjournaal te kijken. Dat is heel leerzaam, maar soms ook best indrukwekkend. Sommige kinderen willen wel graag kijken, maar vinden het fijn als ze er daarna nog even over kunnen praten. 

Verder zijn we in de klas bezig met complimenten. De juffen geven de leerlingen complimenten. Daar krijgen ze dan ook een sticker voor. De kinderen vinden dat heel erg leuk. Ze ervaren dat het een goed gevoel geeft als er iets aardig gezegd wordt over henzelf. Dat maakt ze blij. Ze willen elkaar nu ook vaker complimenten geven. Maar dat is toch moeilijker dan ze eerst dachten. Toen een leerling vroeg of we happy stones konden maken tijdens het knutselen verbaasde ons dat eerst. Maar toen zei hij dat je daarmee ook mensen blij konden maken. Net zoals met een compliment. Dat vond iedereen een heel goed idee. Er werden stenen mee naar school genomen en juf Ina had nog mooie grote stenen liggen. Op dit moment liggen er dus hele mooie beschilderde stenen in de klas. Dus…….misschien ligt er binnenkort wel één bij u in de tuin, op het aanrecht of op uw kussen. Dan vond een kind het leuk om u op deze manier een goed gevoel te bezorgen!

 

Nieuws uit groep 5

Thema

In groep 5 staat het geschiedenisthema 'Jagers en Boeren' centraal. 

Hoe leefden de jagers, wat veranderde in de loop der tijd en werden het boeren? 

Hoe komt het dat we van alles weten over deze tijd, terwijl er niets over geschreven is?

En....wat is het raadsel van de hunebedden? Wat een super interessant thema en wat willen de kinderen van groep 5 graag alles weten. Het maken van een hunebed in een groepje is natuurlijk ook geweldig. Zeker als er van thuis ook kleine spulletjes voor in het hunebed worden meegenomen.

 

Nieuws uit groep 6

Bibliotheek

Woensdag 13 oktober is groep 6 naar de bibliotheek geweest, in de Maten. We hebben daar een leuke uitleg en een opdracht gekregen. De kinderen mochten aan de hand van een verteldobbelsteen een verhaal gooien. Wat een leuke verhalen kwamen daar uit! Na afloop hebben we allemaal een leesboek meegenomen, die we op school tijdens het stillezen lezen.

 

Nieuws uit groep 7

Mascotte

Groep 7 heeft dit jaar een klassenmascotte: Pipa Panda.

Als iemand zich even niet fijn voelt kan hij Pipa bij zich houden. Daarnaast mogen de kinderen hem om de beurt een weekend mee naar huis. Op maandag in de kring bekijken we dan de foto's van de avonturen van Pipa. Een mega groot succes! Nu voor de vakantie gaat Pipa met juf Lisanne mee voor een flinke wasbeurt. Pipa staat ook open voor wasbeurten in het weekend. Super leuk dat alle ouders en kinderen zo enthousiast meewerken aan dit klassenproject.

 

 

Nieuws uit groep 8

Druk programma

We zijn alweer een paar weken op weg in groep 8 en de weken vliegen! In de 3e schoolweek zijn we op kamp geweest. Het was een heel geslaagd kamp met een gezellige sfeer, perfect weer en een complete groep.

Ook hebben we al twee uitstapjes gehad: vorige week brachten we een bezoek aan de bieb en deze week aan het techniekfestival. 

 

Naast alle uitstapjes werken we hard in de klas, is het eerste voorleesboek uit en is de eerste voorlichting over het Voortgezet Onderwijs alweer geweest. Kortom genoeg te doen in groep 8!

 

Vossenjacht

Maandag 25 oktober houden we van 17.00 u. - 19.00 u. in het kader van de Kinderboekenweek een Vossenjacht rondom de school. Het thema is uiteraard; Beroepen.

 

Wat is een vossenjacht?

De vossenjacht is een spel voor buiten. Het doel van de vossenjacht is om in de omgeving van de school de “vossen” te vinden en bij deze vossen een stempel o.i.d. te verdienen. Wie uiteindelijk de meeste vossen heeft gevonden en/of punten heeft gewonnen, is de winnaar! De vossen zijn o.a. verklede juffen die zich in het thema van de Kinderboekenweek hebben verkleed. Dit kan voor de kinderen wel spannend zijn, want is de gevonden vos wel een echt vos of gewoon iemand die een beetje gek gekleed is?

Verzamelen vanaf 16.45 u op het schoolplein.

We wensen iedereen die vakantie heeft een fijne week toe. De kinderen en collega's die op school zijn, wensen we natuurlijk ook een fijne en leerzame week toe.

25 Oktober begint voor de meeste kinderen de school weer.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055