nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 16 juli 2021

De toppers van groep 8

Maandagmiddag en -avond hebben de kinderen, ondanks de nog geldende beperkingen, een mooi afscheid gehad. Deze geweldige groep 8 heeft liefst twee keer opgetreden met hun musical Mindv*kantie. Vanwege de 1,5 m afstand was het niet mogelijk om alle genodigden op een verantwoorde wijze in de zaal te krijgen. Zodoende moesten we de ouders in 2 groepen verdelen. Best wel pittig twee keer het toneel op, maar ze hebben het prima gedaan! We zijn enorm trots op ze! Nu eerst een welverdiende vakantie en dan een nieuwe stap!

Allemaal enorm veel succes in het voortgezet onderwijs!

 

Nat afscheid

Groep 8 is niet uitgezwaaid maar 'uitgespoten'. Alle kinderen van school hadden afgelopen dinsdag een waterpistooltje oid meegenomen. Alle kinderen hebben zich aan beide zijden van de Buijs Ballotstraat opgesteld. Vervolgens moesten de schoolverlaters daar 2x doorheen fietsen en mochten de andere kinderen naar hartenlust hun pistooltje leegspuiten. Wat een lol!

 

 

 

 

 

 

 

Thema Bouw groep 3:

Als afsluiting van het thema bouwen mochten we bij Tijn thuis naar de bouw van een nieuwe schuur komen kijken. De vader van Tijn vertelde er veel over en er was veel te zien. Ook waren er een hoop vragen.Het was erg interessant en leuk. Aan het einde kregen we ook nog een ijsje. Super bedankt Vader en moeder van Tijn. En natuurlijk ook Tijn bedankt……

 

 

Fam Labberton; Bedankt.

Afgelopen woensdag hebben we de familie Labberton in het zonnetje gezet. Zoals u wellicht weet is de naam Labberton een begrip in Apeldoorn en deze naam was jarenlang verbonden met een grote zaak in bloemen, planten en aanverwante artikelen. 

Ik gebruikte het woordje was, want de familie heeft besloten om de zaak te beëindigen. Dat is inmiddels ook gebeurd.

'Labberton' heeft ons jarenlang geheel belangeloos voorzien, o.a. rond de Pasen en de Kerst, van allerlei bloemen en andere attributen die we op school konden gebruiken. Dat was erg fijn. Woensdag j.l. hebben we de familie met de hele school in het zonnetje gezet. We hebben ze bedankt met een fraai kunstwerkje waar iedere klas aan heeft meegewerkt, 

Fam Labberton, nogmaals bedankt!

 

Lekker lezen!

 

Beste ouder(s), verzorger(s),

De zomervakantie staat voor de deur! Drie, vier, vijf of zes weken heerlijk even niet naar school en tijd om te ontspannen. Toch is één ding nog wel erg belangrijk, en dat is lezen! Het is echt belangrijk om in de vakantie nog regelmatig, het liefst dagelijks, even (voor) te lezen. Op die manier zorg je ervoor dat de kinderen op niveau blijven, iets waar ze volgend jaar weer veel profijt van hebben. Ook het luisteren van luisterboeken is een goede oefening. Gelukkig is de bibliotheek weer open. Ook zijn er een aantal manieren waarop je gratis boeken kunt lezen. Zo vind je op de site van jeugdbibliotheek.nl veel leuke (luister)boeken. Ook in de app Yoleo kun je leuke boeken lenen.

Daarnaast staan bij ons op school in de zwerfboekenkast ook veel boeken, deze boeken mogen voor de zomervakantie ook nog mee naar huis. U mag na schooltijd gerust even binnenlopen om te kijken of er wat leuks in staat. De eerste 3 weken van de zomervakantie zijn we nog open, dan kunt u ook nog terecht.  Om het lezen in de zomervakantie nóg wat leuker te maken, hebben we alle kinderen een leesbingokaart meegegeven. Het zou leuk zijn als de kinderen proberen zoveel mogelijk vakjes af te strepen. Ook hebben de kinderen een blaadje met een zelf ingekleurd cijfer meegekregen. Het is de bedoeling dat de kinderen in de vakantie al lezend hiermee op de foto gaan. Dat kan gewoon thuis op de bank lezend in een boek, op je vakantieadres of waar je maar wil. Als je maar iets aan het lezen bent. De leesfoto van je kind willen we graag op de mail ontvangen. We gaan deze foto’s bij de ingang van het lokaal plakken zodat het al leuk aangekleed is bij de start van het nieuwe jaar. De foto graag uiterlijk 25 augustus mailen! 

Coronamaatregelen na de vakantie.

De Deltavariant slaat toe, Nederland internationaal op rood. Daar zijn we niet één, twee, drie van af. Het is nog volkomen onduidelijk welke maatregelen nu precies gaan gelden na de vakantie. Komen er versoepelingen of worden de maatregelen strenger? We hebben er geen enkel idee over. Zolang we nog geen duidelijkheid hebben, blijven alle maatregelen gehandhaafd zoals ze nu zijn. Dus; geen ouders op het schoolplein en in de klas,enz.  Dat is zo'n eerste schooldag best wel lastig natuurlijk. Kinderen willen graag hun (nieuwe) lokaal en plekje laten zien. Mocht het zo zijn dat er tussentijds maatregelen worden versoepeld dan houden we u, ook in de vakantie, op de hoogte.

Één maatregel draaien we op school wel terug. Vanaf 30 augustus mogen de kinderen weer trakteren. We zijn op school een groot voorstander van een gezonde traktatie. Daarom als geheugensteuntje of opfrisser, in onderstaand artikel ons beleid op trakteren. 

 

 

Trakteren op de Sterrenschool

 Wij zijn op school een groot voorstander van gezonde traktaties. Dus liever iets van fruit of iets hartigs dan zakken snoep, chips e.d.

Wij vragen als school graag de medewerking van ouders/verzorgers aangaande het trakteren op school.

 

Traktatiebeleid

Trakteren is een feest op zich voor een kind. Bedenk dat een traktatie altijd een extraatje is en dus niet groot hoeft te zijn. Zo kan ook het aantal calorieën worden beperkt.

Het hoeft natuurlijk niet altijd iets eetbaars te zijn, een klein cadeautje kan ook (mooie pen/potlood, bellenblaas, stuiterbal of ballon).

Op de website http://www.gezondtrakteren.nl/ staan leuke en gezonde traktatietips!

Voorbeelden:  Fruit/groente (v.b. snoeptomaatjes, komkommer, mandarijntjes),  zoute krakelingen,  popcorn, krentenbolletje,  zoute stokjes,  soepstengels,  klein koekje,  handje gedroogd fruit (rozijnen), handje ongezouten nootjes, waterijsje, klein cadeautje, enz.

 

Maak traktaties niet te groot. Vooral in de onderbouw is een traktatie al gauw een hele maaltijd.  De traktatie wordt uitgedeeld en tijdens de 10 uur pauze opgegeten (zo creëren we geen extra eetmoment).

Niet toegestane traktaties mogen wel uitgedeeld worden, maar worden niet op school opgegeten. Ze gaan in de tas mee naar huis. Traktaties voor leerkrachten vallen ook onder dit beleid!

 

We hopen van harte op uw medewerking!

 

 

Korte terugblik

Beste ouder(s), verzorger(s), 

Vorig schooljaar schreef ik op deze plek; "Het schooljaar 2019/2020 is er enerzijds één om snel te vergeten vanwege alle perikelen rond de Coronacrisis. Anderzijds hebben we er veel van geleerd en zijn er mooie dingen ontstaan, zowel thuis als op school en in de maatschappij. Wellicht goed om de negatieve aspecten te vergeten en het positieve vast te houden. Dat zullen we op school zeker doen. Datgene dat we als positief hebben ervaren, houden we vast en maken we ons eigen en datgene dat minder goed is bevallen of minder goed heeft uitgepakt, daar leren we van".

We hadden toen niet kunnen vermoeden dat ik een jaar later dezelfde tekst weer zo kan gebruiken. Wederom een erg vreemd jaar met ouders die helemaal de school niet in mochten en daarna alleen 'onder toezcht'. Verjaardagen waarop niet getrakteerd mocht worden, weer een schoolsluiting, cohortenonderwijs, een Sint- een Kerstviering in Coronastijl, enz.  Samen met u en de kinderen hebben we er ondanks alle tegenslagen toch nog een geweldig schooljaar van kunnen maken. De nieuwe uitdagingen waar we dit schooljaar voor stonden, hebben er voor gezorgd dat we niet alle plannen hebben kunnen realiseren. Maar dat wat dit jaar niet is gelukt, nemen we mee naar volgend jaar. 

We hebben zeker niet stil gezeten, de opbrengsten van de CITO-toetsen van het afgelopen jaar, laten gemiddeld zien dat we met de school op het niveau zijn wat je van ons mag verwachten. Op sommige vakgebieden hebben we het zelfs iets beter gedaan dan vorig schooljaar. Onze nieuwe taalmethode pakt goed uit, de resultaten zijn positief. Ook de eindtoets was beter dan waar we op hadden gerekend. Alle kinderen hebben samen met de juffen en meester(s) keihard gewerkt; een applaus voor allemaal!

Ook de afsluiting kan ik zo overnemen, alleen even het jaartal aanpassen. "Voor aankomend schooljaar 2020-2021 (nu dus 2021-2022) staan er een aantal mooie plannen klaar. Of Covid-19 weer roet in het eten gooit, is afwachten, uiteraard hopen we het niet".

Dan wens ik u namens alle teamleden een fijne en ontspannen vakantie toe. We zien elkaar weer op maandag 30 augustus.

Overzicht jaarplanning schooljaar 2021-2022

 
Studiedagen (onderwijs gesloten) 

 
2021 

* 24 september  

24 november 

 


2022

24 en 25 februari 

20 en 21 juni 

 

 
Verplichte Vakanties voor iedereen: 

Kerstvakantie van 27 december 2021 t/m 7 januari 2022. 

* Zomervakantie van 1 augustus t/m 19 augustus 2022. 

 

 
Flexvakantie;

Herfst: 18 – 22 okt 2021 

Voorjaar: 28 feb. – 4 mrt 2022

Tulp: 2 – 6 mei 2022 

Zomer: 11 - 29 juli 2022

(NB: Denk u aan het tijdig invullen van de vakantieplanner; uiterlijk vrijdag 10 september)

  

Verplichte vrije dagen (2022)

15 april: Goede vrijdag 

* 18 april: 2e Paasdag 

27 april: Koningsdag 

5 mei: Bevrijdingsdag 

26 en 27 mei: Hemelvaartsdag 

* 6 juni: 2e Pinksterdag  

 

Schoolreizen/schoolkamp (nadere info na de vakantie)

* Dinsdag 7 sept: Schoolreis groep 7

* Dinsdag 14 september: Schoolreis groep 5 en 6

* Woensdag 15 t/m vrijdag 17 september: Schoolkamp groep 8

* Woensdag 22 september: Schoolreis groep 1 en 2

* Donderdag 23 september: Schoolreis groep 3 en 4

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055