nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 19 november 2020

Sinterklaas viering en schoen zetten. 

We hebben van de Sint gehoord dat hij dit jaar zeker weer op de Sterrenschool komt.  Wel met een paar aanpassingen, want ook Sint houdt 1,5 m afstand, maar dat mag de pret niet drukken. 

Op 4 december zullen we de Sint verwelkomen. Niet zoals andere jaren buiten maar op een andere manier. Hoe? Dat is nog een verrassing.  

De kinderen moeten op normale tijd op school zijn en blijven buiten. Samen met de leerkracht  gaan we dan naar binnen. Helaas, de ouders mogen ook deze dag niet op het schoolplein of naar binnen. We vragen u om uw kind op het plein af te leveren en dan huiswaarts te gaan. Zo voorkomen we ook dat er veel ouders bij de school blijven staan, het wordt dan toch wat te druk.

De kinderen van de Kindertuin starten die dag ook aan de Buys Ballotstraat, dus ouders van de Kindertuin, uw kind naar de Sterrenschool brengen. Ze kunnen 's middags om 14.15 u wel weer bij De Kindertuin gehaald worden. 

In school gaan we net zoals anders de verjaardag van Sinterklaas vieren. Er wordt niet gestrooid maar de kinderen krijgen verpakt snoepgoed.

Op donderdag 26 november mogen de kinderen hun schoen zetten, dus denk eraan…donderdag 26 november een extra schoen meenemen naar school.   

Ondanks de beperkingen, wordt het zeker weer een leuke dag.

Trakteren en Sinterklaas

Trakteren voor verjaardagen is op school nog steeds niet toegestaan. We volgen hierin de landelijke regels en die van ons bestuur Leerplein055.

Maar........

Sinterklaas (en straks ook Kerst) zijn momenten waarop er wat meer gesnoept wordt dan anders. Dat kan, mag en doen we ook op school, mits er aan voorwaarden wordt voldaan. 

Zo zullen de Pieten op school niet strooien, zoals u net heeft kunnen lezen. Voor de kinderen uit de midden- en bovenbouw is het wel toegestaan om bij hun surprises snoepgoed, zoals bijv. een chocoladeletter, toe te voegen. De voorwaarde daarvoor is dat dit snoep verpakt moet zijn. Daarmee bedoelen we verpakt gekocht, dus niet zelf thuis in een zakje gedaan en dus ook niet los toegevoegd in de surprise.

 

 

Schimmelproject

Schimmelproject in groep 8

Het thema van deze periode is ‘Op leven en dood’. In het kader daarvan gaan we in de klas kijken wat er gebeurt met verschillende producten als we het een tijd laten liggen. Wat gebeurt er met de kleur en de vorm? Gebeuren er andere gekke dingen?

 

We hebben onze verwachtingen opgeschreven en de aankomende weken gaan we wekelijks bijhouden wat er gebeurt.

 

Glazen potjes gevraagd

Omdat de kerstviering dit jaar een andere vorm krijgt zijn we ' achter de schermen' , al druk bezig met de voorbereidingen voor een speciale morgen met de kinderen. Voor een workshop die we vrijdag 18 december a.s  organiseren hebben we glazen potjes nodig. Glazen potjes, niet te groot, niet te klein maar mét een deksel! De potjes mogen bij de leerkrachten aan de poort afgegeven worden. Alvast hartelijk dank:-)

 

 

Kerststukjes voor allemaal

In de laatste week voor de kerstvakantie willen we met de alle groepen een kerststukje maken met de kinderen. Hiervoor vragen we om kerstgroen en insteekmaterialen die het kerststukje compleet maken. Als u wat mee naar school wilt nemen dan kunt u het afgeven bij de leerkracht bij de poort.

Zij zullen ervoor zorgen dat er  materiaal bij elke groep terecht komt.

 

 

Studiedag 25 november

Zoals u in de agenda heeft kunnen lezen, zijn we woensdag 25 november a.s. gesloten vanwege een studiedag voor ons personeel.

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055