nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 29 oktober 2020

Corona-update.

Deze maand zijn er weer maatregelen aangescherpt. Voor het basisonderwijs is er, gelukkig, weinig veranderd. We hoeven niet nog strenger te worden. Wel is verzocht om het aantal bezoekers zo veel mogelijk te beperken. Wij hebben de keuze gemaakt om fysiek met de ouders een afspraak te maken om de eerste gesprekken te kunnen voeren. We vinden het belangrijk om, zeker in deze Coronatijd, u als ouders in het echt te spreken en niet alleen via mail, telefoon of skype oid. Dat vraagt van ons en u een bepaalde discipline. Tot nu toe loopt dit prima.

Mondkapjes dragen hoeft niet in het basisonderwijs, uiteraard mag het wel. Indien u de school bezoekt, doen we de Gezondheidscheck.  Als u één van deze vragen positief beantwoordt, dan vragen we u om NIET te komen en telefonisch contact te zoeken met de leerkracht.

 

 

Betalingsherinneringen

Een aantal ouders ontvangt een betalingsherinnering voor de ouderbijdrage terwijl ze deze al wel hebben betaald. Mocht dat in uw geval zo zijn, neem dan geen contact op met school, maar met de ouderraad; te bereiken via de mail: or@sterrenschoolapeldoorn.nl

Mocht u nog niet betaald hebben, dan verzoeken we u om dit zsm te doen. 

 

 

Wijzigingen in de formatie

Vanaf maandag 2 november vinden er 2 wijzigingen plaats in de formatie.

• Juf Annemieke doet een klein stapje terug. Zij werkte al de ene week 4 en de andere week 5 dagen. Die ene dag werd ze vervangen door juf Ineke. Vanaf 2 november gaat ze nu elke week 4 dagen werken. Het is formatie-technisch niet mogelijk om juf Ineke elke maandag te laten vervangen. Vanaf 2 november werkt juf Anemieke van maandag t/m donderdag. De vrijdag wordt ze dan vervangen door juf Ineke op de ochtend en juf Paula op de middag.

• Er is een extra subsidie vrij gekomen om achterstanden die ontstaan kunnen zijn door de schoolsluiting in maart/april te kunnen wegwerken. We kunnen vanaf 2 november 1 dag extra iemand inzetten in de school. We hebben er voor gekozen om geen nieuwe mensen in school te halen, maar het met eigen personeel in te vullen. Concreet betekent dit dat juf Marieke uit 1/2 een dag vrij geroosterd wordt om deze taak invulling te geven. Haar lestaak op de woensdag wordt dan vervangen door juf Karlijn. Zo krijgen de kinderen van de Kindertuin geen nieuw gezicht erbij maar hun eigen juf Karlijn een dagje extra.

 

Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Een week lang. Ook dit jaar gaan zo'n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen ontbijten.

Vrijdag 6 november 2020 doen wij traditiegetrouw mee met het nationaal schoolontbijt. De kinderen van 3 t/m 8 moeten die dag een bord, beker en bestek meenemen. De kinderen van 1 en 2 doen wel mee, maar daarvoor hebben we spulletjes op school. O ja, en ontbijten hoeft natuurlijk ook niet!

Klik voor meer informatie op deze link.

MAATREGELEN OMTRENT CORONA

Handen wassen belangrijkste richtlijn Corona

Er komen terecht vragen over de Corona maatregelen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Daar kunnen we kort over zijn; wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen worden in de richtlijnen van het RIVM een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen, waardoor op de normale manier de ontbijtjes op school zullen worden geleverd.

Het advies om handen te wassen is niet tegen dovemansoren gezegd, dat doen we sowieso!

Meer informatie over de richtlijnen die het RIVM voorschrijft kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

 

 

Trapvaardig groep 7 en 8

 

In het kader van ANWB Streetwise hebben groep 7 en 8 voor de vakantie meegedaan aan de module Trapvaardig. In deze module trainen de kinderen uit groep 7 en 8 praktische fietsvaardigheid. De kinderen moesten over een uitdagend parcours fietsen en moeilijke manoeuvres trainen. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen, over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsten ze met een zware rugtas op om zich voor te bereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Voor sommigen was dit best wel een lastige opgave.

Een beetje extra oefenen voordat ze daadwerkelijk naar het VO fietsen kan voor sommigen geen kwaad.

 

 

Kinderboekenbal

Het Kinderboekenbal voor de vakantie was een groot succes! De kinderen zagen er prachtig uit en er is enthousiast gedanst. Ook zijn tijdens de het boekenbal de winnaars bekend gemaakt van de voorleeswedstrijd van groep 4 t/m 8. 

 

  

 

 

 

Voorlezen

In groep 8 stond het voorlezen centraal, tijdens de Kinderboekenweek.

De kinderen hebben gejureerd bij verschillende klassen en mochten in de klas zelf ook meedoen aan de wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd, waarin in groepjes eerst een winnaar bekend werd gemaakt. Deze winnaars mochten voor de klas voorlezen, waar de uiteindelijke winnaar is gekozen.

Op het boekenbal werd onze winnaar Jasmin bekend gemaakt; Gefeliciteerd!!

 

 

 

Aandacht voor fietsverlichting

 

Samen met de ANWB zetten we ons in voor verkeersveiligheid, denk daarbij o.a. aan onze Streetwise dag van 13 oktober j.l.

Op zondag 25 oktober is de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat het 's ochtends op weg naar school nog aardig donker kan zijn.  Aan u, de ouders, verzorgers, vragen we om de fietsverlichting van uw kind(eren) goed na te kijken op de juiste werking. 

Ruim 67% van de Nederlanders heeft wel eens een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. En de kans op een aanrijding neemt met 20 procent af bij juiste fietsverlichting.

Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áán zetten. Dat laatste moeten de kinderen zelf doen, maar hebben ze misschien wel hulp of geheugensteuntje bij nodig.

 

 

Even voorstellen

Beste ouders, verzorgers,


Mijn naam is Gerard Alberts. Ik ben 25 jaar en woon in Zwolle. Hier studeer ik aan de Katholieke Pabo. Ik zit in mijn eerste jaar en doe de deeltijdopleiding, daarnaast werk ik 3 dagen als onderwijsassistent op een basisschool in Zwolle. Elke vrijdag loop ik stage op de Sterrenschool in groep 7. De eerste dagen zijn goed bevallen en ik heb zin om komend schooljaar met deze groep mee te gaan, lessen te geven en te leren. 

Groetjes Gerard 

 

 

Sint en Kerst in 2020

Nog even en we zitten weer in de feestmaand. Een feestmaand met een randje, want we kunnen Sinterklaas en Kerst niet vieren zoals we het normaal gesproken gewend zijn.

We zijn met het team aan het onderzoeken wat er wél en wat er niét kan. Gelukkig heeft Sinterklaas laten weten, dat hij wel de school komt bezoeken. Zoals we het nu kunnen overzien, zijn er voor de Sinterklaasviering wel aanpassingen nodig, al zullen we deze zo klein mogelijk houden. Zo zullen er op het plein en in de school geen ouders mogen komen. Deze maatregel geldt nu al en zal in december zeer waarschijnlijk ook nog van kracht zijn. 

Kerst is een ander verhaal. De Kerstviering zoals we die altijd vorm gaven, waarbij ouders en kinderen thuis iets bereiden voor de gezamenlijke maaltijd, zal dit jaar niet mogelijk zijn. Hoe we het wel aan gaan pakken, is nog niet helemaal duidelijk.

Wat we al wel weten is dat we voor dit jaar afstappen van de viering op de donderdag en deze verplaatsen naar de vrijdag. Concreet betekent deze wijziging dat de kinderen nu vrijdag 18 december vanaf 12.15 u vrij zijn ipv donderdag de 17e.

 

Ouder-enquête

Wellicht aan uw aandacht ontsnapt, maar begin deze maand is gevraagd om een ouder-enquête in te vullen. Tot nu hebben we een respons van 14%. Dat is te weinig om een betrouwbare uitslag te krijgen. De ouders die de enquête nog niet hebben ingevuld, ontvangen een herinnering.

 

BRUNA-bonnen

Tijdens de Kinderboekenweek organiseerde Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’.

Als u in de periode van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna-winkel heeft gekocht, dan kunt u de kassabon op school inleveren. Wij mogen dan voor 20% van het totaalbedrag van de bonnen leesboeken voor school kopen. We hebben al aardig wat bonnen binnen (ter waarde van € 200,00; dat betekent € 40,00 voor school). Heeft u nog een bon van de BRUNA thuis liggen (met de aankoopdatum tussen 30-09 en 11-10) dan graag nog voor 15 november op school inleveren.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055