nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 15 oktober 2020

Update Coronanieuws

Beste ouders, verzorgers,  

Hierbij de laatste berichten rond Corona van ons bestuur.

Gelukkig zijn er voor de basisscholen weinig veranderingen. Zo kan het boekenbal vanavond gewoon doorgang vinden. 

 

Studenten stellen zich voor:

Hallo, ik ben Christiaan, ik ben 20 jaar en kom uit Zutphen.

Ik ben een tweedejaars student van de hogeschool KPZ en loop stage bij juf Marjo en Paula in groep 8. Hier blijf ik tot en met de kerstvakantie. Na de kerstvakantie ga ik in de onderbouw stagelopen om meer te leren over jongere kinderen. Waar in de onderbouw in stage ga lopen weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik er veel zin in heb.

Hallo allemaal,


Mijn naam is Britt Verkerk. Ik ben 21 jaar oud en woon in Apeldoorn. Sommigen zullen mij nog kennen van vorig jaar. Dit jaar loop ik mijn WPO (eind) stage in groep 5. Ik heb heel veel zin in dit schooljaar en mocht u een vraag hebben, spreek mij gerust aan.


                                                               Tot ziens!

Hallo, mijn naam is Isabel Aarsen.

Ik ben 19 jaar, woon in Brummen en studeer PABO aan de Hogeschool KPZ. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en loop stage in groep 3 bij Annemieke van der Linde. Hier zal ik blijven tot een week na de kerstvakantie. Tot die tijd loop ik met plezier stage in groep 3.

Groetjes, Isabel

 

Toet, toet

Streetwise met de ANWB in groep 2.

 

We gaan even helemaal los in het verkeer, opletten.....ho maar......

Toet, toet

Ho,ho!

Dat is helemaal niet de bedoeling! We gaan er eens voor zitten en lopen alle lessen door die ons aangeboden worden, door de ANWB. Dan komen we er achter dat je niet zomaar ‘los’ mag gaan in het verkeer maar je moet houden aan de verkeersafspraken.

Wij hebben er veel van geleerd!

 

 

Hallo auto

Streetwise groep 5

Jeetje wat hebben de kinderen van groep 5 veel geleerd bij de les van Streetwise: Hallo auto!

Veilig in het verkeer.... geef je verstand voorrang. Dus; niet zomaar voorrang nemen, niet fietsen en je telefoon gebruiken, waar je moet lopen als er geen voetpad of fietspad is, waarom het veiliger is om op een verhoging te zitten met je gordel om en hoelang de remweg van een auto is en waar dat vanaf hangt. 

Dit laatste hebben de kinderen zelf mogen ervaren. In de auto op een teken zelf remmen is super spannend en je ziet gelijk dat die remweg altijd langer is dan je verwacht. Kortom: een geweldig leuke en leerzame les. .

 

Letter en woorden in groep 3

In groep 3 zijn we druk met letters en woorden. En wat gaat het goed. De eerste woorden en zinnen worden met veel plezier gelezen. Belangrijk is het dat we veel leeskilometers gaan  maken. Dat wil zeggen veel lezen. En lezen gaat zoemend....dat wil zeggen; we houden de letters lang aan en plakken ze zo aan elkaar. dus: mmmmmmmaaaaaaaannnnnn  en NIET m- aa-n. Dit bevordert het vlot en vloeiend lezen.

 

Om in de herfstvakantie lekker thuis te oefenen krijgen de kinderen een leesbingo mee. Ze kunnen dan op verschillende plekken in en om huis lezen. Na de vakantie nemen ze het papier weer mee naar school en gaan we er samen naar kijken.

Veel leesplezier. 

 

Nieuws uit groep 4

In groep 4 zijn we de afgelopen periode eigenlijk bezig geweest met 2 thema’s. Het eerste is “Ik en mijn familie.” We bekeken of er verschil zat in vroeger en nu. Hoe zagen ouders en opa’s en oma’s er uit toen ze klein waren. Gingen ze naar school? Hoe zag die school er dan uit? We keken er filmpjes over en zagen grote verschillen. Daarnaast liep en tussendoor nog het thema “Start” van de taal methode. Daarbij gaat het over spelletjes doen en afspraken en regels maken daarvoor. Dat past goed bij het begin van het schooljaar. We maken namelijk in de klas ook samen nieuwe afspraken over hoe we in de klas met elkaar omgaan.

Voor de leerlingen is het begin van het schooljaar altijd een spannende periode. Ook al is er een goede doorgaande lijn in de school toch is iedere leerkracht anders. Hieronder een paar opmerkingen van de leerlingen over opvallende dingen in groep 4:

· Soms doen we elk spel.

· Snelle kinderen mogen soms andere kinderen helpen met restwerk

· We gaan vaak naar buiten om woordjes te lezen.

· Met rekenen doen we andere sommen dan vorig jaar.

· We hebben een herfsttafel.

· We beginnen iedere dag met een gesprek.

· De methode van taal is leuk en de juf ook

 

OPROEP: Voor de leerlingen uit groep 4 is het belangrijk om veel te lezen. Iedere maandag is er de mogelijkheid om onder schooltijd naar de boekenbus te gaan. Uw kind kan voor 2 euro 50 ingeschreven worden en wekelijks boeken lenen. Uw kind heeft daarvoor een inschrijfformuliertje gekregen. Het is GEEN verplichting maar het zou fijn zijn als er veel kinderen heen mogen.

 

 

 

Kinderboekenweek En toen?

Nieuws uit de Kindertuin


Er lag ineens een ei in de klas. Welk dier zou daar inzitten. Een kuikentje, een vogeltje, een slang??? Maar nee, er zit een dinosaurus in. De afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema dino's. Leven ze nog, hoe zien ze eruit?We hebben in de klas zelfs een dino expert, Vayon wist ons van alles te vertellen hierover. We hebben zelf dino eieren gemaakt, ook werden de mooiste creaties gemaakt van klei en Duplo.
De kinderen waren erg enthousiast. We sluiten dit leuke thema af met een heus boekenbal, de kinderen hebben hiervoor een mooie dino muts gemaakt. 

 

 

Onze Dinosaurus is klaar!

We hebben van alle rolletjes die we gespaard hebben een hele mooie én grote dinosaurus gemaakt. Hij staat in de gang…en is niet te missen. Helaas mogen ouders de Dino niet zien, maar we plaatsen er een mooie foto van.

Enne….we sparen nu geen lege wc-rolletjes en lege keukenrollen meer!

 

 

 

 

 

Verrassing op de Kindertuin!

Vandaag werden we verrast, er stonden ineens twee ezels in de binnentuin. Deze ezels kwamen op bezoek bij de kinderen van de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. En wat hadden wij een geluk, wij mochten ook de ezels even aaien en een ritje maken.

 

 

 

 

 

 

Nationaal Schoolontbijt vrijdag 6 november

 

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Een week lang. Ook dit jaar gaan zo'n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen ontbijten.

Vrijdag 6 november 2020 doen wij traditiegetrouw mee met het nationaal schoolontbijt. De kinderen van 3 t/m 8 moeten die dag een bord, beker en bestek meenemen. De kinderen van 1 en 2 doen wel mee, maar daarvoor hebben we spulletjes op school.

De kinderen van 3 t/m 8 moeten die dag een bord, beker en bestek meenemen. De kinderen van 1 en 2 doen wel mee, maar daarvoor hebben we spulletjes op school.

Klik voor meer informatie op deze link.

 

MAATREGELEN OMTRENT CORONA

Handen wassen belangrijkste richtlijn Corona

Er komen terecht vragen over de Corona maatregelen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Daar kunnen we kort over zijn; wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen worden in de richtlijnen van het RIVM een stuk minder aan banden gelegd dan volwassenen, waardoor op de normale manier de ontbijtjes op school zullen worden geleverd.

Het advies om handen te wassen is niet tegen dovemans oren gezegd, dat doen we sowieso!

Meer informatie over de richtlijnen die het RIVM voorschrijft kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Reservekleding kleuters.

Graag een reserve setje kleding voor uw kind in de tas mee naar school geven.

Op dit moment zijn er op school onvoldoende reservekleren om de kinderen, die een ongelukje hebben gehad, iets te geven. Het zou fijn zijn, als bij een ongelukje uw kind direct de eigen reserve kleding aan kan doen.

 

 

Ouderapp

Nog even een herinnering voor de ouders in de onderbouw (maar ook de andere groepen) om de ouderapp van Leerplein055 te activeren. De ouderapp is te vinden in de appstore zowel voor Apple als voor Android telefoons. (zoekterm leerplein055; logo zie bijgevoegde afbeelding).

Hier worden ook berichten gedeeld die met de kinderen te maken hebben. De ouders die gebruik maken van de ouderapp, kunnen op dezelfde manier inloggen als in de vakantieplanner. Indien u uw wachtwoord niet (meer) weet, kijk dan even hier.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055