nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 15 september 2020

Ontruimingsoefening

Vandaag, dinsdag 15 september, hadden we aan de Buijs Ballotstraat een ontruimingsoefening. Binnen 3 minuten stond iedereen buiten, incl. hulpouders (ivm luizencontrole) en extra ondersteuners die op dat moment in school waren. Eén leerling had zich verstopt om te kijken of we alle ruimten wel goed nakeken. Een goed idee om ons scherp te houden, deze dame had geen schijn van kans.

Kortom; oefening geslaagd

 

Digitale informatieavond

Gewoontegetrouw zijn aan het begin van het schooljaar de informatieavonden van de nieuwe groep(en) van uw kind(eren). Ook hier spelen de Corona-afspraken ons parten. We mogen namelijk geen groepen ouders op school ontvangen. Daarom hebben we de informatie voor u gedigitaliseerd. Sommige ouders ontvangen deze week een link via 'Wetransfer'. Via deze link komt u bij het bestand van de groep. Let op; deze link is slechts 7 dagen geldig. Andere ouders ontvangen een email met een bijlage. U ziet het vanzelf.

Indien het openen van de bestanden niet lukt of u heeft andere vragen, neem dan in eerste instantie contact op met de groepsleerkracht. 

 

 

Meester Hans 40 jaar in dienst

Afgelopen vrijdag (11-09-2020) was meester Hans 40 jaar in dienst van het onderwijs. Begonnen als invalleerkracht in 1980 heeft hij daarna diverse functies bekleed, zoals; invalleerkracht, groepsleerkracht, interne begeleider, adjunct directeur, locatieleider, directeur van obs Comenius en als laatste de functie die hij inmiddels 10 jaar bekleedt, die van directeur/manager onderwijs van Sterrenschool Apeldoorn. Zijn vrouw, collega's, motormaatjes en de kinderen hadden een superleuke verrassing geregeld. Hij was volkomen verrast en wist helemaal van niks. Een TOPdag!

 

Groep 7 naar de Efteling

Het kamp van groep 7 ging dit jaar niet door. De uitbaters zagen het ivm met de Covid-19 problematiek niet zitten om dit soort evenementen te organiseren. Gelukkig wisten we dat al bijtijds zodat we op zoek konden gaan naar een leuk alternatief. Dus afgelopen woensdag zijn we met de groep in de auto gestapt en naar Kaatsheuvel gereden. We kunnen 2 bladzijden volschrijven over de avonturen van alle durfals in de groep, maar dat voert te ver. De kinderen hebben genoten van deze dag. De volgende dag vroeg de juf aan de kinderen; "Als je nu mocht kiezen tussen een 2-daags kamp of de Efteling, wat zouden jullie dan kiezen". Het antwoord was eenduidig en begint met een E..

 

---

Schoolreis 3, 4, 5 en 6

De groepen 3, 4, 5 en 6 hadden afgelopen donderdag een geweldige dag in Dieren. De Spelerij was helemaal alleen voor ons. Wat was dat fijn. Nergens hoefde je te wachten en alle aandacht voor onze kinderen. Het weer werkte ook goed mee. Kortom een supergeslaagd schoolreisje!

 

Schoolreis naar Binky in Malkenschiten....wat een plezier!

Schoolreis groep 1 en 2 naar Binky in Malkenschoten...wat een plezier!

De groepen 1 en 2 zijn naar Binky in Malkenschoten geweest. Voor de meeste kinderen een eerste keer op reis met de klas en dan ook nog in een grote bus. Best spannend allemaal. Sommige ouders vonden het ook erg spannend om hun kind zo te zien vertrekken. Maar gelukkig is alles goed verlopen. We hadden natuurlijk ook prachtig weer. De kinderen hebben volop genoten.

 

Juf Elmie afwezig

Na alle vrolijke berichten, nu een bericht van heel andere aard. Juf Elmie is vanaf de eerste schooldag afwezig. In verband met de wet op de privacy mogen we u over de aard van de afwezigheid nauwelijks iets mededelen. Het enige dat we kunnen aangeven is dat het niet om haar zelf gaat, maar om een ernstig ziek familielid. De afwezigheid zal nog wel enige tijd duren. Zodra we meer mogen en kunnen mededelen zullen we dat doen. Er is geen reguliere vervanging beschikbaar. In het vorige Sterrennieuws hebben we een artikel gewijd aan het leerkrachtentekort. Gelukkig kunnen we terugvallen op eigen personeel. Juf Paula, juf Ineke en juf Marjo C nemen een groot deel van de (lesgevende) taken over, 100% vervangen lukt niet, maar 80% wel. De meeste activiteiten, zeker de kernactiviteiten, kunnen derhalve gewoon doorgaan.

Tevredenheidspeilingen

 

Beste ouders, verzorgers,  

Over twee weken gaan we op onze school tevredenheidspeilingen uitzetten. Wij willen graag van u horen op welke punten onze school het goed doet en op welke punten het in uw ogen beter kan. De vragenlijst is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en wordt vanaf dit jaar door alle Leerplein055-basisscholen gehanteerd. De vragenlijst bestaat uit vragen op hoofdlijnen waardoor ouders/verzorgers alle vragen goed kunnen beantwoorden en het invullen 5 tot 7 minuten duurt.                                         
We vinden het belangrijk dat u de vragenlijst invult zodat we een goed beeld krijgen. U ontvangt de link naar de vragenlijst per mail en u kunt deze vervolgens online invullen. Ook de leerlingen van groep 6, 7 en 8 vullen binnenkort ook een online tevredenheidspeiling in. De kinderen doen dit op school.  


De uitkomsten van de peiling bespreken we met de MR en uiteraard informeren we u over de uitkomsten en eventuele acties.  Alvast bedankt voor uw medewerking.

Open dag op 7 oktober

 

De open dag op woensdag 7 oktober gaat gelukkig door! 

Wel op een aangepaste manier en uiteraard corona-proof. Zoals dat nu bij het bezoeken van veel evenementen en activiteiten geldt: geïnteresseerden moeten zich aanmelden voor een ‘tijdslot’ en wontvangen per uur maximaal 3 gezinnen. 

De open dag is uitsluitend bedoeld voor ouders die ‘nieuw’ zijn. Onze eigen ouders en/of grootouders kunnen we ditmaal jammer genoeg geen gelegenheid bieden om tijdens de open dag de school te bezoeken. 

Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten. Zoals we inmiddels gewend zijn, kan het nodig zijn om een activiteit toch nog te annuleren. Dit gebeurt dan in overleg met de drie schoolbesturen en zij zorgen ook voor communicatie mocht dit nodig zijn. 

We gaan er nu vanuit dat de open dag op een veilige manier kan doorgaan!

 

Ouderapp

 

Beste ouders/verzorgers,

Binnen het platform van onze website is door Leerplein055 –het schoolbestuur waar ook onze school onder valt- een app ontwikkeld voor ouders. Ons team heeft de app inmiddels in gebruik genomen. Met deze app is het voor ons mogelijk om via een beveiligde omgeving met u te kunnen communiceren. De app is vanaf nu ook een officieel communicatiekanaal van onze school. Ook in de app blijft uw toestemming voor het plaatsen van foto's van toepassing.   

De OuderApp activeren

U kunt de app downloaden uit de App Store (iPhone) of uit Google Play (Android toestellen). De app heet 'Leerplein055'.  Via de app heeft u toegang tot schoolberichten, berichten van de groep(en) van uw kind(eren), chatfunctionaliteit met de leerkracht van uw kind(eren) en de schoolagenda. U kunt zelf instellen voor welk soort berichten u notificaties wilt ontvangen. Voor de app worden uw naam, uw mailadres, de voornaam van uw kind(eren) en de groep opgeslagen in de beveiligde omgeving van ons website-platform. De app is opgenomen in de privacyverklaring van onze school.  

De app is voor u als ouder gratis en vervangt het gebruik van bestaande oudercommunicatie-apps. Indien van toepassing zullen leerkrachten zich afmelden voor Whatsapp-groepen waar ze, in hun functie als leerkracht, lid van zijn.   

Indien u de app niet op uw telefoon wilt installeren dan kunt u dat melden bij de leerkracht van uw kind(eren). Uiteraard zorgt de leerkracht dat u van relevante informatie op de hoogte wordt gesteld. U kunt de publieke berichten over activiteiten op school uiteraard via de schoolwebsite, faceboek en/of onze nieuwsbrief blijven volgen.   

  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055