nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 27 augustus 2020

De scholen gaan weer beginnen.

Maandag 31 augustus is het weer zo ver, dan gaan we weer van start. Een vreemd begin van het schooljaar wordt het zeker. De Coronamaatregelen zijn helaas nog steeds van kracht.

Één van de leukste dingen op zo'n eerste schooldag is je nieuwe klas aan je ouders te laten zien. Helaas is dat nu niet mogelijk. Het is nog steeds niet toegestaan dat de ouders en/of verzorgers op het schoolplein of in de school mogen komen.

De meeste kinderen weten gelukkig de weg op school, maar voor de kinderen die het allemaal nog lastig vinden of de weg nog niet zo goed weten, staan er helpende handen klaar.

Er is wel een maatregel die we terugdraaien; de eindtijd voor alle kinderen is weer 14.15 u.

Ondanks de beperkingen heeft het team er in ieder geval weer enorm zin in om van start te gaan.

Richtlijnen RIVM onverminderd van kracht  


Zoals voor de hele samenleving, blijven de algemene richtlijnen van het RIVM ook voor onze school van toepassing. Dat betekent:  

• Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.  

• Iedereen wast vaak de handen. 

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren handdoeken en zakdoekjes

• Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.  

• Heeft iemand in het gezin/huishouden corona? Ook dan blijven huisgenoten thuis. 

• Ouders komen zo min mogelijk op het schoolplein of in de school: Het is wel mogelijk om telefonisch een afspraak te maken als u dringend de leerkracht wil spreken. 

• Een uitzondering op deze regel geldt voor de VSO en BSO. De ouders die de kinderen komen brengen en halen, mogen wel op het plein komen, maar zonder toestemming niet in het gebouw. Gebruik de voordeurbel om de aanwezigen kenbaar te maken dat u er bent.

• Wij stellen gezondheidsvragen aan gasten/bezoekers. Zonodig wordt een afspraak afgezegd/verzet. 

• Het organiseren van binnen- en buitenactiviteiten kan volgens RIVM-richtlijnen, hieronder vallen ook buitenschoolse activiteiten. Wij houden daar bij het organiseren van de aanstaande schoolreizen en schoolkampen uitdrukkelijk rekening mee.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met de directie.

 

Op vakantie in het buitenland geweest? 


Medewerkers van Leerplein055 zijn verzocht om zich na een vakantie in een land met oranje of rood reisadvies aan het dringend advies te houden en 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Medewerkers komen niet op school of op het schoolplein. Gelukkig hebben wij daar niet mee te maken en kunnen met het vaste personeel van start.

Voor ouders en verzorgers geldt dat zij sowieso niet op het plein of in de school mogen komen zonder afspraak. Bent u zelf in een code oranje gebied op vakantie geweest, volg dan de geldende richtlijnen. Voor de leerlingen tot en met 12 jaar geldt dat zij wel naar school mogen komen, ook al komen ze uit een 'oranje' of 'rood' gebied. Uiteraard alleen als er geen zieke gezinsleden zijn.

Ventileren 


Er wordt veel geschreven over ventilatie van schoolgebouwen, wij volgen ook hier de adviezen van het RIVM. Ventileren in de klaslokalen is belangrijk en zeker geen nieuw onderwerp. Wij waren sowieso al voorstander van de ramen open en frisse lucht de klas in.

Schoolreizen

Zoals eerder is aangegeven mogen, met een paar beperkende maatregelen, de schoolreizen en het schoolkamp doorgang vinden.

We maken daar dankbaar gebruik van.

Zoals u in de agenda heeft kunnen lezen, staan de dagen voor 3 t/m 8 al ingepland. Groep 1-2 heeft de planning nog niet geheel rond. Dat hoort u binnenkort.

Eerste studiedag op 8 september

Houdt u er rekening mee dat we dinsdag 8 september zijn gesloten ivm een studiedag.

Deze studiedag is zo vroeg in het jaar omdat we met een nieuwe taalmethode (Staal) gaan werken. We hebben aan het eind van vorig schooljaar uiteraard al rondgesnuffeld en een informatieronde gehad, maar nu gaan we er echt mee aan het werk. Op 8 september wordt ons door een deskundige de fijne kneepjes van het werken met deze taal- en spellingmethode bijgebracht.

Vakantieplanning 

Tot nu toe zijn er slechts 7 gezinnen die de vakantieplanner hebben ingevuld. U heeft nog tot 11 september, daarna worden automatisch de standaardvakanties ingepland. Maakt u gebruik van de standaardvakanties, dan hoeft u niets te doen.

U heeft voor de vakantie een uitgebreide handleiding ontvangen over het invullen van de planner. Mocht u deze zijn kwijtgeraakt, laat dit dan zsm via de mail weten, dan sturen we een nieuwe op. Hier een (zeer) korte versie.

Inloggen in vakantieplanner

Uw gebruikersnaam om in te loggen is het mailadres waarop u uw schoolmail van ons ontvangt. Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u een nieuw wachtwoord aanmaken, dan kan dat via de pagina wachtwoord vergeten;

https://www.leerplein.max.nl/wp-login.php?action=lostpassword

 

Link naar de vakantieplanner: https://www.sterrenschoolapeldoorn.nl/vakantieplanner/

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055