nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 17 juli 2020

De sterren van groep 8 stralen groots op het doek.

Maandagavond hebben de kinderen een fantastisch afscheid gehad in Vue, waar hun eigen film werd afgespeeld. Door de gekke periode hebben de kinderen een eindfilm gemaakt in plaatst van op te treden met een eindmusical. De kinderen hebben thuis gefilmd, wat een geweldige film tot resultaat heeft opgeleverd. Na afloop van de film was er op school nog een hapje en drankje en een zelf-georganiseerde disco. Wij wensen alle leerlingen van groep 8 heel veel plezier en succes op hun nieuwe school. Maar eerst natuurlijk nog genieten van een welverdiende vakantie. Met vriendelijke groet, Paula de Bondt

 

Nieuws uit groep 3

Wat was het en raar jaar en wat  hebben we hard gewerkt. We hebben toch maar mooi allemaal leren lezen, schrijven, rekenen en allemaal ons letterdiploma gehaald. Ook hebben we aan leuke thema's gewerkt en veel geleerd over de Wereld.  Toen kwam de Coronacrisis en zaten we allemaal thuis.  Maar wat hebben jullie het goed gedaan. Voor het eerst huiswerk maken en nieuwe dingen thuis  leren. Dat viel soms niet mee maar we deden ons best.  Gelukkig hadden we contact via Google meet en Google class-room , dat was heel  fijn. Trots ben ik op alle kinderen en ouders die het toch maar gedaan hebben.  Daarom:  Geniet allemaal van een welverdiende vakantie , de zon en vrije tijd.  Blijf wel iedere dag lezen, dat is belangrijk.

Tot in september. Annemieke van der Linde. 

 

BSO-nieuws

Beste ouders/verzorgers,


Gedurende de 1ste twee weken van de reguliere vakantie van het basisonderwijs, is BSO Sterrenschool Apeldoorn geopend ná schooltijd én voor een halve-of hele opvang dag. De tijden zijn 7.30-13.00 of 13.00-17.00/17.30/18.15.

Opvang voor deze twee weken regelt u via onze afdeling klant advies (klantadvies5@doomijn.nl of 038-4214521).

Voor de overige 4 weken van de schoolvakantie wordt de BSO opvang samen gevoegd met de locatie BSO Toermalijn in Zuidbroek. Op maandag/dinsdag/donderdag aan de zijde van de Citroenvlinder, op woensdag en vrijdag aan de zijde van de Nijbroekseweg. De opvang voor deze vier weken kunt u ZELF aanvragen via het ouderportaal. Doe dit tijdig!

Vergeet niet uw kind af te melden als deze niet komt!

 

Wij wensen alle ouders een fijne zomer toe.


Namens BSO Sterrenschool: Ellie, Marjo, Rens, Perein

 

Dag groep 8

Laatste dag groep 8

Maandag 12 juli was de laatste schooldag van groep 8; dagje Kievitsveld, picknick aangeboden door bestuur van Leerplein055, daarna nog gezamenlijk avondmaaltijd, dan naar Vue voor de première van de eindfilm en als afsluiting een borrel met de ouders op het schoolplein. En dat alles Coronaproof!

 

 

 

 

 

Nat afscheid

Groep 8 is niet uitgezwaaid maar 'uitgespoten'. Alle kinderen van school hadden afgelopen dinsdag een waterpistooltje oid meegenomen. Alle kinderen van 1b t/m 7 hebben zich aan beide zijden van de Buijs Ballotstraat opgesteld. Vervolgens moesten de schoolverlaters daar 2x doorheen fietsen en mochten de andere kinderen naar hartenlust hun pistooltje leegspuiten. Het werd een waar festijn!

 

 

 

 

 

 

Op bezoek bij de Apenheul

Op bezoek bij de Apenheul

Op woensdag 15 juli mocht groep 6/7 de nieuwe speeltuin van de Apenheul openen.
Thomas mocht samen met de kinderburgermeester het lintje door knippen. Vervolgens konden alle kinderen de speeltuin uittesten. De speeltuin viel heel goed in de smaak, zeker de gigantische gorillakop was erg leuk om in te spelen. Na de officiële opening werd ook nog een challenge afgelegd. Finn mocht strijden tegen de kinderburgermeester en de directeur van de Apenheul. Hij moest zo snel mogelijk het parcours in de nieuwe speeltuin afleggen en deed dit super goed. Hij was meer dan een minuut sneller dan de andere twee, heel knap gedaan! Hij won er ook nog een leuk prijsje mee; een jaarabonnement voor het hele gezin. Vervolgens mocht de groep de hele dag nog de Apenheul in. De gorillashow was zeker een hoogtepunt, maar ook de andere apen waren super leuk. En uiteraard hebben ze de andere speeltuinen ook nog even uitgeprobeerd. Een super geslaagde dag!

 

 

Korte terugblik

Beste ouders, verzorgers,

 

Het schooljaar 2019/2020 is er enerzijds één om snel te vergeten vanwege alle perikelen rond de Coronacrisis. Anderzijds hebben we er veel van geleerd en zijn er mooie dingen ontstaan, zowel thuis als op school en in de maatschappij. Wellicht goed om de negatieve aspecten te vergeten en het positieve vast te houden. Dat zullen we op school zeker doen. Datgene dat we als positief hebben ervaren, houden we vast en maken we ons eigen en datgene dat minder goed is bevallen of minder goed heeft uitgepakt, daar leren we van.

Positief is ook dat we weer 5 jaar mee mogen doen met het experiment op de onderwijstijd, wat vrij vertaald betekent dat we u weer flexibiliteit voor een aantal vakantieweken aan kunnen bieden. U heeft via de mail de uitnodiging ontvangen om het rooster voor de periode 1 september 2020 tot 1 maart 2021 in te vullen. 

Voor aankomend schooljaar 2020-2021 staan er een aantal mooie plannen klaar. Of Covid-19 weer roet in het eten gooit, is afwachten, uiteraard hopen we het niet. Wat er ook gebeurt, we starten volgend jaar in ieder geval met een nieuwe taalmethode. U hoort daar tzt in de kennismakingsavonden van de diverse groepen meer over.

Dan wens ik u namens alle teamleden een fijne vakantie toe. We zien elkaar weer op maandag 31 augustus.

 

Coronamaatregelen na de vakantie.

Het is nog onduidelijk welke maatregelen nu precies gaan gelden na de vakantie. Zolang we daar nog geen duidelijkheid over hebben, blijven alle maatregelen gehandhaafd zoals ze nu zijn, met één uitzondering. De eindtijd is vanaf 31 augustus voor alle kinderen weer om 14.15 u.

De overige maatregelen blijven van kracht, dus geen ouders op het schoolplein en in de klas. Dat is zo'n eerste schooldag best wel lastig natuurlijk. Kinderen willen graag hun (nieuwe) lokaal en plekje laten zien. Mocht het zo zijn dat er tussentijds maatregelen worden versoepeld dan houden we u, ook in de vakantie, op de hoogte,

Overzicht vrije dagen en vakantie schooljaar 2020-2021

 
Studiedagen (school gesloten) 

 
2020 

8 september  

* 14 oktober 

25 november 
 


2021

18 januari 

18 en 19 februari 

28 en 29 juni 

 

 
Verplichte Vakanties voor iedereen: 

Kerstvakantie van 21 december 2020 t/m 1 januari 2021. 

* Zomervakantie van 9 augustus t/m 27 augustus 2021. 

 

 
Flexvakantie;

Herfst: 19 – 23 okt 2020 

Voorjaar: 22 – 26 feb 2021 

Tulp: 3 – 7 mei 2021 

Zomer: 19 juli – 6 augustus 

  

Verplichte vrije dagen 

2 april: Goede vrijdag 

5 april: 2e Paasdag 

27 april: Koningsdag 

5 mei: Bevrijdingsdag 

13 en 14 mei: Hemelvaartsdag 

24 mei: 2e Pinksterdag  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055