nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 20 februari 2020

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Ontwikkelingen flexibele onderwijstijden

De tijd begint te dringen dat we meer krijgen te horen over de toekomst van de flexibele onderwijstijden. De laatste informatie is dat de Tweede Kamerfracties voet bij stuk hebben gehouden en de eisen die de minister heeft gesteld niet hebben geaccepteerd. Dat betekent dat de minister zich (weer) moet beraden over de inhoud van het nieuwe experiment mbt de flexibele onderwijstijden. De datum dat eea bekend zou moeten zijn, ligt rond 5 maart. We houden deze datum en de verdere berichtgeving nauwlettend in de gaten.

 

Ze hangen weer...

We hadden de vogelhuisjes al een keer hangen op de muur van het speellokaal maar die waren er ook weer snel af (-geschopt).                                  Dit vraagt om een make over! Vrijdag 31 januari zijn een aantal kanjers bezig geweest om de vogelhuisjes opnieuw op te hangen aan de 'boom-muur'.

 

Zo komen de muurschildering en de huisjes weer in een perfecte combinatie bij elkaar! Papa Niels, Maurits,  opa van Maurits en Ina héél hartelijk bedankt voor jullie inspanningen!  

 

Ongelukje

Het komt op school wel eens voor; ben je fijn aan het spelen en vergeet je naar de wc te gaan. Een natte broek is dan heel vervelend! Op dit moment hebben wij geen reserve kleding meer om de kinderen droge kleren aan te doen. Als u uw kind een extra setje kleding, vooral onderbroek en broek, mee wilt geven in een plastic zak mét naam dan hebben de kinderen in ieder geval een gelukje bij een ongelukje…!  

 

---

Een koninklijke les

Op vrijdag 14 februari had niveau 5 een koninklijke les. Er werd geleerd wat er allemaal in het Paleis 't Loo te zien is, hoe je moet buigen voor een koning en koningin, wat je kiest voor een koninklijk diner en hoe een koninklijk bed er uitziet. De les werd afgesloten met een koninklijk kopje thee met koekje.

 

---

Lezen in groep 3.

Hoera! De kinderen in groep 3 hebben alle letters geleerd. Daar hebben we hard voor gewerkt. Sommige letters zijn nog moeilijk zoals de tweetekenklanken maar we blijven oefenen. We gaan nu werken aan het tempo. Niet meer hakken en plakken maar het hele woord lezen. Regelmatig krijgen de kinderen bladen met woorden mee naar huis. Het is de bedoeling dat dat thuis geoefend wordt. Want je leert lezen door het heel veel te doen. Binnenkort gaan de kinderen een letterspeurtocht houden door de school en krijgen ze een letterdiploma. We maken er dan gewoon een feestje van.

 

---

Sterrenschool Apeldoorn doet mee met bijzonder kunstproject

Kinderkunst in de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN.

Kinderkunst verdient alle aandacht. Daarom doen we mee aan een bijzonder project beeldend vormen: DE KUNSTWEKEN.

Ieder kind maakt op eigen niveau een kunstwerk en ontvangt daarvan gratis een echte wenskaart als aanmoediging. Maar dat is nog maar het begin...... Tijdens DE KUNSTWEKEN krijgt elke leerling namelijk een eigen museum op internet zodat iedereen het werkstuk kan komen bewonderen. 

De Kunstweken musea kunnen open!

De leerlingen hebben allemaal hard gewerkt aan hun creatie voor De Kunstweken. Echte kunst verdient het door zoveel mogelijk mensen bewonderd te worden. Daarom zijn alle werkjes nu ook te zien in een speciaal voor iedere Kunstenaar gemaakt online museum.

Kijk in de museumfolder van uw kind

Met behulp van de folder die de kinderen hebben ontvangen nodigen ze (samen met u) eenvoudig alle familie en vrienden uit voor hun eigen museum mèt heuse museumshop. Echte fans kunnen hier leuke spulletjes met de tekening erop bestellen. Unieke aandenkens die u nog langer laten genieten van de kunst van uw kind!

Goed om te weten

• De werkjes van de kinderen die hun museum geopend hebben, verschijnen automatisch ook in de galerie van de klas en dat is belangrijk voor het vervolg van ons project: Zien & Bespreken.

• Museum open = een gratis wenskaart van de eigen tekening!

• Alle aankopen zijn geheel vrijblijvend. Met uw bestelling maakt u dit project echter mogelijk (onze school hoeft hier verder niets voor te betalen) en steunt u ook nog eens het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

• Op 12 maart sluiten alle musea automatisch en wordt een start gemaakt met de productie van de bestelde souvenirs.

• Ongeveer 2 weken later worden deze in een tasje meegegeven aan uw kind.

• Lukt het openen van het museum niet? Ga dan naar www.kunstweken.nl en klik bovenin op ‘Inloggen’ en dan op ‘Naar jouw museum’.

Veel plezier met het kunstwerk van uw kind!

Thema Kunst

Ook op onze school begint steeds meer op een museum te lijken. De mooiste kunstwerken hangen in de lokalen en in de gangen. Ook onze Sterrenschool kunstenaars staan vereeuwigd op een prachtig doek in de hal. Ieder kind heeft een eigen museum gekregen en veel geleerd over verschillende kunstenaars.

Als afsluiting van het thema gaan we dit keer een dagje uit!! Woensdag 8 April Groep 1,2 en 3 gaat naar het Kröller Müller museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, zie onderstaand bericht. .roep 4, 5,6,7 en 8 gaat naar Amsterdam …

 

Bezoek Kröller- Müller 8 april 2020 niveau 1,2 en 3

Woensdag 8 april a.s gaan we met niveau 1-2- en 3 naar het museum Kröller- Müller in Hoenderloo. Als voorbereiding op dat bezoek, verdiepen we ons in een boek over Zwaan. Zwaan gaat samen met Wolkenherder het museum verkennen. Daar ziet ze bijzondere kunstwerken en ontmoet ze de schilder Georges Seurat. Hij stippelt heel nauwkeurig met verschillende kleuren om een schilderij te maken. Dat ziet er mooi uit! Dat wil Zwaan ook wel…

Om bij het Kröller Möller te komen, hebben we vervoer en begeleiding nodig. We gaan met auto’s naar het park waar het museum om 10.00 u. opent. We vertrekken om half tien vanaf school en rijden naar Hoenderloo. We zullen naast het bezoek aan het museum ook elders in het park verblijven. We vertrekken om 14.00 u. weer naar school, dat betekent dat uw kind wat later op school zal zijn. Vanaf 14.30 u. kunt u uw kind weer op school verwachten.

Op korte termijn komt er een lijst bij niveau 1-2 en 3 te hangen waarop u aan kunt geven of u een auto heeft,  hoeveel beschikbare zitplaatsen, en of u mee wilt gaan als begeleid(st)er. Samen willen we er …

 

LET OP: DONDERDAG EN VRIJDAG A.S. IS DE SCHOOL GESLOTEN IVM STUDIEDAGEN. VOLGENDE WEEK IS HET VOORJAARSVAKANTIE (behalve voor de kinderen die volgende week op school zitten, maar daar heeft u een apart bericht over ontvangen via Parnassys).

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055