nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 19 juli 2019

Mooi weer; Spetteren......

Even een korte terugblik naar het warme weer. We hebben op de Kindertuin heerlijk gespeeld met water. We hebben gespeeld met de watertafel vol met boten. Ook vonden we het erg leuk om bij het kraantje in de zandbak emmertjes te vullen. Het was lekker om even af te koelen in het zwembadje en lekker te spetteren. We hadden zelf ook van alles meegenomen om mee te spelen. Deze dagen hebben we samen gespeeld met de peuters en het kinderdagverblijf. Wat hebben wij een pret gehad!

 

Street Jump

Street Jump

Vorige week mocht niveau 5/6a bij Street Jump gaan springen. Heel erg leuk. Moe en bezweet gingen we weer terug naar school.

 

Lezen in groep 3

Wat hebben we hard gewerkt in  groep 3. We hebben leren lezen rekenen en schrijven. In augustus kenden de meeste kinderen een aantal letters en nu kunnen we allemaal een boekje lezen en zelfs de prachtigste verhalen schrijven. Belangrijk is wel dat er in de  vakantie veel gelezen wordt zodat het niveau niet weg zakt. Goed lezen leren we alleen door het heel veel te doen, de zogenaamde leeskilometers...….. Heeft u behoefte aan wat leesvoer voor in de vakantie......geef het even aan bij juf Annemieke .

 

---

Afscheid groep 8

Na maanden oefenen was het afgelopen maandag zover en nam groep 8 echt afscheid van de basisschool. Wat deden ze het geweldig op het podium! Allemaal stralende kinderen die helemaal klaar zijn voor de middelbare school. We wensen jullie daar veel plezier en we gaan jullie missen!  

 

Samenloop voor hoop

Samenloop voor hoop

Zondag 29 juni deden 7 kinderen uit niveau 5/6a mee aan de Samenloop voor Hoop in het Mheenpark. Gidio had zelfs het grootste bedrag, van alle kinderen die meeliepen opgehaald. GEWELDIG! Bedankt voor jullie inzet Dana, Tigo, Barna, Nicky, Taylor, Selvira en Gidio.

 

Mooi weer...picknick.

Nog even en dan gaat de zomervakantie voor veel kinderen beginnen. Niet allemaal en degenen die wel doorgaan zullen dat aan de Buys Ballotstraat doen. Maar wat is het fijn om met mooi weer lekker te picknicken buiten, op de Kindertuin.  Leuk als we de kinderen van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf tegenkomen. Het open deuren beleid optima forma:-) En na het eten, lekker spelen met elkaar én het water!

 

Laatste formatieontwik-kelingen

Deze week hebben we afscheid genomen van 2 collega's. Voor alle plekken hebben we een andere leerkracht kunnen vinden.

Niveau 1; Juf Lisanne Wittenhorst heeft afscheid genomen, voor haar in de plaats komt juf Marieke Olthuis. Zij heeft inmiddels al kennisgemaakt met de school en de kinderen van de onderbouw.

Niveau 8; Juf Lisanne Wittenhorst heeft ook afscheid genomen van de bovenbouw. Op deze plek komt wederom een jonge leerkracht, juf Paula de Bondt.

Niveau 6-7; Juf Paulien heeft ook afscheid genomen, voor haar in de plaats komt juf Marijke Pengel. Juf Marijke is inmiddels een bekende. Zij heeft al diverse malen ingevallen op onze school.

Al met al weer een hele wisseling van de wacht. We hebben de plekken goed ingevuld en we zien volgend schooljaar met vertrouwen tegemoet.  

 

Korte terugblik

We kijken terug op een veelbewogen schooljaar. Er is veel gebeurd, ook zaken waar we weinig of geen invloed op hebben gehad. Ziekte van de directeur door een lastige kies met als gevolg een nare keelontsteking en ziekenhuisopname, juf Gerrie die in september van haar fiets werd gereden en tot de dag van vandaag  de gevolgen daarvan ondervindt. Het overlijden van de man van juf Ineke en de moeder van 2 van onze leerlingen heeft een grote impact op ons gehad.

Het lerarentekort en de daarmee gepaard gaande invallerproblematiek heeft ons dit jaar ook parten gespeeld. Veel wisselingen van invallers wat tot onrust in de groep(en) leidde. Helemaal geen invallers beschikbaar zodat er klassen naar huis moesten.  Acties en stakingen waardoor de scholen werden gesloten. Allemaal zaken waar we niet op zitten te wachten. U niet als ouders en wij niet als onderwijsgevenden. 

Deze wisselingen en onrust doen het onderwijs geen goed. Gelukkig hebben we allemaal het hoofd boven water gehouden en hebben we het jaar tot een goed einde gebracht.

We hopen dat juf Gerrie volgend schooljaar weer helemaal zal herstellen en dat we verder weinig ziekte of uitval zullen hebben. Het leerkrachtentekort en het tekort aan invallers is volgend jaar alleen maar groter. Een oplossing op korte termijn zien we niet snel komen. Weer acties en stakingen? Wie zal het zeggen, maar er broeit wel iets in onderwijsland.

 

Vrije dagen 2019-2020 op een rijtje

De vrije dagen voor komend jaar nogmaals op een rijtje:

Studiedagen (school gesloten)

2019; 7 oktober

2020; 20 en 21 feb, 4 mei, 29 en 30 juni.

 

Verplichte Vakanties:

Kerstvakantie: 23 dec 2019 - 3 januari 2020

Verplichte zomervakantie: 3 aug- 28 aug 2020 (onder voorbehoud)

 

Flexvakantie;

Herfst: 21 okt-25 okt 2019

Voorjaar: 24 feb-28 feb 2020

Tulp: 27 apr-1 mei 2020

Zomer: 20 juli-31 juli

 

Verplichte vrije dagen

10 april: Goede vrijdag

13 april: 2e Paasdag

5 mei: Bevrijdingsdag

21 en 22 mei: Hemelvaartsdag

1 juni: 2e Pinksterdag

 

 

 

Met vakantie?

Op school?

Een deel van de vakantie op school?

 

Wat het ook is, we wensen in ieder geval iedereen een fijne zomerperiode toe en mocht u op reis gaan, dan een goede reis en tot ziens.

De eerste reguliere schooldag is maandag 2 september.  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055