nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 21 december 2018

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sloopwerkzaam-heden oude kleuterschool.

U heeft de afgelopen weken gezien dat er op het schoolplein van de school het eea is veranderd.  Zoals u eerder heeft kunnen lezen heeft dit te maken met de nieuwbouw die volgend jaar plaatsvindt op het terrein van de voormalige kleuterschool annex Kinderopvang. Het is niet gelukt om alles voor de Kerstvakantie af te krijgen. Vanaf 7 januari wordt er weer verder gewerkt aan het schoolplein. Voordat er gebouwd gaat worden, moet er eerst worden gesloopt. Vanaf 14 januari gaan daarvoor de werkzaamheden beginnen.  Voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden worden er bouwhekken geplaatst. In het pand is asbest aanwezig. Dit wordt verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf die uitsluitend werkt volgens de daarvoor geldende regelgeving.  

Vakantierooster

  U heeft via de mail  een link gekregen waarmee u het nieuwe digitale vakantierooster in kon vullen. We hebben er al veel binnen gekregen. Het is fijn om te lezen dat veel ouders deze manier van vakantieplanning prettiger en handiger vinden dan de oude papieren versie. Maar zoals het met alle nieuwe en zeker ook digitale ontwikkelingen gaat, niet alles is vlekkeloos verlopen.  Een klein aantal ouders heeft problemen ondervonden, zoals; de site was niet te openen, een wachtwoord dat niet werkte, het saldo van de vakantiedagen stond op 0, enz. Dat is jammer, maar het is niet anders. De ouders die door deze technische problemen niet voor de 21e kunnen reageren, kunnen we gerust stellen. De invultermijn is verlengd tot 10 januari. Zo heeft u iets meer tijd om de gegevens in te vullen. Mocht u tijdens het invullen nog (steeds) problemen ondervinden, stuur dan een mailtje naar school (info@sterrenschoolapeldoorn.nl) Ook al is het vakantie, de mail wordt wel gelezen. We zullen dan alsnog proberen om de problemen op te lossen.

 

Juf Gerrie nog afwezig

Juf Gerrie is goed op weg met haar herstel, het gaat echter niet zo snel als zij zelf zou willen. Dat betekent dat zij ook na de kerstvakantie nog afwezig is. We hopen echter wel dat ze voor de voorjaarsvakantie weer aan het werk kan gaan, in ieder geval voor een paar uurtjes of dagdelen. Juf Karlijn heeft de vervanging tot nu toe prima gedaan. Zij heeft aangegeven dat zij, vanwege privézaken, een klein stap terug wil doen en 1 dag minder wil werken. Zij werkt na de vakantie nog 4 dagen, de woensdag is zij vrij. Dat is natuurlijk jammer voor ons en de groep, maar we hebben haar wens te respecteren. Het is nog niet bekend wie deze dag voor zijn of haar rekening neemt vanuit de vervangingspool

Niveau 3 is toe aan vakantie.

We hebben zoveel geleerd afgelopen maanden dat we er wel een beetje moe van zijn. We kennen al veel letters en lezen al veel woorden. ook schrijven we sinds kort meteen pen en ook dat gaat goed. Lezen leer je ook niet zomaar. Daar moet je heel wat 'leeskilometers "voor maken. Daarom een verzoek aan de ouders van niveau 3 om in de kerstvakantie toch af en toe samen met uw kind te lezen. Al is het maar een paar minuutjes per dag. De kinderen krijgen wat  mee naar huis om mee te oefenen en ze zullen zijn vast heel trots zijn  om te laten horen wat ze al kunnen. Fijn vakantie en tot 7 januari.

 

Groep 5 op bezoek bij Nieuwsbegrip

Aurélie Baas van groep 5 heeft in juni van dit jaar een mail gestuurd naar Nieuwsbegrip waarin zij heeft aangegeven dat zij veel geleerd heeft van Nieuwsbegrip. (Met Nieuwsbegrip geven we op school het begrijpend lezen vorm; red) In deze mail heeft zij ook gevraagd hoe zij nu Nieuwsbegrip maken. Omdat haar bericht zo leuk was, heeft Paul de Maat (auteur Nieuwsbegrip) gevraagd of zij een keertje wilde komen kijken bij Nieuwsbegrip. De mama van Aurélie heeft gevraagd of de hele groep 5 mocht langskomen. Daarop is heel positief gereageerd, en vrijdag 30 november zijn zij met een drietal hulpouders en groep 5, met de trein op pad geweest naar Rotterdam, waar Nieuwsbegrip gevestigd is. Op het kantoor werden we hartelijk ontvangen door Paul, Sylvia en Kim, waarin we werden getrakteerd op limonade met zelfgemaakte cake van Kim, die deze zomer heeft meegedaan aan "Heel Holland bakt" (helaas heeft ze de finale niet gehaald). Kim nam al snel de leiding en samen met haar collega's legde ze uit dat de onderwerpen worden bepaald door het nieuws zelf, tezamen met de inzendingen van alle scholen. Ook vertelde ze dat er samen wordt gewerkt met het Jeugdjournaal. De lees- en rekenoefeningen worden op de maandag op verschillende niveaus gemaakt door meer dan 20 medewerkers. Op dinsdag is dan alles gereed om te worden behandeld in de lessen op school.Na deze uitleg werden we rondgeleid door het kantoor waarin alle bureaus en computers staan. Vanuit de leerlingen werden er veel vragen gesteld. Na de rondleiding werden de kinderen in groepjes verdeeld en kregen zij nieuwsrekenen en een quiz met allerlei vragen over nieuwsbegrip. De dag vloog om en nadat we een broodje hadden gegeten, was het tijd om afscheid te nemen van Nieuwsbegrip. De kinderen kregen een tas mee met goodiebags, en daarna werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt. De kinderen hebben genoten van de dag en hebben een leuke en leerzame dag gehad. 

Yvonne Hijwegen, mama Aurélie​

Kerststukje maken groep 8

Zoals elk hebben de leerlingen van groep 8 kerststukjes maken in Twello. Dat doen zij bij het Zone college (voorheen AOC Oost). Elk jaar maken ze er daar een heel spektakel van. Altijd erg leuk om mee te doen. De resultaten zijn weer fantastisch. Ouders bedankt voor de hulp!  

 

Groep 7 naar Casa Bonita

De kinderen van groep 7 zijn donderdag 20 dec. naar Casa Bonita geweest en hebben daar samen met de bewoners kerstversiering gemaakt.. Het is altijd geweldig om te zien hoe jong en oud met elkaar omgaan. Daar wordt je soms even stil van. 

 

Kerstversiering maken onder- en middenbouw

De kinderen van de onder- en middenbouw zijn de afgelopen week erg druk geweest om zelf kerstversiering te maken. "Leuk voor thuis" zult u denken. Helaas, de kinderen van de onderbouw hebben hun zelfgemaakte artikelen weggegeven aan de mensen die in de directe omgeving van de school wonen. Die waren blij verrast. De kinderen van de middenbouw zijn met hun producten naar de Veenkamp geweest en hebben het daar aan de bewoners aangeboden. Dat werd ook zeer op prijs gesteld. Op deze manier geven we ook vorm aan ster 5 van ons onderwijsconcept (Binding met de buurt). 

Korte terugblik

 Beste ouders, verzorgers,  

We kijken terug op een mooi jaar waarin er weer veel is gebeurd. Veel nieuwe leerlingen, aanpassingen aan het plein, een verdere stap in de digitale ontwikkeling op onderwijsgebied, meer aandacht voor mediawijsheid en ga zo maar door. We hebben zeker niet stil gezeten en zullen dat in 2019 ook zeker niet doen. Ook ziekte binnen het personeel, de operatie van meester Hans en het fietsongeval van juf Gerrie,  heeft de stempel op dit jaar gedrukt. 

Het team van Sterrenschool Apeldoorn heeft enorm zijn best gedaan om ondanks deze tegenslagen, alles voor de kinderen zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen. We mogen ons ook gelukkig prijzen met een goede invaljuf in groep 4.

Ook dit jaar waren er weer veel activiteiten waarbij we uw hulp goed konden gebruiken zoals; vervoer van en naar activiteiten, hulp bij sport- en schoolactiviteiten, klassenouders, organisatie avond4daagse, ouderraadhulp, medezeggenschapsraad etc. Hier zijn we heel blij mee. We kunnen dan net het stukje extra doen dat we alleen niet voor elkaar krijgen.

We kijken ook zeker met een warm gevoel terug op de laatste activiteit op school. Een mooi aangeklede school en natuurlijk een heel prettige Kerstviering. Deze viering was ook zonder uw hulp niet mogelijk geweest. Zowel in de voorbereiding als bij de viering zelf. Er is erg veel aandacht besteed aan het eten, niet alleen om een lekker gerecht te bereiden, maar ook aan de presentatie van de vele verschillende gerechten. Ook zagen we veel terug van ons accent op gezonde voeding.  Het stamppotbuffet bleek een schot in de roos te zijn. Veel ouders hebben hier gebruik van gemaakt en het was gezellig druk op het plein. De finale werd door heel veel ouders bijgewoond, een mooi moment om 2018 mee af te sluiten.

Ouders bedankt voor jullie inzet, meedenken en kritische noten.

Voor nu wensen we iedereen fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2019.

De vakantie start vandaag en we zien elkaar in de meeste gevallen weer op maandag 7 januari.

Met vriendelijke groet

Team van onderwijs en opvang van Sterrenschool Apeldoorn

 

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055