nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 28 november 2018

Niveau 1a en Sinterklaas

De kinderen die in niveau 1a zitten (locatie Kindertuin) vieren woensdag 5 december het Sinterklaasfeest op school (Buijs Ballotstraat 62). U kunt uw kind meteen naar school brengen. U hoeft niet eerst naar de Kindertuin, ook ophalen vanaf school.

 

Pakjesavond en school

In veel gezinnen wordt op 5 december pakjesavond gevierd, daarbij kan het nog wel eens wat later dan gewoonlijk worden voor de kinderen. De volgende dag wat later naar school is dan wel prettig. De school begint op donderdag 6 december om 10.30 u. Mocht dat lastig zijn voor u, we zijn wel op de gewone tijd geopend.

 

Doemiddagen niveau 8

De meeste kinderen van niveau 8 zijn naar meerdere doe-middagen geweest om verschillende scholen te leren kennen. Ze hebben daar verschillende dingen gedaan. Daan en Jibbe hebben hier een stukje over geschreven.  

KSG internationalisering Daan

In het begin moesten we een weekblad maken en moesten we in het Engels een werkblad maken over ons zelf. Toen moesten we hetzelfde werkblad maken, maar dan over een random persoon uit je lievelingsland. Daarna moesten we door naar een ander lokaal. Je kreeg een land ingedeeld: China, Duitsland, Spanje, Albanië en Macedonië. We kregen Macedonie. Daar moet je met je groepje dingen over opzoeken. Bij het volgende lokaal kregen we een quiz over die landen. We hebben gewonnen met 24 van de 30.  

 

Walterbos experience! Jibbe

 4 vakken: Wiskunde/biologie/Engels en Aardrijkskunde

 Wiskunde was het leukste vak.

 Wiskunde draait vooral om raadsels en simpel nadenken.

 Met aardrijkskunde was er de familie Zhou die jullie moesten helpen met + (blijven) of -(weggaan) van het platteland voor meer geld, maar ze gingen niet naar de stad toe!

 Met biologie hebben we gras onderzocht omdat dit jaar Virgil van Dijk Tegen Duitsland een kopbal heeft gescoord.

 Virgil ademt CO2 uit dat neemt het gras weer op. Die maakt daar weer zuurstof van. Dat ademt hij weer in om verder te voetballen.

 Met Engels hebben we alleen een werkblad gemaakt en de leraar was heel erg hyped...

 

 

---

Even voorstellen: nieuw MR lid

Hoi, mijn naam is Rosemarie van Eekelen en dit schooljaar mag ik als nieuw lid aanschuiven bij de MR. Ondanks dat ik nieuw aangeschoven ben, heb ik meteen de eer gekregen om op korte termijn de taak als voorzitter van de MR op mij gaan nemen. Ik ben de moeder van Sterre die nu in groep 2 zit en daarnaast heb ik ook nog een dochtertje van bijna anderhalf, Linde. Ik vind het erg belangrijk om actief te participeren en hoop als MR lid mijn steentje bij te kunnen dragen aan de Sterrenschool. Verder werk ik als beleidsadviseur gastechniek bij Liander in Duiven. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd actief als trainster van de mini’s (3 tot 5 jarigen) bij voetbalvereniging SV Vaassen, waar Sterre ook voetbalt en waar ik erg kan genieten van de pure spelvreugde bij de jongste voetballertjes.

Zelf voetbal ik nog in de zaal en af en toe ook op het veld bij dames 30+. Ook mag ik graag tekenen en schilderen of lekker ontspannen met een goed boek.

Op de maandag- en dinsdagochtend ben ik meestal wel te vinden op school bij groep 2 als ik Sterre naar school breng, dus mocht je vragen hebben over de MR, of interesse  hebben om deel te nemen in de MR spreek me gerust aan.

 

 

Ouderraad vraagt versterking

In bovenstaand artikel stelde de voorzitter van de medezeggenschapsraad (MR) zich voor. Naast de medezeggenschapsraad is ook de ouderraad (OR) op school actief. Daar waar de MR zich bezig houdt met beleid, houdt de OR zich vooral bezig met de dagelijkse gang van zaken en ondersteuning bij activiteiten.

De OR kent een taakverdeling van voorzitter, secretaris, penningmeester en leden.

De OR is per direct op zoek naar een nieuwe penningmeester (M/V). De taken van de penningsmeester bestaan voornamelijk uit het beheer van de oudergelden, betalen van rekeningen en hij of zij  zorgt voor het financieel jaaroverzicht. Ben je iemand die gestructureerd kan werken en vind jij het leuk om met cijfers te werken? Dan zou je ons (en daarmee de school!) een heel groot plezier doen door een handje te helpen. Het zal gemiddeld genomen niet meer dan 3-4 uurtjes per maand van je tijd kosten.

Mocht je het wel willen (leren) maar niet zeker weten of je het kan? We hebben iemand die jou in het begin kan helpen en waar nodig ondersteunt bij het opstarten.

Aanmelden

Als je ons wilt helpen, kan je ons mailen via onderstaande gegevens: or@sterrenschoolapeldoorn.nl

Je kunt eventueel ook bellen naar onze voorzitster (Wendy) op het nummer: 0646603463

 

We hopen op jullie support!

Alvast bedankt namens het bestuur van de OR.

 

Kerstbericht voor niveau 1B-2

Sinterklaas is nog in het land…maar toch kijken we alvast een beetje vooruit naar de kerst.  Voor onze kerst huishoek zijn wij op zoek naar lege en schone voedselverpakkingen. Wanneer de kinderen straks in de huishoek chique gaan dineren, moeten ze natuurlijk wel eerst boodschappen hebben gedaan in de “sterren-supermarkt.” Wellicht heeft iemand nog mooie verkleedkleding of schoenen thuis liggen, waar niets meer mee wordt gedaan? Ook hier zijn wij blij mee, voor in onze huishoek. Zou u uw kind een glazen potje willen meegeven, voorzien van naam? Liefst geen olvarit-formaat, maar een wat grotere “HAK” groentenpot.  Dan kunnen de kinderen een mooi kerstlichtje maken voor het kerstdiner.

 

Gevaarlijk spel actief.

We vinden het noodzakelijk om u op de hoogte te stellen en te waarschuwen voor een tamelijk nieuw spel op internet, genaamd MOMO.

Momo is de naam van een angstaanjagende sculptuur die in 2016 in Japan werd gemaakt voor een kunstexpositie. Dit beeld is het best te omschrijven als een vrouw met een eng gezicht, dun zwart haar en het lichaam van een vogel.

Toen afbeeldingen van het beeld in augustus 2016 op het internet terecht kwamen, werd MOMO ineens ontzettend populair. 'Fans' deelden foto's van de sculptuur en schreven daar horrorverhalen bij om het geheel nóg enger te maken.

Een van die verhalen gaat over MOMO als personage. Zij zou via WhatsApp te bereiken zijn én wie dat probeert, krijgt vervolgens de raarste berichtjes en opdrachten toegestuurd.

Aangezien veel kinderen over een mobiele telefoon beschikken, kunnen ook zij een berichtje sturen. Maar er zijn ook filmpjes over MOMO op het internet te vinden. Nieuwsgierig als kinderen zijn, is dit gisteren op school gebeurd. Eén van onze leerlingen keek een filmpje en anderen keken mee. Gelukkig hadden we dit snel in de gaten, er is over gesproken en hebben we de kinderen gewaarschuwd. Ook kregen we vanochtend waarschuwingen van een aantal ouders dat dit door hun kind was gezien. Uiteraard is het op school nu absoluut verboden om te kijken of plaatjes te zoeken.

Wij zijn gewaarschuwd, u bent gewaarschuwd  en een gewaarschuwd mens telt voor twee!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055