nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 14 november 2018

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Pleinwerk

In de nieuwsbrief van vorige week is een bericht geplaatst over de pleinwerkzaamheden. Dit is een aanvulling op dat bericht. We hebben inmiddels toestemming om de achteringang te verplaatsen naar de zijde van de Fahrenheitstraat. De achteringang is vanwege de werkzaamheden met ingang van vandaag afgesloten. Zodra de werkzaamheden aan het plein zijn afgerond en het hekwerk is verplaatst, kunnen we de nieuwe ingang gaan gebruiken. Uiteraard blijft de entree aan de Buijs Ballotstraat wel gewoon open.

 

Cheque ontvangen

Vandaag hebben we een cheque ontvangen ter waarde van 750 euro. Deze cheque is ter beschikking gesteld door AVR Afvalverwerking in Duiven. U weet wel, het bedrijf met de grote schoorsteen tegenover de Ikea. Waarom deze cheque?

AVR afvalverwerking bekijkt elke maand of hun doelstellingen zijn behaald. Deze doelstellingen zijn o.a.; ‘is er veilig gewerkt’, ‘zijn de milieueisen behaald’, ‘is de productie behaald’. Als dit zo is dan heeft het bedrijf een “perfect day”. Aan deze “perfect day” is een geldbedrag gekoppeld en dat bedrag wordt in een goede doelenfonds gestort. Elke maand wordt de balans opgemaakt. Werknemers van AVR kunnen een goed doel opgeven bij de bedrijfsleiding. Daar wordt bepaald aan welk doel het bedrag van de “perfect days” wordt uitgekeerd. De vader van Vera uit niveau 7 werkt bij AVR en heeft Sterrenschool Apeldoorn als goed doel opgegeven. We zijn heel blij dat dit is gehonoreerd. We kunnen dit goed gebruiken voor de herininrichting van het plein.

 

Stagiaires stellen zich voor

Hallo ik ben Amber en ik loop sinds begin van het schooljaar stage bij juf Annemieke. Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin met de jongens en meisjes van niveau 3. Ik ben 19 jaar en zit in de derde klas van de pabo. Mijn hobby’s zijn lezen tekenen en dansen. Ik geef dan ook elke zaterdag dansles aan kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud. Ik blijf tot begin januari op de Sterrenschool daarna ga ik door naar SBO De boemerang.

 

Even voorstellen…   Mijn naam is Miranda van Essen en ik ben 18 jaar. Ik zit in het eerste jaar van de pabo op de Katholieke Pabo Zwolle. Dit schooljaar mag ik stage lopen op de Sterrenschool, waar ik enorm blij mee ben! Tot en met de kerst ben ik stagiair bij niveau 1-2 en later het jaar kunt u mij vinden in niveau 4   Ik heb erg veel zin in deze stage en hoop veel positieve ervaringen op te doen.

 

---

Hallo allemaal! Ik ben meester Ferri. Ik ben tweedejaars student aan de Katholieke Pabo in Zwolle. Voordat ik op de Sterrenschool terecht kwam, heb ik een jaar lang stage gelopen op een basisschool in Deventer. Nu kom ik een jaar lang stagelopen op de Sterrenschool. Het eerste halfjaar geef ik les aan groep 8, en in het tweede halfjaar ga ik lesgeven aan groep 1/2. Mijn eerste indruk van de school is heel gezellig, open en leuk. Ik kijk enorm uit naar dit schooljaar!

 

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055