nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 1 februari 2018

Studiedagen

Het staat ook aangegeven in de agenda, maar we brengen hier nog maar duidelijk onder de aandacht dat de school vanwege studiedagen gesloten is op vrijdag 9 februari en maandag 12 februari.

Deze dagen gaan we ons verder bekwmen in de systematiek van EDI (Expliciete Directe Instructie).

Op deze manier willen we onszelf bijscholen en onze lessen en instructiemomenten verder ontwikkelen en waar nodig verbeteren.

 

 

Juf Annemieke 100 jaar

Afgelopen woensdag hebben we een erg leuk feestje gehad voor juf Annemieke. Ze was dinsdag jarig en woensdag 40 jaar juf; samen 100 dus. De juf werd eerst opgehaald in een oude kever (wanneer hebben we die ook alweer eerder gezien?) door meester Hans. Bij school aangekomen stonden alle kinderen haar op te wachten met een bloem. Erg leuk dat er zo veel gehoor aan de oproep is gegeven. Het waren zoveel bloemen dat we 5 emmers vol hadden met allerlei verschillende bloemen, een bonte verzameling.

Daarna hebben alle kinderen nog gezongen; natuurlijk "Er is er één jarig" maar ook een zelfgemaakt lied. Dat lied hadden we stiekem geoefend. We hadden dat nog nooit met alle kinderen samen gezongen, maar het ging in één keer goed. De juf kreeg ook nog leuke cadeaus, waaronder een foto van alle kinderen die het cijfer 100 vormden.

De juf zei later dat ze deze dag nooit meer zou vergeten, en dat was ook de bedoeling.

 

Vraag om broeken en/ of legging's

In de onderbouw zijn we bijna door onze voorraad broeken en legging ’s heen.

Als een kleuter een ongelukje krijgt (in een plas vallen, of …), dan is het fijn om even een andere broek aan te kunnen doen.

Heeft u nog wat liggen wat u niet meer gebruikt? Wij zouden er heel blij mee zijn.

De juffen van de onderbouw.

 

 

Samen lezen

Zo mooi! De kinderen van niveau 3 komen voorlezen bij niveau 1-2! Alle kinderen zijn onder de indruk; als je zelf een bladzijde uit een boek voor mag lezen en als jij je vriendje waar je graag mee speelt hoort lezen. Ja, dat is wel heel bijzonder! En dat gaan we vast nog eens een keer samen doen:-)

 

 

Haka niveau 5

De afgelopen 2 weken hebben de kinderen van groep 5 tijdens de muziekles in groepjes een haka gemaakt. De haka is de  ceremoniële dansen van de Maori's uit Nieuw-Zeeland. De kinderen hebben zelf een tekst gemaakt en hierbij gebaren en gezichtsuitdrukkingen bedacht. De resultaten waren indrukwekkend.

 

Pruikentijd niveau 6-7

Het thema waarmee we in groep 6/7 bezig zijn is de tijd van de pruiken en revoluties. In de achttiende eeuw waren de pruiken erg populair. De pruiken waren niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Koning George bedacht de pruiken. In de klas hebben we ook pruiken gemaakt. Hierna hebben we gestemd wie de pruik mocht hebben en ermee op de foto mocht. De verliezers moesten opruimen. Zo hebben we een klein beetje het verschil gevoeld dat er vroeger ook was.

 

 

We zijn ook in groepjes begonnen met onderzoeksvragen. Wij moesten een mindmap maken over de 18e eeuw. We zitten met groep 6/7/8 door elkaar. Dit vinden wij leuk om te doen. We hebben ook al wat van de slavernij geleerd. Dit is een niet zo’n leuk onderwerp. We vonden het best erg om te horen hoe die mensen vroeger behandeld werden.

Layla & Chayenna

 

Griepgolf velt basisscholen in Oost-Nederland

 

 

Bron Stentor:

"Steeds meer basisscholen worstelen met de gevolgen van griep. Volgens sectororganisatie PO-Raad zijn niet alleen veel leerlingen, maar ook docenten ziek. Door het tekort aan leerkrachten en invallers worden hele klassen naar huis gestuurd. In een enkel geval sluit zelfs de hele school voor een dag.

Ook in dit deel van het land zitten scholen met de handen in het haar. PON, de grootste vervangingspool voor zieke leerkrachten van Oost-Nederland, moest vorige week 133 klassen teleurstellen: de vervangers waren op. Maandag hebben 40 klassen geen invaller gekregen."

 

Ook wij hebben binnen onze organisatie, Leerplein055, met veel zieken te maken.  En ook bij ons worden klassen naar huis gestuurd. Gelukkig valt het op de Sterrenschool tot nu toe wel mee. Een laag ziekteverzuim en de keren dat er iemand ziek was en er was geen vervanging, hebben we dat intern op kunnen lossen. Maar ook wij hebben een tijdje terug een groep naar huis moeten sturen.

Waarom nu dit bericht. Wel, de situatie wordt steeds nijpender. Er komen steeds minder jonge mensen beschikbaar voor het onderwijs. Het onderwijs vergrijst en het ziekteverzuim loopt op.  Als er straks weer een actie is voor het onderwijs, gaat het niet alleen voor het salaris, maar wordt er ook actie gevoerd om dit probleem uit de onderwijswereld te helpen.

In februari is er weer een staking voor de 3 noordelijke provincies, in maart staken ze in Amsterdam. Wellicht komt Gelderland binnenkort ook aan de beurt. We hopen dan wederom op uw begrip  met dit verhaal in het achterhoofd. We voeren niet uitsluitend actie voor onszelf, maar voor behoud van de kwaliteit van het onderwijs. Daarvoor heb je jonge enthousiaste mensen nodig en die komen alleen als de arbeids-omstandigheden verbeteren; minder werkdruk, kleinere klassen, genoeg vervangers bij ziekte. En hoe krijg je jonge mensen enthousiast voor het onderwijs. Enerzijds is dat een kwestie van motivatie en graag met kinderen willen werken, anderzijds is dat een marktconform salaris.

 

 

Yoga voor ouders op de Sterrenschool

 

Binnenkort wordt er gestart met Yin Yoga op de Sterrenschool.

Yin Yoga is een rustige, zachte en toegankelijke vorm van Yoga, waarbij de nadruk ligt op het versterken en versoepelen van gewrichten en dieperliggende  weefsels (pezen, banden en bindweefsel).

Yin Yoga omvat rustige zittende en liggende houdingen, waarbij je, je spieren steeds meer laat ontspannen. Iedere houding wordt 3 tot 5 minuten aangehouden. Yin Yoga brengt flexibiliteit, kracht en gratie in het lichaam, emoties en geest. Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen en soepel. 

Geef je op voor 1 april 2018 en ontvang een 5 rittenkaart voor € 25,-

Vanaf dinsdag 3 april kun je wekelijks terecht:

van 19:00 - 20:15 : voor Yin Yoga & Klank
van 20:30 - 21:30 : voor Yin Yoga Kijk op mijn website voor meer informatie, je kunt mij ook bellen of mailen. Hartelijke groet,

 

Esther van der Geer

Jouw Levensdans
van Miereveltstraat 18
7312RZ Apeldoorn

06-13193961
www.jouwlevensdans.nl

 

I-pad regeling

In maart 2018 loopt de I-pad regeling af die we op 1 maart 2015 zijn gestart. Heel veel ouders hebben van de regeling gebruik gemaakt.

In een eerdere nieuwsbrief is al aangegeven dat we op 1 maart nog niet starten met een nieuwe regeling en dat de oude doorloopt tot na de zomervakantie. We stappen over op een ander systeem en dat systeem is gekoppeld aan de reguliere schooljaren. De schooljaren lopen van augustus tot augustus. Het is lastig om gedurende het jaar in te stappen. We kiezen er dus voor om de overstap niet onnodig lastig te maken.

Een tweede reden om pas na de vakantie over te stappen is dat we alle hardware in de vakantie gaan vernieuwen, De vaste computers verdwijnen nagenoeg geheel en worden vervangen door andere systemen. De digiborden worden vernieuwd, beamers verdwijnen etc. We pakken de hele ICT omgeving in één keer goed aan.

Wat betekent dat op korte termijn voor u en de kinderen? Eigenlijk weinig, de meeste I-pads zijn afbetaald en de laatste betalingen via de speciale regelingen moeten ook per 1 maart binnen zijn. De I-pads blijven voor schoolgebruik en thuisgebruik beschikbaar tot na de zomervakantie.

Ouders die na 1 maart 2015 in de I-pad regeling zijn gestapt krijgen in de loop van dit schooljaar persoonlijk bericht wat het voor hen gaat betekenen.

Van de nieuwe regeling is nog niet heel veel bekend, maar wat we al wel weten;

• De I-pad mini die we nu gebruiken worden niet meer gemaakt, we stappen over op de grotere I-pads.

• Niet ieder kind heeft straks, net als nu, een persoonlijke I-pad tot zijn/haar beschikking. De kinderen in niveau 1, 2 en 3 krijgen een gedeelde I-pad. Een belangrijk verschil met nu is dat deze NIET mee naar huis gaan, er wordt dan voor deze groepen dan ook geen bijdrage van de ouders gevraagd.

• Vanaf niveau 4 lijkt het op de regeling zoals we die nu kennen.

• Zodra we meer weten, stellen we u op de hoogte.

Indien u vragen heeft,  kunt u het beste bij de directie terecht.

 

 

 

Stichting Derde Hands

Hierbij een bericht van Stichting Derde Hands Apeldoorn.

 

 

 

Deze Stichting  zet zich al 40 jaar in voor kinderen en hun ouders in verre (arme) landen om een gelukkiger en vrolijker leven te krijgen. Dat doen zij door het verzamelen van tweedehands goederen; kleren, schoenen, lakens, dekens, etc., van Apeldoornse mensen. Die spullen geven zij door aan de mensen die daar behoefte aan hebben.

Op school hebben wij een ambassadeur van deze Stichting; nl Tigo Jansen uit niveau 4. Hij heeft op school gevraagd of hij een speciale inzamelactie op touw mocht zetten. Daar verlenen wij graag onze medewerking aan.

De actie begint na het verschijnen van dit bericht, dat is dus vandaag en loopt in principe tot 5 maart 2018. Dat is net na de reguliere voorjaarsvakantie. Bij deze speciale actie willen we voor met name de kinderen wat schoolspullen verzamelen.  Op het speciale verlanglijstje staan o.a.;

SCHOOLSCHRIFTEN, SCHOOLTASSEN

 *        Wil je meehelpen en 1 of meer lege schoolschriften voor de Stichting meebrengen naar school?

 *        Wil je thuis op zoek gaan naar een afgedankte, maar nog bruikbare schooltas/rugzak en die ook meebrengen naar school?

En dan?  De medewerkers van de Stichting komen de gevulde kratten graag ophalen op en brengen voor de kinderen  een kleine verrassing mee.

 

Wilt u meer weten? Kijk op:  www.derdehands.com  en/ of Facebook

Dank je wel ! namens Stichting Derde Hands,

Marleen Turner, secretaris

(De Oma van Tigo)

februari 2018

 

 

Wat een feest!

 Lieve allemaal,

Wat een feest om 40 jaar juf te zijn.
‘s Ochtends opgehaald worden door meester Hans in een oude Kever die versierd was met ballonnen.
Aankomen op school en daar opgewacht worden door alle kinderen met heel veel bloemen.
Daarna toegezongen worden met een speciaal voor mij gemaakt lied.

Ik kreeg een prachtig foto van alle kinderen waar ze het cijfer 100 vormden.
En in de klas verwend worden met woorden, tekeningen , cadeautjes en een geweldige theaterbon.
Wat een geweldig dag. Een dag met een gouden randje om nooit meer  te vergeten.
Mijn hele huis is BLOEMEN.
Heerlijk. Ik ga er zeker nog een hele poos van nagenieten.

Heel veel dank aan ouders, kinderen en lieve collega's.
Annemieke

 

Verjaardagen Februari

13 Djayden Huizinga (2009) Niveau 5

14 Marchano Witteveen (2011) Niveau 3

15 Guus Hoeve (2007) Niveau 7a

20 Doha Assal (2007) Niveau 7a

26 Benjamin Knulst (2007) Niveau 7b

26 Bentley van den Nieuwendijk (2013) Niveau 1A

 

Allemaal van Harte Gefeliciteerd

 

 

 

 

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055