Burendag

dinsdag 4 oktober 2022

Burendag

Op 23 en 24 september was het burendag. En wij vinden het uiteraard erg leuk om goed contact te hebben met onze buren! Gelukkig kregen we een ontzettend leuke uitnodiging van onze buren, woonhuis ‘September’, om op bezoek te komen. Bij dit woonhuis wonen mensen met dementie. Groep 2 had dit keer geluk, een volgende keer mag een andere groep op bezoek.
Hieronder leest u een kort verslag van deze bijzondere dag, geschreven door de medewerkers van September. Nogmaals dank voor deze bijzondere ontmoeting!

Wat hebben we genoten van het bezoek van groep 2 van de Sterrenschool ter gelegenheid van de burendag.24 kleine en vrolijke muiters (21 jongens en 3 meisjes van 5 en 6 jaar) kwamen ons verblijden met hun komst met de 2 begeleidende juffen.Gelijk allerlei vragend stellend kwamen ze binnen in de hal mooi twee aan twee. Terwijl er 1 vroeg of we ook een hond hadden, want daar was hij bang voor moest er ook al 1 naar het toilet (er zouden er nog 7 volgen :-)) Een hond hebben we niet maar wel drie cavia’s; daar werd blij op gereageerd en we gingen gelijk bij ze kijken. Daar moesten er nog drie plassen en onze ‘plasgeitenbreiers’ losten dit gelijk op.Bewoonster Riet zat op haar bekende plek en genoot van de binnenkomst van zoveel enthousiasme (al zei ze wel lekker druk, maar sta er gelukkig niet middenin)Na uitgelegd te hebben wat wij hier doen als buurhuis en dat we blij zijn dat ze op bezoek zijn, vertelden we wat we gingen doen. Uit de grote houten grabbelton een golfballetje halen en die verderop bij twee van onze bewoners inruilen voor een cadeautje (kleurboek uit onze Kelvinstraat mini-bieb-kast die buitenstond) werd er na de uitleg gezamenlijk gezongen met de bewoners die inmiddels ook in grote getalen aan tafel en in de woonkamer zaten. Er werd mooi meegezongen en veel vrolijke blikken van bewoners mochten we bewonderen; wat geeft dat een rijk gevoel als je dat samen mag ervaren! De twee oud juffen/docenten Gerda en Tjitske die bij ons wonen waren zeker in hun element; prachtig om te zien.Na het zingen was het tijd voor de cadeautjes route. Door eerst de grabbelton te doen en daarna naar buiten voor het kleurboek cadeau kregen alle bewoners het tafereel goed mee en reageerden leuk naar de kinderen en omgekeerd zij ook naar onze bewoners.Mooi in een rij op elkaar wachtend uit de leuke bieb-kast een kleurboek halen in de kleur die hen aansprak (er waren veel verschillende beschikbaar) was het daarna tijd voor een beker ranja en een cakeje. Kids gingen op de grond zitten bij het tuinhuis en zongen nog een liedje waarna ze wat later vrolijk weer twee aan twee via de tuin weer naar de school liepen en ons op het schoolplein nog enthousiaste uitzwaaiden wat wij uiteraard zwaaiend beantwoorden.

Delen via