BEEBALL

donderdag 28 april 2016

Landelijke Beeballdag

Op zondag 5 juni is het landelijke Beeball dag. Dit jaar wordt deze gehouden bij Honk- en Softbalvereniging WSB Apeldoorn in de Maten. Tijdens de landelijke beeball dag spelen beeball-teams uit heel het land een toernooi tegen elkaar. Het beloofd een enorm gezellige dag te worden. Het is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met een sport waar Nederland groot in is.

 

BeeBall-zw-123-3

 

Wat is beeball?

Beeball is de honkbal-variant voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Een spel voor jongens en meiden. Stoer, flitsend en supervet om te doen.  Het spel is in de basis eenvoudig en daardoor kan een kind al snel meedoen. Het kan al gespeeld worden met 5 kinderen. Een veld heeft 2 honken en een thuisplaat. Kinderen leren bij WSB op speelse wijze een bal gooien en vangen met een honkbalhandschoen; ze leren de bal van een paaltje af slaan met een knuppel; leren samenspelen met andere kinderen; honklopen; ze leren winnen en verliezen, maar bovenal maken ze kennis met plezier hebben in sporten.

Kijk vooral ook even op www.WSBapeldoorn.nl/beeball. Hier staat ook een leuk filmpje met een duidelijke uitleg over wat beeball is.

WSB is een honk- en softbalvereniging in de Maten. Aan de Kaartenmakershoeve, Achter de velden van groen-wit. Het is een vereniging waar speelplezier bovenaan staat en doordat het een kleine vereniging is, kent iedereen elkaar. Hierdoor voelen zowel de kinderen, als de ouders zich snel thuis.

Meedoen met de beeball-dag?

Als je mee wilt doen, als klas, als groepje vrienden of vriendinnen of individueel,  dan kan dat heel eenvoudig. Ervaring is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is sportkleren.

Stuur een mail naar WSBjeugdcommisie@gmail.com met de naam en leeftijd van het kind en één van de jeugdcommissieleden zal contact leggen. Elke woensdagmiddag wordt getraind met de kinderen van 16.30u tot 17.30u. Meedoen is geen enkel probleem ! Als je twijfelt of je wel mee wilt doen, kunnen we alleen maar zeggen, kom het dan vooral een keer proberen tijdens een van onze trainingen.

Met vriendelijke groeten

Jeugdcommissie 

Honk- en Softbalvereniging WSB

Kaartenmakershoeve

WSBjeugdcommissie@gmail.com

www.WSBapeldoorn.nl

www.WSBapeldoorn.nl/beeball

Delen via