Kinderboekenweek

donderdag 1 oktober 2020

 

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober om kinderboeken te promoten. In deze tien dagen worden er door bibliotheken, scholen en andere kinderboek gerelateerde instanties van alles georganiseerd rondom het thema van de Kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 met als thema “en toen?” gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken.

Ook wij zijn gisteren van start gegaan. Als startactiviteit hangen er verspreid door de school 32 foto’s. Op 16 foto’s staat een recente afbeelding van een teamlid en op de andere 16 foto’s hetzelfde teamlid als kind of baby. De uitdaging was om 2 bij elkaar horende ‘paartjes’ te vinden. Best wel een uitdaging! Het is jammer dat we geen ouders toe mogen laten, ook voor u zou dit een leuke activiteit zijn geweest. De afsluiting is op 15 oktober met een heus boekenbal. Daarover volgt later meer.

 

Delen via