iPad gebruik Thuis

donderdag 3 september 2020

 

Voor de iPads die de kinderen mee naar huis nemen; gelden o.a de volgende afspraken.

  • De iPad wordt in een tas naar en van school meegenomen. De meeste (scherm)schade ontstaat doordat de kinderen de iPad los in de hand mee naar school nemen. Elke schade die dan ontstaat is sowieso voor eigen rekening. Een scherm vervangen kost ongeveer € 110,00. 
  • Schade mag alleen door de school worden behandeld. Die handige buurman van verderop in de straat mag er niet aan komen. Elke garantie die we hebben op het apparaat, is dan meteen vervallen.
  • Het is een apparaat van school en primair wordt deze gebruikt voor het onderwijs. Het schoolaccount mag (en kan) niet verwijderd of gewijzigd worden.
  • De instellingen die door de school zijn aangebracht worden niet gewijzigd
  • Door school ingestelde inlogcodes en wachtwoorden e.d. worden niet gewijzigd.

We krijgen regelmatig kinderen met een iPad waar problemen mee zijn. Soms zijn ze simpel op te lossen, maar soms ook niet. Vaak blijkt er dan gesleuteld te zijn aan instellingen, accounts en wachtwoorden. Regelmatig komt dan voor dat het gewijzigde wachtwoord door ouders en/of kind is vergeten. Dan kunnen wij er in principe niks meer mee. Ook de helpdesk van Apple biedt dan geen uitkomst. In het ergste geval is de iPad  onbruikbaar. De kosten van een vervangend exemplaar ( € 440,00) komen in dat geval geheel voor de rekening van de ouders.

  • Mocht u iets willen toevoegen op de iPad of andere vragen hebben, stel deze dan aan juf Ineke.

Delen via