Gymlessen

maandag 27 augustus 2018

De kleuters spelen met regelmaat buiten of hebben een gymles in hun eigen speellokaal, ook de kinderen van de Kindertuin maken regelmatig gebruik van deze zaal.  Ze hebben geen speciale kleding nodig, maar een paar gymschoenen, een shirtje en korte broek zijn wel aan te bevelen. Een gympakje mag natuurlijk ook. Het is wel handig dat de kinderen een tas hebben waarin ze hun gymspullen op kunnen bergen. Graag alle tassen en kleding en schoenen voorzien van de naam. De niveaus 3 t/m 8 krijgen één per week een extra lange gymles. Als kinderen om de één of andere reden niet mogen sporten, dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven.
De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (gymschoenen, sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt. Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmels en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid.

Het rooster voor bewegingsonderwijs is als volgt:

  • maandagmiddag: niveau 6-7; juf Marion (juf Lisanne B in 5-6)
  • dinsdagmiddag: niveau 5-6; juf Marion
  • woensdagmiddag: niveau 8; juf Lisanne W
  • donderdagmiddag: niveau 4; 12.15 – 13.15: juf Gerrie
  • donderdagmiddag:  niveau 3; 13.15 – 14.15: juf Annemieke

Zoals u ziet zijn er op donderdag nu 2 gymlessen gepland. De reden daarvoor is dat we nu een groep meer hebben om gymlessen voor te verzorgen, maar we hebben niet meer middagen tot onze beschikking. We delen de zaal met de andere school (Passe Partout/de Rank) en kunnen niet altijd beschikken over de tijd die ons het beste past, vandaar deze oplossing. Uiteraard wordt de lunchpauze daaraan aangepast.

Delen via