Groep 5 op bezoek bij Nieuwsbegrip

donderdag 20 december 2018

Aurélie Baas van groep 5 heeft in juni van dit jaar een mail gestuurd naar Nieuwsbegrip waarin zij heeft aangegeven dat zij veel geleerd heeft van Nieuwsbegrip. (Met Nieuwsbegrip geven we op school het begrijpend lezen vorm; red)
In deze mail heeft zij ook gevraagd hoe zij nu Nieuwsbegrip maken. Omdat haar bericht zo leuk was, heeft Paul de Maat (auteur Nieuwsbegrip) gevraagd of zij een keertje wilde komen kijken bij Nieuwsbegrip. De mama van Aurélie heeft gevraagd of de hele groep 5 mocht langskomen. Daarop is heel positief gereageerd, en vrijdag 30 november zijn zij met een drietal hulpouders en groep 5, met de trein op pad geweest naar Rotterdam, waar Nieuwsbegrip gevestigd is.
Op het kantoor werden we hartelijk ontvangen door Paul, Sylvia en Kim, waarin we werden getrakteerd op limonade met zelfgemaakte cake van Kim, die deze zomer heeft meegedaan aan “Heel Holland bakt”.(helaas heeft ze de finale niet gehaald).
Kim nam al snel de leiding en samen met haar collega’s legde ze uit dat de onderwerpen worden bepaald door het nieuws zelf, tezamen met de inzendingen van alle scholen. Ook vertelde ze dat er samen wordt gewerkt met het Jeugdjournaal. De lees- en rekenoefeningen worden op de maandag op verschillende niveaus gemaakt door meer dan 20 medewerkers. Op dinsdag is dan alles gereed om te worden behandeld in de lessen op school.
Na deze uitleg werden we rondgeleid door het kantoor waarin alle bureaus en computers staan. Vanuit de leerlingen werden er veel vragen gesteld. Na de rondleiding werden de kinderen in groepjes verdeeld en kregen zij nieuwsrekenen en een quiz met allerlei vragen over nieuwsbegrip.
De dag vloog om en nadat we een broodje hadden gegeten, was het tijd om afscheid te nemen van Nieuwsbegrip. De kinderen kregen een tas mee met goodiebags, en daarna werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt. De kinderen hebben genoten van de dag en hebben een leuke en leerzame dag gehad.
Yvonne Hijwegen, mama Aurélie​

Delen via