Acties

maandag 25 november 2019

Beste ouders, verzorgers,

 

De berichtgeving vanuit het ministerie na de acties van afgelopen maanden, hebben weinig zoden aan de dijk gezet.  Vers van de pers hoorde ik vandaag dat er weer acties en stakingen in voorbereiding zijn. Deze acties en stakingen zijn gepland op 30 en 31 januari. Ik weet verder nog geen details en of we op school geheel, gedeeltelijk of niet meedoen, maar dan bent u alvast op de hoogte.

We zijn ons er zeer van bewust dat we het u als ouder behoorlijk lastig maken, maar we hebben A gezegd, inmiddels ook B en wordt het nu tijd voor C. We worden door politiek Den Haag weinig serieus genomen. Dat geldt voor de onderwijssector in het algemeen, maar voor het primair onderwijs in het bijzonder.

Het water staat ons aan de lippen. Zonder structureel geld, wordt het lerarentekort nog groter dan het al is.

Op het kaartje kunt u zien, dat het in onze omgeving tot nu toe mee valt. Er is wel een grote maar. Eén griepgolf en we kunnen u ’s ochtends weer bellen met de mededeling dat er een leerkracht ziek is en dat er geen vervanging voorhanden is.

Waarom toch staken als er geld beschikbaar is gesteld?

Er is incidenteel wel geld bijgekomen, maar dat biedt geen structurele oplossingen, zeker niet voor de lange termijn.

Er is veel zin en onzin verschenen in de media de afgelopen weken. Maar waar je niets over leest is iets waarvan we in het onderwijs erg veel last hebben en waar weinig mensen, ook veel leerkrachten, nauwelijks weet van hebben zijn de zgn stille bezuinigingen.

vragen_en_antwoorden_over_stille_bezuinigingen

 

 

 

 

Delen via