Parkeerafspraken rond de school.

dinsdag 3 september 2019

“De scholen zijn weer begonnen”.

Deze slogan van Veilig Verkeer Nederland is nu overal te lezen. De bedoeling is natuurlijk om u er op attent te maken dat er meer kinderen deel gaan nemen aan het verkeer. Zoals er verkeersregels zijn, hebben wij op school parkeerregels. We zetten ze op een rijtje.

Om de verkeersoverlast rond de school te verminderen verzoeken we een ieder zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Indien u toch met de auto komt, dan graag de volgende afspraak in acht nemen.

Aan de Buijs Ballotstraat uitsluitend parkeren schoolzijde. Enerzijds om overlast voor de overburen zo veel mogelijk te beperken, anderzijds zien we dat de doorgang anders erg smal wordt en daardoor ontstaat er een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie. Vaak steken kinderen zonder goed uit te kijken opeens de straat over met alle mogelijke gevolgen van dien. Als u parkeert aan de schoolzijde hoeven kinderen niet over te steken.

We horen vaak; “Het is zo vol”. Dat klopt, maar verderop in de straat is vaak nog plaats zat, een stukje lopen is gezond. Een andere mogelijkheid is om te parkeren aan de Fahrenheitstraat (naast de school). Er is aan die kant ook een ingang.

Bij regenachtig weer zien we dat er veel meer kinderen met de auto naar school worden gebracht. Juist dan is het belangrijk dat u zich aan deze afspraken houdt.

Dus uitsluitend parkeren aan de schoolzijde van de Buijs Ballotstraat, of parkeren aan de Fahrenheitstraat.

Het ophalen van de kinderen kan om 14.15 u. Het is de bedoeling dat ouders buiten het schoolgebouw op het schoolplein op de kinderen wachten.

NB: Het is NIET de bedoeling dat ouders  parkeren op de parkeervakken bij de school. Deze zijn voor personeel en bezoekers.  We zien soms dat ouders daar parkeren en hun kinderen afzetten. Als ouders vertrekken terwijl er nog kinderen naar school komen, dan is de kans op ongelukken erg groot.

Ook bij het afhalen de auto niet op de parkeerplaats voor de school zetten. We hebben hier ook al gevaarlijke situaties gezien. Ouders die vertrekken terwijl er nog kinderen vanaf het schoolplein lopend of met de fiets langskomen. Vertrekkende ouders belemmeren dan ook het zicht op de straat.

Als iedereen zich aan deze afspraken houdt, blijft het veilig rond de school

 

 

Delen via