Onderbouw locatie Buys Ballotstraat

Om kwart over acht komen de kinderen binnen en mogen nog even aan de tafel met de ouder een klein werkje doen. Na het afscheid van de ouders gaan de kinderen in de kring. Binnen deze twee kringen mogen de kinderen vertellen en is er aandacht voor een taal- of rekenactiviteit.

Hierna wordt een activiteit gekozen via het digikeuzebord en gaan de kinderen spelen- en werken, in een circuitmodel. Van werkje uit de kast tot spelen in de huishoek, op verschillende manieren leren kinderen de wereld om hen heen en de ander kennen. Rond kwart over tien wordt er opgeruimd en is het tijd voor een gezond tussendoortje en wat te drinken.

Dan maar eens lekker buitenspelen! Schommel, zandbak, fietsen, karren, er is genoeg te doen en te kiezen.

Tijd voor de lunch! In de eigen groep aan tafel wordt het eten wat van thuis is meegenomen, lekker opgegeten.

De middag wordt tot kwart over twee ingevuld met een gevarieerd aanbod van educatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld een schooltelevisie programma, ontwikkelingsmateriaal, thema gericht werken of kieskast werkje. Om kwart over twee zijn de kinderen klaar om opgehaald te worden, gaan naar de BSO(buitenschoolse opvang, binnen het schoolgebouw), of gaan door tot half vier. Om half vier is het dan ook voor deze kinderen tijd om naar huis te gaan of naar de BSO.

Een volle dag vol ervaringen die weer meegenomen kan worden!