Middenbouw/Bovenbouw 5-6a

Niveau 5/6A

Zomaar een dag uit de week: dinsdag.

We beginnen de dag met de dagopening. We bespreken wat we op die dag gaan doen.  We starten met lezen: woordrijen lezen om de snelheid van lezen op te voeren. Daarna bespreken we per niveau 1 of twee woorden en hun betekenis. Deze worden in een schrift geschreven. Dan volgt het 5 woorden dictee: elke week staat er een spellingsmoeilijkheid centraal.

Na het 5 woorden dictee gaan we begrijpend lezen. Vaak worden de teksten van Nieuwsbegrip gebruikt, maar soms ook een stuk tekst uit een leesboek. Deze tekst wordt uiteengerafeld en er worden opdrachten bij gemaakt.

Na begrijpend lezen is het tijd om even lekker buiten te spelen en om daarna te eten en te drinken. We komen weer fris binnen en gaan aan de slag met rekenen: Met Sprongen Vooruit en Wizwijs Gynzykids. We springen letterlijk naar getallen, doen de burenbingo, maken een straatje, doen 4 op een rij met tafelsommen enz. enz. Bij Wizwijs Gynzykids oefenen de kinderen het geleerde in op de Ipad.

Schrijven staat daarna op het programma. En ook nog een spreekbeurt van een van de kinderen. Dat is altijd heel interessant.

Tijd om te eten en te drinken en buiten te spelen.

Dinsdagmiddag wordt gevuld met gym. Rollen, balanceren, springen, zwaaien, klimmen, spel en nog veel meer staan op het programma. Na de gym gaat het grootste gedeelte van de leerlingen naar huis. De flex 2 kinderen gaan het werk van de vrijdag doen.