Bovenbouw niveau 8

Wij zijn een gezellige groep 8 van 19 leerlingen. Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Marjo de Heus-Nijman voor de klas en op woensdag en donderdag juf Lisanne Wittenhorst.

We beginnen elke dag met het lezen van woordrijen. De hele week lezen we elke dag dezelfde woordrijen, zo snel mogelijk. Leuk om te zien dat dit gedurende de week steeds iets sneller gaat.
Om 9 uur staat er taal/spelling/begrijpend lezen op het programma.
Na de pauze gaan we rekenen. Dit doen we op de tablet met Gynzy en regelmatig doen we ook rekenspelletjes en -oefeningen van de methode Met Sprongen Vooruit. Dit betekent vooral werken en spelen met materialen, veel bewegen en zelf sommen maken om zo de betrokkenheid vergroten.

‘s Middags en aan het eind van de ochtend doen we studievaardigheden, mediawijsheid, Engels en hebben we thema. Hierbij gaan we aan de slag met onderzoeksvragen binnen een thema.

Daarnaast zijn we dit jaar natuurlijk druk met alle groep 8 zaken: in het begin van het jaar gaan we op kamp, we maken ons eigen afscheidsboek, kiezen een VO-school en voeren aan het eind van het jaar een musical op.
Kortom een druk en bijzonder jaar waar we veel zin in hebben!