nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 21 december 2017

 

De opbrengst van de Kerstmarkt bedraagt      € 1.051,87

Daar zijn we enorm trots op. Met dit bedrag kunnen zeker 350 kinderen worden geholpen. Ouders en kinderen heel fijn dat we dit mogelijk kunnen maken, bedankt voor jullie inzet!

Het was heel leuk om met de kinderen van de bovenbouw deze cheque aan te bieden bij het Glazen Huis!

 

Morgen geen school

Wellicht nog een keer ten overvloede, maar morgen, vrijdag 22 december, is er geen school ivm de voorbereidingen voor de nieuwe vloerbedekking die in een deel van de school komt te liggen.  We moeten 2 lokalen en de gangen leeg halen en deze spullen moeten we opslaan in de klassen waar geen nieuwe vloerbedekking komt.

Vrijdag 5 januari gaan we de spullen weer terug zetten, we kunnen daar nog wel wat extra handen bij gebruiken. Vanaf 10.00 u gaan we aan de slag.

 

 

  

Sinterklaas Sterrenschoolnieuws 6/7a

 

Op 5 december hebben we met onze klas surprises uitgepakt! Er waren veel verschillende surpises bijvoorbeeld: de ene had een grote en de andere kleine, en er was een heel groot paard van plastic bekers en er was een hond van 2 dozen. Maar er was in elke surprise moeite in gestopt. Ook hadden we afgesproken dat we allemaal onze onesie of pyjama aan zouden doen! Dit was heel erg gezellig. Bij de deur moest iedereen zijn schoenen uitdoen en we liepen lekker op sloffen in de klas! ’s Middags hebben we een speculaaspop versierd met aardbei veters, spekjes en rozijnen. Wij vonden het superleuk!

Groetjes Seline en Vera

 

 

 

 

Gastles van het Rode Kruis

Een gastles van het Rode Kruis voor niveau 7-8. Na een stukje informatie, hebben wij het noodhulp landen spel gedaan. Hierbij was de vraag: Welke 5 dingen hebben de mensen in deze noodsituatie het hardst nodig? Vervolgens was er nog tijd voor een klein stukje EHBO. Het was een zeer leerzame gastles! Meer foto's in het fotoalbum. 

 

 

 

 

Kerststukjes maken bij AOC

 

We zijn dinsdag 19 december 2017 naar het AOC Twello geweest om Kerststukjes te maken. We zijn goed geholpen door de leerlingen van het AOC
En de ouders van de kinderen en de juffen. Het was heel leuk en interessant, want we weten nu hoe je zo stukje maakt .
Ouders, bedankt voor het rijden naar Twello!

Safa en Amy

 

Kerstviering

We hebben gisteren genoten van een heerlijk Kerstmaal. Vele ouders, maar ook kinderen, hebben fantastisch gekookt en gebakken. De tafels met de verschillende gerechten uit de vele culturen die we op school hebben, zagen er fantastisch uit.

U wordt allen weer hartelijk bedankt.

De Kerstmarkt liep ook als een trein, op sommige plekken was er een tijdelijke opstopping omdat de opkomst zo groot was. Zowel binnen als buiten hing een prima sfeertje. Het rad van avontuur draaide vrolijk rond, de kinderen verkochten de zelfgemaakte producten en er was nog ruim voldoende voor de inwendige mens.

Alle ouders, collega's, kinderen die hun steentje op de één of andere manier hebben bijgedragen worden weer enorm bedankt. Speciaal bedankje voor de ouders van de ouderraad, hulpouders en klasseouders voor de vele uurtjes die ze de afgelopen weken in school hebben gestoken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarigen december en januari

Verjaardagen december     

1 Moya Ooms (2008) Niveau 5

2 Vinny van Empel (2013) Niveau 1A

2 Sophia de Moor (2011) Niveau 3

18 Safira Scholtens (2005) Niveau 8

21 Layla Smit (2007) Niveau 6

22 Serren Bosmann (2006) Niveau 8

25 Aurélie Baas (2009) Niveau 4

25 Mila Ribbink (2011) Niveau 2

31 Mumtaz Esmat (2011) Niveau 2

 

Verjaardagen januari     

2 Suus Zoetbrood (2011) Niveau 3

3 Jana Alfadel (2013) Niveau 1A

3 Varley Soering (2013) Niveau 1A

6 Yasin Latuputty (2010) Niveau 4

8 Nena Kwakkel (2007) Niveau 8

9 Ecrin Çakici (2007) Niveau 7a

15 Aboeda Alserawan (2011) Niveau 3

15 Brecht Veldkamp (2009) Niveau 5

17 Rijntje Spijker (2011) Niveau 3

21 Demian Huizinga (2006) Niveau 8

22 Mika Michels (2009) Niveau 5

22 Thomas de Moor (2010) Niveau 4

26 Danisha Schmaltz (2011) Niveau 3

28 Jibbe Beeftink (2007) Niveau 7a

29 Delyse van Belzen (2009) Niveau 5

29 Hristo Scholtens (2007) Niveau 8

 

 

 

We maken de laatste tijd weer regelmatig mee dat kinderen te laat op school komen. Dat ligt niet alleen aan de kinderen (!).

De kinderen die wel op tijd zijn, hebben veel last van de laatkomers. Vaak zijn de lessen of andere activiteiten als kringgesprek, voorlezen, woorddictee, etc. al begonnen en als dan meerdere keren de deur van de klas open en dicht gaat werkt dat uitermate storend. Het komt ook voor dat de ouder ook nog wat tegen de leerkracht wil zeggen, dat is helemaal niet het juiste moment.

 

We willen vanaf 8 januari de regels weer wat aanscherpen en nemen de afspraken hierover op in deze nieuwsbrief.

 

· De inlooptijd is van 08.15 u. tot 08.25 u.

· Om 08.25 u. gaat de eerste bel ; een teken voor de kinderen die nog buiten zijn om zsm naar de klas te gaan. Een teken voor de ouders om zsm de school te verlaten.

· Om 08.30 u. gaat de tweede bel. De ouders moeten dan de school hebben verlaten en alle kinderen zitten in hun lokaal. De deuren gaan op slot.

 

Er zijn veel kinderen en ouders die om 08.30 u de school binnen komen wandelen, dan ben je dus eigenlijk al te laat. Om de storingen in de groep zo veel mogelijk te beperken, nemen we de volgende maatregelen.

 

· Kinderen die na 08.30 u. de school in willen en dus te laat komen, moeten aanbellen.

· De deur wordt geopend door (in de regel) Hans of Ina, maar kan in principe ook een leerkracht zijn. 

· De kinderen mogen het lokaal niet in en worden opgevangen in de BSO.

· Dat geldt ook voor kinderen die een geldige reden hebben (bijv. naar de dokter geweest oid.)

· Deze opvang is in eerste instantie geen strafmaatregel, maar het is erg storend dat er bij de start van de dag steeds kinderen en ouders te laat binnen komen. Dit geeft veel onrust. In de BSO gaan de kinderen even lezen, dit zal onder begeleiding zijn. 

· Om 08.45 u. mogen de kinderen de klas weer in.

· We nemen contact met de ouders op, of spreken ouders ter plekke aan als kinderen  te laat komen.

 

We scharen deze vernieuwde afspraken onder het kopje "Goede Voornemens", als u dat ook doet voor 2018, dan komt het helemaal goed.

We zullen de eerste week na de vakantie nog niet al te streng zijn, maar vanaf 15 januari, gaan we over tot deze afspraken.

 

Ipad zonder stroom

 

Viel het vorige bericht onder goede voornemens, daar kunnen we dit bericht ook onder laten vallen. Het komt de laatste weken ook regelmatig voor dat de Ipads van sommige kinderen niet opgeladen zijn.

Heel erg vervelend voor de leerkracht en de kinderen want dan kunnen ze met bepaalde activiteiten niet meedoen. Graag een opgeladen Ipad mee naar school nemen.

 

Bericht van CODA

 

In de Kerstvakantie is er weer heel veel te doen in CODA.

Veel plezier!

http://www.coda-apeldoorn.nl/activiteiten/kerstvakantie/

 

 

 

 

 

We wensen iedereen een goede en fijne Kerstvakantie en een goed, gezond en leerzaam 2018! Maandag 8 januari 2018 starten we weer met veel nieuwe energie!

 

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055