nieuwsbrief Sterrenschool Apeldoorn 23 maart 2017

Mededeling: Noteer in de agenda; donderdag 6 april komt de schoolfotograaf

(Nadere informatie binnenkort via de mail)

 

Spelen met elkaar...

Nieuwsberichten vanuit de Kindertuin

 

Spelen met elkaar

Binnen de Kindertuin wordt er op verschillende manieren gespeeld. Bij het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en niveau 1 van Sterrenschool Apeldoorn. De kinderen van de peuterspeelzaal en niveau 1 hebben de deuren open gezet en spelen samen. Dat is heel gezellig! Het wordt een hele leuke tijd! Dit gaan we vast nog een keer herhalen.

 

Bouwplaatsbezoek

Heel dicht bij de Kindertuin waar niveau 1 zit, wordt gebouwd. En nou mogen de kinderen eens kijken wat daar allemaal gebeurt! Niet alleen kijken maar ook doen is het idee! Allemaal een (gele)bouwhelm op en aan de slag! De kinderen kijken hun ogen uit en luisteren goed naar de uitleg van de vakmensen. Daar kunnen we op school ook weer verder mee spelen! Heel hartelijk dank, mensen van de bouw!

 

Genieten van het weer en meer...

 

Genieten van het weer en meer...

'De eerste middag van het jaar met een heerlijke temperatuur hebben de kinderen van de Kindertuin goed benut. Wat kun je een plezier hebben met wat doeken en wasknijpers! Er werd een grote tent gebouwd met tuinstoelen erin. En er kwam een 'lopend buffet' met pannetjes, emmers en schalen vol steentjes. Maar we proefden heerlijke gerechten in onze fantasie! De kinderen van het kinderdagverblijf deden mee en speelden ook in de bouwhoek van niveau 1!'

 

 

Meer lezen.

De Kindertuin gymt in het speellokaal

De Kindertuin gymt in het speellokaal

Op de dinsdag gaat de route regelmatig naar het speellokaal, aan de Buys Ballotstraat,  waar de kinderen kunnen genieten van de grote ruimte om zich heen. De ene keer een spelletje de andere keer staan er toestellen waar de kinderen zich kunnen uitleven. Heerlijk!

 

Tot slot nog een paar korte mededelingen van niveau 1

• We houden met alle kinderen en begeleiding van de Kindertuin gezamenlijk een Lentelunch
Dat doen we op maandag 10 april! De kinderen van groep 1 nemen alleen fruit en drinken mee voor de kleine hap om tien uur. En de flex 2 kinderen natuurlijk nog iets te eten en drinken voor 14.15 uur. De lunch wordt verder geheel verzorgd! Graag die dag een bord, beker en bestek (met naam) in plastic zak mee te nemen!

• Ook willen we weer een bloemengroet gaan brengen bij de bejaarden, die achter ons wonen, niveau 2 doet dan mee. We willen deze groet gaan brengen op dinsdag 11 april. De datum is nog niet helemaal zeker, dus we houden een kleine slag om de arm. U hoort snel of deze datum doorgaat of dat we een andere datum hebben moeten prikken.

• Verder zijn er plannen gemaakt voor het Lentefeest op 13 April, u hoort hier binnenkort meer over.

 

 

 

Bouwcircuit onderbouw

Bouwcircuit onderbouw

Op woensdagmiddag gaan we samen nog een keer kijken wat er nou in de grote koffer zit...handpoppen van dieren! Deze mogen we ook een eigen plekje geven. Dat kan door met grot blokken een eigen plekje te bouwen, met kosteloos materiaal, kleine blokjes of met klei. Voor de klei gebruiken we kleine dieren. De handpoppen zijn niet blij met klei op hun vacht:-)  Wauw wat wordt er druk samenwerkt en zelf bedacht! Kijk maar....

 

Aan de slag met BEE-BOTS

Aan de slag met BEE-BOTS

We hebben een paar dagen de beschikking over een aantal BEE-BOTS. Met behulp van deze vrolijke bijtjes kunnen de kinderen van niveau 1-2 leren programmeren. Hoe gaat dat dan?

Nou iedereen maakt een kleine tekening op een groot vel papier, dan ga  je in groepjes je bijtje de opdracht geven om zich van het ene plaatje naar het andere plaatje te verplaatsen door de pijltoetsen vooraf 'te programmeren' ! Dat het niet direct goed gaat is helemaal geen probleem. Er wordt veel ontdekt en meteen weer toegepast. En zo kunnen we ons weer een nieuwe (digitale)vaardigheid eigen maken!

 

Letterspeurtocht en letterdiploma

Letterspeurtocht en letterdiploma

In deze periode hebben alle kinderen van niveau 3 hun letterdiploma gehaald. We begonnen met een speurtocht door de school. Overal in alle lokalen en gangen hingen letters en woorden. In groepen van 2 hebben we alles opgezocht. Toen dat klaar was kwam Meester Hans en deelde aan iedereen een letterdiploma uit, van de juf kregen we gel-pennen. Kortom : het was een feestelijk leuke dag!

 

 

 

Op bezoek in het stadhuis van Apeldoorn

Op bezoek in het stadhuis van Apeldoorn

De niveaus 6/7/8 waren onlangs in het stadhuis van gemeente Apeldoorn. In het kader van het thema Ruimtelijke Oriëntatie, met als titel ' Ontdek je plekje', gaan we de Julianatoren en alles wat daarbij hoort verplaatsen.

 

Dan moet je wel weten wat daar allemaal bij komt kijken. We leerden alles over bestemmingsplannen, vergunningen en bouwen. Na de rondleiding een presentatie in de raadszaal. Toch wel heel bijzonder. Onze dank gaat uit naar onze begeleiders en medewerkers van het stadhuis. Het was een hele leerzaam bezoek!

Bekijk voor meer foto's in het fotoalbum.

 

Voorlezen

Vanaf 6 maart gaan de leerlingen van niveau 7/8 voorlezen aan de kinderen van de Kindertuin. Dit is best wel spannend want goed voorlezen is een vak apart! Van te voren is er in de klas besproken waar de leerlingen rekening mee moeten houden. De leerlingen lezen namelijk aan verschillende kinderen voor van 0 – 4 jaar. De leerlingen moesten ook goed nadenken over welk boek en moesten het ook goed voorbereiden.

Serren en Hristo kwamen vol enthousiasme terug van het voorlezen! ‘Dit willen we vaker doen, juf!’ De komende weken komen alle leerlingen aan de beurt!

 

 

 

Week van de Techniek

 

Op 13 maart zijn de leerlingen van niveau 7 naar de Week van de Techniek geweest bij het Aventus. Het was al erg leuk om door zo’n grote school te lopen. De leerlingen kregen allerlei workshops en mochten ook zelf een windmolentje op zonnen energie maken.

Leuk om op deze manier kennis te maken met wat alles wat met techniek te maken heeft. Afgelopen zaterdag mochten de leerlingen gratis allerlei gereedschap ophalen bij verschillende bedrijven.  Het was een geslaagde ochtend!

 

Wereld verteldag

 

Op maandag 20 maart was het Wereld Verteldag. Een dag, waarop overal in de wereld op alle mogelijke plekken verhalen verteld werden.

We hebben bezoek gehad van het Vertelgenootschap Apeldoorn.  Het thema van dit jaar was “verandering.”

 

Een prachtig sprookjesverhaal werd verteld over een kikvors(t) en een prinses die elkaar ontmoeten en er bloeit iets heel moois uit. De kinderen zaten muisstil en vol aandacht te luisteren. Ze vonden het verhaal erg mooi.

Wij hebben heerlijk kunnen genieten van de Wereld Verteldag!

 

Vanaf 27 maart starten wij schoolbreed met het nieuwe thema: ‘Wij hebben lentekriebels!’. Tijdens dit thema zullen de leerlingen van alles gaan ontdekken en onderzoeken over de lente. Zo gaan de leerlingen van niveau 1-2 bezig met alles wat met het voorjaar te maken heeft, niveau 3-4-5 gaan zich onder andere verdiepen in knollen en bollen, niveau 6 gaan op onderzoek naar het menselijk lichaam en bij niveau 7-8 zal de voortplanting van dieren, planten en mensen centraal staan.  Kortom een aansprekend thema voor alle bouwen! De kerndoelen die tijdens dit thema centraal staan zijn:

 

*  40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

*  41: De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.  

Meer informatie: http://tule.slo.nl/OrientatieOpJezelfEnWereld/F-KDOrientatieJezelfEnWereld.html  

• Over de afsluiting van het thema ‘Wij hebben lentekriebels!’ komt binnenkort meer informatie! 

 

 

 Lente-kriebels niveau 6

Niveau 6 gaat de komende weken alles leren en onderzoeken over het menselijk lichaam. Lichaamsdelen, organen, spieren, gewrichten en voeding komen aan de orde. De introductie van het thema op maandag 27 maart is nog een verrassing voor de kinderen. Wat ook een grote verrassing is: niveau 6 bezoekt binnenkort de Apenheul in het teken van de gezonde voeding!  Het beloven leuke en leerzame weken te worden!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Sterrenschool Apeldoorn is onderdeel van Leerplein055